Heren 1 HZVV pakt door late winst op BCV herfsttitel

HZVV pakt door late winst op BCV herfsttitel

Burgum - HZVV is door een spectaculaire 3-5 zege bij laagvlieger BCV herfstkampioen geworden. De wedstrijd leek in 3-3 te gaan eindigen, maar op slag van tijd brachten Arjan Akkerman via een fantastische vrije trap en invaller Kelly Joao HZVV in extremis toch de winst. Doordat alle concurrenten ook wonnen was de late zege erg waardevol en blijft HZVV drie punten voorsprong houden op d’Olde Veste.

Wie dacht dat HZVV een gemakkelijke middag zou beleven op het kunstgras in het mistige Burgum, kwam bedrogen uit. HZVV had het moeilijk met het defensieve BCV en keek vlak na rust zelfs tegen een 3-2 achterstand aan en even stond de koppositie op het spel. HZVV was na rust de betere ploeg en het surplus aan klasse zorgde uiteindelijk toch nog voor de kostbare zege.

In het eerste kwartier begon HZVV goed en kwam ook in die fase aan de leiding door Arjan Akkerman, al hielp BCV-doelman Hendrik van der Laan ook een handje. Via Frank Strijker en Rick Broek had het meer kunnen zijn, maar dat ging niet door. Een onachtzaamheid in de HZVV-defensie leverde onverwacht de gelijkmaker op. Joeke de Vries passeerde Erwin Breukelman en de voorzet schoot de a-junior Harmen Vlietstra binnen. HZVV had daarna veel de bal, maar BCV bleef redelijke gemakkelijk overeind.

Na rust kon HZVV zich geen betere start wensen, want na drie minuten schoot Arjan Akkerman HZVV naar een 1-2 voorsprong. Velen zullen gedacht hebben dat deze treffer de beslissing zou zijn in het duel, maar het liep anders. Nog geen minuut later stond het al 2-2 door Joeke de Vries, waarbij de HZVV-defensie tot twee keer kon blokken, maar de derde keer was Hidde Streutker kansloos. Even later werd het nog erger voor HZVV dat helemaal van slag was. BCV combineerde knap en Harmen Vlietstra bracht zijn ploeg op voorsprong en een sensatie hing even in de lucht. HZVV moest op jacht om gezichtsverlies te voorkomen en daar slaagde de ploeg tien minuten later al in. Invaller Stan Ypenburg schoot een vrije bal in een mêlee van spelers in de verste hoek, waarbij iedereen de bal miste.

HZVV wilde meer en zette aan en BCV moest terug, maar kwam er zo nu en dan gevaarlijk uit. Frank Strijker had zijn vijftiende op zijn schoen, maar hij trof de paal. Aan de andere kant was Harmen Vlietstra dichtbij een treffer, maar via een HZVV-er vloog de bal over. De tijd drong voor HZVV en arbiter Spoler werkte niet mee toen Frank Strijker de bal afpakte van Jacob Frimpong en Spoler er een overtreding in zag. Toen de 90 al op het bord stond, legde Arjan Akkerman aan voor een vrije bal van zo’n twintig meter afstand. De bal ketste tegen de onderkant van de lat en stuiterde in het dak van het doel. De ontlading in het HZVV-kamp was ongekend en de hoofden bij BCV gingen omlaag. In blessuretijd maakte Kelly Joao er ook nog 3-5 van, waardoor HZVV op het nippertje de drie punten pakte.

BCV-HZVV 3-5 (1-1)
15. Arjan Akkerman 0-1, 25. Harmen Vlietstra 1-1, 48. Arjan Akkerman 1-2, 49. Joeke de Vries 2-2, 54. Harmen Vlietstra 3-2, 65. Stan Ypenburg 3-3, 90. Arjan Akkerman 3-4, 90+2: Kelly Joao 3-5.

Scheidsrechter: Spoler.

Geel: Bos, de Jong, Frimpong (BCV). Toeschouwers: 150.

HZVV: Streutker; Breukelman, Manusiwa, Mulderij, Hup; Akkerman, Luchtenberg (45. Joao), van Bree (79. D. Doldersum), Beeksma; Strijker, Broek (57. Ypenburg).

Man van de wedstrijd: Arjan Akkerman