Heren 1 HZVV schudt d’Olde Veste van zich af

HZVV schudt d’Olde Veste van zich af

Steenwijk – HZVV heeft in het onderlinge duel concurrent d’Olde Veste ’54 van zich af kunnen schudden door een 0-2 overwinning. De spannende wedstrijd die op het scherpst van de snede werd gespeeld, werd ontsierd door twee rode kaarten voor spelers van de thuisclub. HZVV kwam niet ongeschonden uit de strijd, want een veel te harde overtreding op Nick Neumann leverde de Hoogevener een gecompliceerde sleutelbeenbreuk op en misschien volgt een operatie.

Het uitvallen van Nick Neumann is een fikse tegenvaller voor HZVV, want hij zal enige tijd uit de roulatie zijn. Jan Hup moet dinsdag de bekerwedstrijd tegen BCV missen wegens een onnodige gele kaart. HZVV-trainer Karlo Meppelink zal daardoor flink moeten schuiven in zijn verdediging. Die verdediging stond in de topper tegen d’Olde Veste uitstekend en gaf weinig kansen weg. HZVV koos in het belangrijke duel voor een iets behoudender tactiek dan anders. ‘Ja, zij moesten komen en wij niet. Daarom speelden we niet zo aanvallend als anders. Toch had ons middenveld te weinig grip en hadden we te weinig de bal. Na de rode kaart voor hen werd dat anders en kregen we meer ruimte. Na de 0-2 brak er iets bij hun en kregen we kansen op meer treffers.’ Meppelink vond de twee rode kaarten voor Martijn Strijker en Clint Kruisweg terecht. ‘Ja, bij de eerste was Strijker te laat en haalde hij Reza Hosseini neer. Dat was onkunde. Bij de tweede rode kaart maakte Kruisweg een harde overtreding op Nick Neumann. Dat sloeg echt nergens op. Dat was onmacht, maar ze hebben alleen zichzelf ermee. Ik ben blij dat we hebben gewonnen, maar met het vertoonde spel ben ik wat minder tevreden.’ Het ging er stevig aan toe in de partij, waarbij d’Olde Veste voor haar laatste kans streed en fysiek geweld niet schuwde. Naast de twee rode kaarten deelde arbiter Mesbah nog zes gele kaarten uit, waarvan twee aan HZVV. De gasten speelden niet hun beste wedstrijd, maar haalden wel een uitstekend resultaat, waardoor de voorsprong weer vergroot werd. De afstand op de nieuwe nummer twee Drachtster Boys bedraagt nu acht punten en dat is zaterdag in Drachten de tegenstander.

De wedstrijd
HZVV begon de wedstrijd in Steenwijk flitsend, want Marlon Luchtenberg snelde langs twee verdedigers, maar zijn voorzet werd net voor de voeten van Frank Strijker weggehaald. Daarna viel de thuisclub aan en kreeg al gauw een kans via spits Yannick Kaluzi, maar hij mikte naast. Na ruim een kwartier kwam HZVV op voorsprong. Marlon Luchtenberg werd door Kevin de Vries even aangetikt en Mesbah legde de bal op de stip. Frank Strijker maakte vanaf elf meter geen fout. Dat was een mooie opsteker voor de gasten. De thuisclub combineerde gemakkelijker en HZVV kon de bal moeilijk in de ploeg houden. Toch werd d’Olde Veste niet echt gevaarlijk en stond de defensie van HZVV als een huis. Vlak voor rust kreeg Martijn Strijker rood na een harde charge op Reza Hosseini en leek HZVV bij een 0-1 ruststand op rozen te zitten.

Tweede helft
In de beginfase van de tweede helft nam d’Olde Veste het initiatief en HZVV wachtte op een snelle tegenstoot. Met een man minder kreeg de thuisploeg toch een goede kans via Kaluzi, maar hij schoot net voorlangs. Aan de andere kant kopte Frank Strijker een voorzet van Rick Broek in de handen van Tom Holleboom. Na ruim een uur had dezelfde Frank Strijker de 0-2 op zijn schoen, want hij kon vrij op Holleboom afgaan, maar hij schoot te gehaast naast. Het bleek uitstel te zijn, want even later was het wel raak. Kevin de Vries ging in de fout door terug te spelen en zag Strijker over het hoofd. De topscorer maakte dankbaar gebruik van dit buitenkansje. d’Olde Veste was geknakt en HZVV kreeg kansen via Reza Hosseini en Stan Ypenburg, maar de genadeklap bleef uit. De thuisclub bleef gaan en schoten van Kruisweg en De Vries werden geblokt. In de laatste minuut maakte invaller Clint Kruisweg een overtreding op Nick Neumann en dat betekende rood. Neumann bleef lang op het veld liggen en later in het ziekenhuis werd een breuk geconstateerd.

d’Olde Veste ’54-HZVV 0-2 (0-1)

17. Frank Strijker 0-1 (strafschop). 66. Frank Strijker 0-2. Scheidsrechter: Mesbah. Geel: Flobbe, de Vries, Kaluzi, Nijstad (OV). Hup, Strijker (HZVV). Rood: Strijker, Kruisweg (OV). Toeschouwers: 600.

HZVV: Streutker; Neumann, Breukelman, Manusiwa, Hup; Akkerman, Luchtenberg (83. Van Dijk), Beeksma, Hosseini; Strijker, Broek (64. Ypenburg).

Man van de wedstrijd: Marlon Luchtenberg

Kijk hier voor de samenvatting van RTV Drenthe.