Heren 1 HZVV heeft geen moeite met Gorecht

HZVV heeft geen moeite met Gorecht

Hoogeveen – HZVV is nog een zege van het kampioenschap verwijderd. Door de afgetekende 7-0 overwinning op Gorecht kan de ploeg zaterdag bij het reeds gedegradeerde Drenthina opnieuw de hoofdklasse bereiken. De overwinning bij Winsum lijkt HZVV weer over het dode punt geholpen te hebben, want het gehavende Gorecht was geen partij voor de gretige koploper. Na een ruststand van 3-0 kreeg HZVV kansen genoeg de dubbele cijfers te kunnen halen.

HZVV blijft vijf punten voorsprong houden op nummer twee d’ Olde Veste dat thuis met 6-1 van BCV won. Drachtster Boys haakte af in de titelstrijd na een totaal onverwachte 0-2 nederlaag tegen Drenthina. Drenthina degradeerde ondanks de knappe winst naar de tweede klasse, omdat Leeuwarder Zwaluwen een punt pakte bij Blauw Wit ’34. HZVV moest afrekenen met het lastige Gorecht dat het HZVV in Haren erg moeilijk maakte. De gasten misten enkele spelers, omdat het tweede elftal kampioen kon worden en de hoofdmacht nergens meer voor speelde. Daardoor maakte de 20-jarige doelman Jari Lemmen zijn debuut in het eerste elftal en hij had zijn debuut waarschijnlijk heel anders voorgesteld. De sluitpost speelde een voorname rol in het duel, want na een half uur blunderde hij na een schot van Marlon Luchtenberg, waardoor HZVV op voorsprong kwam. De thuisclub zat na een goed begin even op een dood spoor en de eerste treffer werkte voor HZVV als bevrijdend en daarna kwam Gorecht er nauwelijks meer aan te pas. ‘Ja, die treffer was de ommekeer. We begonnen goed, maar scoorden niet. Door de 1-0 viel de druk bij ons weg en je zag dat we direct beter gingen voetballen’, zegt Karlo Meppelink. ‘In de rust was er een lacherige sfeer, maar ik heb gezegd dat ze de concentratie moesten vasthouden. Het had 3-1 kunnen worden en dan geloofden zij er weer in. Na de 4-0 was de wedstrijd gespeeld. We willen nu zo snel mogelijk kampioen worden.’

HZVV startte uitstekend en had na acht minuten al op 2-0 kunnen staan. Rick Broek ranselde de paal en Daymen Doldersum en Arjan Akkerman misten precisie. Daarna zakte HZVV ver terug, maar ook Gorecht liet weinig zien. Na een half uur blunderde doelman Lemmen na een schot van Marlon Luchtenberg, waardoor HZVV over een drempel werd geholpen. HZVV oogde verlost en in een hoog tempo combineerde de ploeg vlot door de linies van Gorecht. Jan Hup had pech dat zijn schot de lat raakte en de inzet van Daymen Doldersum redde Lemmen. Even later kopte Reza Hosseini ongehinderd de 2-0 binnen. Kort daarna soleerde Daymen Doldersum door de hele defensie van Gorecht en liet Lemmen kansloos. Daarmee leek de wedstrijd vroegtijdig beslist, maar vlak na rust kreeg Gorecht weer even hoop. Arbiter Assink zag een overtreding van Erwin Breukelman en legde de bal op de stip. Thijs Hekman kreeg vanaf elf meter een uitgelezen kans de spanning weer terug te brengen, maar Hidde Streutker pakte de strafschop. Even later pareerde Streutker een fraaie inzet van Hein van Marrum. Toen Rick Broek in de directe tegenaanval 4-0 maakte was de wedstrijd definitief gespeeld. Gorecht was geslagen en HZVV combineerde vlot naar een hoge score. Reza Hosseini maakte zijn tweede uit een vrije bal en er waren kansen voor Rick Broek, Arjan Akkerman en Stan Ypenburg. Zeven minuten voor tijd scoorde Rick Broek 6-0 na een goed teruggelegde bal van Maurice Mulderij. Daarna tikte dezelfde Broek een voorzet van Marlon Luchtenberg in de touwen: 7-0.

De kampioensvlag kon niet gehesen worden, omdat d ‘Olde Veste ook geen fout maakte. HZVV heeft nog twee duels om de verlangde promotie naar de hoofdklasse te realiseren. Mocht dat lukken staat er een sterk gewijzigd team, want Daymen Doldersum, Mike Doldersum, Dilan van Bree, Jordy Beeksma, Stan Ypenburg, Rick Broek, Maurice Mulderij en Patrick Pater gaan de club verlaten. Karlo Meppelink, Ben Batterink en keeperstrainer Bouke Lesterhuis vertrekken ook. Gert van Duinen wordt de nieuwe hoofdtrainer, geassisteerd door Harold Brunsting en keeperstrainer Patrick Wolbers.

Man van de wedstrijd:
Daymen Doldersum

(Foto: Jochem van de Weg)