Heren 1 HZVV slaat goede slag bij Balk

HZVV slaat goede slag bij Balk

Balk – HZVV heeft door de 0-3 zege op laagvlieger Balk een goede slag geslagen. Concurrent d’Olde Veste verspeelde twee punten bij Leeuwarder Zwaluwen, waardoor de Hoogeveners op vijf punten voorsprong kwamen. Na elf minuten leek het duel beslist door een rode kaart voor Balk en een 0-1 voorsprong. De thuisclub kreeg met tien man drie goede kansen om gelijk te komen, maar dat mislukte. Na rust herstelde HZVV zich en liep uit naar een vrij eenvoudige 0-3 overwinning.

De wedstrijd was nog maar elf minuten oud of Karst Geertsma moest het veld al verlaten. Na een corner van Stan Ypenburg kopte Yannick Manusiwa goed in en sloeg Geertsma de bal van de doellijn. De overigens warrig leidende arbiter De Jong gaf rood en een strafschop voor HZVV. Frank Strijker verschalkte doelman Hessel Altenburg bekwaam. Daarna had HZVV op 0-2 kunnen komen, maar de inzet van Dilan van Bree miste precisie. Wie dacht dat HZVV met een man meer door zou drukken kwam bedrogen uit. Na twintig minuten gooide Balk zich fysiek in de strijd en HZVV kwam in de problemen. De gasten verloren de duels en de organisatie achterin stond niet goed. Spits Bauke Lyklema was steeds aanspeelbaar en zorgde voor gevaar. Pieter Wijnja schoot voorlangs en de beste kans was voor Lyklema zelf, maar HZVV-doelman Hidde Streutker behoedde zijn ploeg voor de gelijkmaker.

HZVV was blij met het rustsignaal om weer orde op zaken te kunnen stellen. Dat deed trainer Karlo Meppelink door Jordy Beeksma en Marlon Luchtenberg in te brengen voor Stan Ypenburg en Reza Hosseini. Die wissels pakten goed uit. Vier minuten na rust stond Jordy Beeksma aan de basis van de 0-2. Hij zette vanaf rechts voor en Arjan Akkerman kopte knap tegendraads binnen. Vijf minuten later was het duel helemaal beslist. Ivar Klijnsma torpedeerde Marlon Luchtenberg in het strafschopgebied en voor de tweede keer werd de bal op de stip gelegd. Frank Strijker durfde het aan een ‘Panenka’ te produceren en Altenburg grabbelde vergeefs naar de bal, die het doel in stuiterde. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en HZVV hield de controle over het duel en kreeg nog kansen op meer treffers. Na een voorzet van Marlon Luchtenberg kwam Dilan van Bree net te laat. Na een solo van Marlon Luchtenberg knalde hij over. Een schot van Frank Strijker pakte Altenburg en vlak voor tijd was invaller Kelly Joao dichtbij de 0-4. Hij ontweek de verdedigers en schoot naar de verste hoek, maar de bal ging via de paal naast.

Zaterdag vindt om 17.00 uur de kraker plaats tussen d’ Olde Veste en HZVV in Steenwijk.