Heren 1 HZVV loopt zich stuk op Omlandia

HZVV loopt zich stuk op Omlandia

Hoogeveen – HZVV heeft niet optimaal kunnen profiteren van de nederlaag van concurrent d’Olde Veste. In het thuisduel met middenmoter Omlandia kwam de formatie van trainer Karlo Meppelink niet verder dan een teleurstellend 2-2 gelijkspel. Na een prima start leek er bij een 2-0 voorsprong niets aan de hand, maar binnen vier minuten kwam Omlandia langszij. Daarna kreeg HZVV kansen op de winst, maar in tegenstelling tot enkele vorige wedstrijden zat het deze keer eens niet mee.

Na afloop was de teleurstelling bij HZVV groot en spraken velen over een gemiste kans. Door het verlies van d’Olde Veste liep HZVV wel een punt uit, maar dat woog niet op tegen de teleurstelling van het verlies van twee punten tegen Omlandia. Het gezicht van HZVV-trainer Karlo Meppelink stond op onweer, want zijn ploeg had bij winst op acht punten voorsprong op d’Olde Veste kunnen komen. ‘We hebben in drie minuten de wedstrijd weg gegeven. In de eerste twintig minuten spelen we fantastisch en misten we de kans op 3-0. Daarna geven we binnen drie minuten twee doelpunten onnodig weg. Dat mag niet gebeuren en onze keeper ging ook niet vrijuit. We hebben goed gevoetbald, maar toch geven we de wedstrijd weg. Ook na rust speelden we goed en hadden we de overwinning verdiend. Zij hoopten op een uitval via hun goede spits. Het enige positieve is dat we een punt zijn uitgelopen op d’Olde Veste.’

Na een moeizame start speelde HZVV een kwartier lang uitstekend. In die fase kwam de thuisclub via Rick Broek ook op voorsprong. Jordy Beeksma lanceerde Broek uitstekend en tussen twee verdedigers in passeerde de spits doelman Willem Bouwkamp. Zeven minuten later stond het al 2-0 na een fraaie aanval. Marlon Luchtenberg zette vanaf rechts voor en Reza Hosseini tikte het leer langs Bouwkamp. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de koploper en veel toeschouwers rekenden al op een royale zege. Het liep echter heel anders. De lepe spits Jeroen Haan maakte zich vrij en schoot de bal vanuit een moeilijke hoek in de verre hoek langs Hidde Streutker. Vier minuten later viel sportpark Bentincksdijk stil toen Omlandia onverwacht op gelijke hoogte kwam. Uitblinker Dennis Loer schoot in, doelman Streutker raakte de bal wel aan, maar de bal viel voor de voeten van Jan Oosterbeek, die geen moeite had de bal in het lege doel te schuiven. Dat was een enorme domper voor HZVV en de gasten kregen hoop op meer. Frank Strijker was dichtbij de 3-2, maar Bouwkamp steeg naar grote hoogte en bracht redding. Vlak voor rust was Strijker opnieuw dichtbij de voorsprong, maar hij miste vlak voor het doel de bal.

Na rust probeerde HZVV het niveau van de beginfase te evenaren, maar dat lukte niet. Omlandia groef zich in voor het eigen doel en probeerde met lange ballen de eenzame spits Jeroen Haan in stelling te brengen en hij kwam meestal nog aan de bal ook. Reza Hosseini strandde op doelman Bouwkamp met een afstandschot. Omlandia voetbalde nauwelijks meer en schoot alles over de zijlijn of blind naar voren, maar het bleef daarmee wel dreigend. Het kwam zelfs bijna op voorsprong, maar Nick Neumann blokte net op tijd de inzet van Van de Wolde. HZVV miste de creativiteit om op de helft van Omlandia een gaatje te vinden. Rond een kwartier voor tijd zette HZVV even aan en wankelde Omlandia even. Eerst verscheen Frank Strijker vrij voor Bouwkamp, maar de doelman redde. Even later mikte Arjan Akkerman rakelings naast na een voorzet van Marlon Luchtenberg. De tijd begon te dringen voor HZVV en in de slotfase startte HZVV een slotoffensief met enkele kansen. Een kopbal van Arjan Akkerman pareerde Bouwkamp goed. Daarna schoot Frank Strijker tegen Bouwkamp op en knalde Arjan Akkerman van dichtbij op het achterwerk van Jurry de Boer. Een schot van Jordy Beeksma dook Bouwkamp stijlvol uit de hoek. Aan de andere kant had Jeroen Haan de 2-3 op de schoen, maar de weg vanaf de middenlijn was voor hem te ver en Erwin Breukelman bracht redding.

Man van de wedstrijd:
Marlon Luchtenberg

HZVV-Omlandia 2-2 (2-2)
12. Rick Broek 1-0, 19. Reza Hosseini 2-0, 23. Jeroen Haan 2-1, 27. Jan Oosterbeek 2-2. Scheidsrechter: Schuring.
Geel: Neumann, Luchtenberg (HZVV), Oosterbeek, Loer, de Boer, Barhouss (Omlandia).
Toeschouwers: 200
HZVV: Streutker; Neumann, Breukelman, Manusiwa, Hup; Akkerman, Luchtenberg (88. Ypenburg), Hosseini, Beeksma; Strijker, Broek (75. Van Bree).