Heren 1 HZVV laat Drachtster Boys dichterbij komen

HZVV laat Drachtster Boys dichterbij komen

Drachten – HZVV was in het topduel tegen nummer twee Drachtster Boys van plan een tik uit te delen aan de thuisclub om zodoende een voorschot op de titel te nemen. Het pakte heel anders uit, want het gretige Drachtster Boys bracht de spanning in de titelstrijd weer terug door een verdiende 1-0 zege te behalen. De fysiek sterke thuisploeg liet HZVV niet in haar spel komen en de gasten kwamen niet verder dan een opgelegde kans.

HZVV speelde de afgelopen week drie wedstrijden in acht wedstrijden. Van d’Olde Veste en BCV werd gewonnen, maar Drachtster Boys bleek van een ander kaliber en bezorgde de Hoogeveners de tweede nederlaag van het seizoen. De gasten leden te veel balverlies en de defensie kreeg geen grip op de twee fysiek sterke spitsen. Het was ook spits Kevin Bakels, die vlak na rust met een spetter de spanning in de competitie terug bracht. De teleurstelling bij HZVV was na afloop groot. Niet alleen doordat het gat van acht punten was teruggebracht tot vijf punten, maar ook vanwege de blessures van Dilan van Bree en Reza Hosseini. Na de zware blessure van Nick Neumann bij d’Olde Veste betekende dit opnieuw een flinke streep door de rekening van trainer Karlo Meppelink. ‘De teleurstelling is behoorlijk door de nederlaag, maar ook omdat we Reza en Dilan wegens blessures verloren. Ik vond dat Drachtster Boys tot het randje ging en de scheidsrechter goed bespeelde. Wij kwamen geen moment aan voetballen toe en ook de vermoeidheid speelde mee. We waren daardoor niet scherp en niet fit. De overwinning was overigens terecht, want wij hebben het niet goed gedaan. Fysiek kwamen we tekort en het veld was een drama. De voorsprong is nog vijf punten en we moeten zaterdag de draad weer oppakken.’

Na een slecht begin van beide ploegen kreeg Drachtster Boys na tien minuten de eerste kans van de wedstrijd. De fysiek sterke spits Kevin Bakels werd goed aangespeeld en zijn schot redde HZVV-doelman Hidde Streutker met de voeten. De thuisclub speelde vanaf de laatste linie met lange ballen richting de spitsen Bakels en Schokker en die konden vaak de bal ook aannemen. Na ruim een kwartier werd HZVV voor het eerst gevaarlijk en was het direct dichtbij een treffer. Na een corner van Jordy Beeksma kopte Rick Broek over doelman Richard Strijker heen, maar op de doellijn werd de bal weggekopt. Vervolgens werd Marlon Luchtenberg in een heupzwaai genomen, maar arbiter Van Munster liet het gaan. De thuisclub ging soms tot de grens van het toelaatbare en Van Munster trad te weinig op tegen herhaaldelijke overtredingen. Al na achttien minuten moest Dilan van Bree met een bovenbeenblessure het veld verlaten en Maurice Mulderij was zijn vervanger. Daarna kende de thuisclub even een sterke fase met kansen voor Paul Bergtop en Kevin Bakels, maar HZVV kon schade voorkomen. HZVV kwam op het hobbelige veld nauwelijks aan combineren toe, maar was wel dichtbij een treffer na een afstandschot van Arjan Akkerman, dat maar net naast suisde. Op slag van rust sloeg het noodlot opnieuw toe toen Reza Hosseini geblesseerd moest afhaken en Stan Ypenburg verving hem.

Na rust begon Drachtster Boys opnieuw beter en na vijf minuten betekende de vierde kans de verdiende voorsprong. Een lange bal van achteruit kopte Rob Schokker door en totaal vrij kon Kevin Bakels doeltreffend uithalen. Na een uur trok Drachtster Boys zich wat meer terug en gokte op de counter. HZVV koos vaak voor de hoge bal in het strafschopgebied, maar die was steeds voor de boomlange verdedigers. Via uitvallen was de thuisclub gevaarlijker, want HZVV kwam nauwelijks in de buurt van Richard Strijker. Na een schot van Kevin Bakels redde Hidde Streutker met moeite en de HZVV-defensie blokte tot twee keer toe inzetten van Joël Wagenaar. Jordy Kaillie kreeg een niet te missen kans, maar Streutker hield de schade beperkt. In de slotfase klonterde Drachtster Boys samen in het eigen strafschopgebied en voor HZVV was er geen doorkomen aan. In blessuretijd ging Hidde Streutker mee naar voren en kwam ook nog aan de bal, waarna een inzet van Yannick Manusiwa geblokt werd door een woud van verdedigers. HZVV kreeg nog een paar vrije ballen, maar de gelijkmaker viel niet, waardoor HZVV de voorsprong van acht naar vijf punten zag slinken.

Drachtster Boys-HZVV 1-0 (0-0)

50. Kevin Bakels 1-0. Scheidsrechter: Van Munster. Geel: Geyik (Drachtster Boys). Toeschouwers: 250.

HZVV: Streutker; Breukelman, Manusiwa, Hup, Hosseini (45. Ypenburg), Akkerman, Luchtenberg, Beeksma, Van Bree (18. Mulderij); Strijker, Broek (69. Joao).

Man van de wedstrijd: Maurice Mulderij

Kijk hier voor het interview dat RTV Drenthe had met trainer Karlo Meppelink.