Heren 1 HZVV komt niet langs degelijk PKC ‘83

HZVV komt niet langs degelijk PKC ‘83

Hoogeveen – De spanning om de titel blijft onverminderd aanwezig in de eerste klasse E. HZVV kwam tegen PKC ’83 niet verder dan een 1-1 gelijkspel en zag d’Olde Veste ’54 weer twee punten dichterbij komen, zodat de voorsprong van HZVV op de nummer twee zes punten bedraagt met nog vijf duels te spelen. HZVV speelde een zwakke eerste helft en herstelde zich na rust, maar kon PKC ’83 niet haar tweede nederlaag van dit seizoen toebrengen.

De 1-1 uitslag was gezien de gehele wedstrijd wel terecht en HZVV-trainer Karlo Meppelink kon dan ook wel vrede hebben met een punt. ‘PKC ’83 is een sterke ploeg en we wisten dat we het lastig zouden krijgen. In de eerste helft waren we niet bij de les en ik heb geen idee hoe dat kan. In de tweede helft hebben we prima gespeeld. We speelden goed vooruit en zorgden voor dreiging. Stan Ypenburg scoorde, maar werd om onduidelijke redenen afgekeurd. Over de hele wedstrijd bekeken is de 1-1 wel een terechte uitslag. We hebben allebei kansen gehad. We zijn weer een stapje dichterbij de titel gekomen.’ HZVV had geluk dat Drachtster Boys zich verslikte tegen Blauw Wit ’34 en met 0-1 verloor, zodat HZVV op de Friezen zelfs een punt uitliep. De naaste concurrent is weer d’Olde Veste ’54 dat weer in vorm is en zes punten minder heeft dan HZVV. De strijd is nog lang niet gestreden, want HZVV staat nog voor enkele lastige uitwedstrijden bij Buitenpost, Winsum en Drenthina. d’Olde Veste moet nog naar PKC ’83 en HZVV weet nu hoe lastig deze ploeg kan zijn.

HZVV startte slecht en PKC ’83 deelde al na twee minuten een enorme mokerslag uit. Na een voorzet van links kon Hüseyin Kurt ongehinderd inkoppen. Dat was een flinke dreun voor de thuisclub, die daar de gehele eerste helft schijnbaar last van kende. Twee minuten klater had het weinig gescheeld of PKC ’83 had de voorsprong kunnen vergroten. Toufik Faraouni werd de diepte ingestuurd en verscheen vrij voor Hidde Streutker, maar hij had geen kracht meer voor een doeltreffend schot. HZVV leed veel balverlies en kwam niet aan een fatsoenlijke aanvalsopbouw toe. PKC ’83 stoorde vroeg en combineerde vlotter en kreeg na twintig minuten haar derde kans, maar Kurt schoot naast. Na een half uur liep spits Rick Broek na een duel met Serginho Fatima een gebroken neus op en hij moest vervangen worden door Kelly Joao. De rust leek in te gaan met een 0-1 stand, maar vlak voor rust kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Na een fantastische pass op Arjan Akkerman rolde de bal voor de voeten van Frank Strijker, die leek te gaan scoren, maar de hand van Erdem Yeni verstoorde succes en arbiter Wijma legde de bal op de stip. Frank Strijker maakte vanaf elf meter geen fout. Zo ging HZVV toch met een redelijk goed gevoel de kleedkamer in na een zwakke eerste helft.

Na de thee schroefde HZVV het tempo op en de combinaties liepen beter dan voor rust. Toch was de eerste kans voor de gasten via een snelle uitval, maar Hüseyin Kurt mikte over. HZVV was meer in balbezit en na een uur zorgde een treffer van Stan Ypenburg voor voldoende gespreksstof na de wedstrijd. Na een duel tussen Kelly Joao en Serginho Fatima kwam de bal voor de voeten van Stan Ypenburg, die schitterend scoorde, maar Wijma keurde de treffer af wegens een vermeende overtreding van Joao en dat begreep niet iedereen. ‘Volgens mij was er niets aan de hand. Kelly zette gewoon zijn lichaam tussen de bal en de tegenstander. Dat was pech voor ons’, vond Meppelink. Na een kort offensiefje met schoten van Ypenburg die deze keer naast gingen, zakte HZVV weer even weg en kreeg PKC ’83 nog hoop op een stunt. De gasten kregen in de slotfase nog een grote kans via Serginho Fatima, maar van dichtbij raakte hij de bal niet goed. HZVV moest terug en mede door een sterk verdedigende Jan Hup werden de aanvallen meestal afgebroken, maar aanvallend kon de thuisclub niet meer gevaarlijk worden. HZVV leek tevreden met een punt, omdat PKC ’83 de meeste en beste kansen kreeg. De spannende strijd om de titel duurt voort.

Man van de wedstrijd: Jan Hup