Heren 1 HZVV bereikt laatste acht bekertoernooi na zege op BCV

HZVV bereikt laatste acht bekertoernooi na zege op BCV

Burgum – HZVV heeft de laatste acht van het bekertoernooi bereikt door een 0-1 zege op BCV. Na krap een uur spelen werd Rick Broek het goudhaantje voor de Hoogeveners door een voorzet van Arjan Akkerman via de knie over de doelman te tillen. HZVV had het niet gemakkelijk met BCV dat voor rust een paar goede kansen onbenut liet. Dat gold ook voor HZVV dat vooral na rust verzuimde ruim afstand te nemen.

Door het ontbreken van Nick Neumann, die geopereerd moet worden aan de schouder en dit seizoen niet meer in actie komt, moest Karlo Meppelink achterin schuiven. Milan ten Brinke stond rechtsachter, Reza Hosseini linksback en het centrale duo bestond uit Erwin Breukelman en Yannick Manusiwa. In de eerste helft had HZVV meer balbezit en kreeg het enkele goede kansen via Marlon Luchtenberg en Frank Strijker, maar de precisie ontbrak. HZVV moest beducht blijven voor counters van BCV, dat opportunistisch speelde en met veel inzet HZVV tegemoet trad. Rond het half uur drong BCV even aan en kreeg het drie kansen via Alwin Fonk, maar Luuk Dorland bracht redding. In de laatste tien minuten van het eerste bedrijf nam HZVV het initiatief over en verzuimde het op voorsprong te komen. Frank Strijker verscheen vrij voor doelman Jorrit van der Meulen, maar mikte naast. Rick Broek tikte net naast en Erwin Breukelman kreeg de bal niet langs Van der Meulen. Aan de andere kant mocht HZVV van geluk spreken dat Alwin Fonk in kansrijke positie over kopte.

Na rust kwam Kelly Joao voor Dilan van Bree in de ploeg. De snelheid van Marlon Luchtenberg was ook deze wedstrijd weer een belangrijk wapen voor HZVV. Luchtenberg snelde langs een paar tegenstanders, maar schoot vervolgens naast, terwijl Frank Strijker ook een optie was. BCV speelde gedurfd en was vooral dreigend over links. Luuk Dorland moest handelend optreden na een inzet van Paul Westra. Even later was Westra opnieuw kansrijk, maar deze keer mikte hij naast. Na krap een uur spelen kwam HZVV op fortuinlijke wijze op voorsprong. Arjan Akkerman zette van rechts voor en Rick Broek kreeg de bal op de knie, waarna de bal over doelman Van der Meulen het doel in plofte. Een meevaller, die in dankbaarheid werd aanvaard door HZVV. Daarna kreeg HZVV genoeg kansen de wedstrijd te beslissen en BCV leek geslagen. Kelly Joao had de 0-2 moeten maken, maar vrij voor Van der Meulen schoot hij jammerlijk naast. Een solo van Marlon Luchtenberg strandde in schoonheid en een kopbal van Erwin Breukelman vloog net naast. De beste kans was voor Arjan Akkerman, die na een voorzet van Marlon Luchtenberg, helemaal vrij voor het doel verscheen, maar de bal niet onder controle kreeg. Daardoor hield het BCV in leven, dat met volle inzet streed voor de gelijkmaker, maar geen echte uitgespeelde kansen kreeg. Alleen vlak voor tijd was het even schrikken voor HZVV, toen Alwin Fonk vrij kon inkoppen, maar hij kopte over. Aan de andere kant had HZVV de wedstrijd al lang kunnen beslissen via dotten van kansen voor Rick Broek en Marlon Luchtenberg, maar HZVV hield het tot het einde onnodig spannend.

Door de nipte overwinning heeft HZVV de laatste acht van het bekertoernooi bereikt. HZVV is nog een zege verwijderd van een plaats in het landelijke KNVB-bekertoernooi volgend seizoen. HZVV kan in de kwartfinale d’Olde Veste ’54, Nieuw Buinen, Buitenpost en Pelikaan S treffen. Woensdag worden de duels SWZ Boso Sneek-Staphorst, PKC ’83-WVV en MSC-Drachtster Boys nog gespeeld. De loting voor de kwartfinale vindt plaats na SWZ Boso Sneek-Staphorst.

BCV-HZVV 0-1 (0-0)

58. Rick Broek 0-1. Scheidsrechter: mevr S. de Jong. Geel: Rusticus (BCV). Toeschouwers: 100.

HZVV: Dorland; Manusiwa, Breukelman, Hosseini, ten Brinke; Akkerman, van Bree (46. Joao), Beeksma, Luchtenberg; Strijker (59. Van Dijk), Broek (86. Mulder).

Luister hier naar een gesprek van RTV Drenthe-verslaggever René Posthuma met HZV-trainer Karlo Meppelink.