Heren 1  HZVV wint zwak duel

HZVV wint zwak duel

Ploeg maakt het zichzelf moeilijk tegen Drenthina

Hoogeveen – ‘Als je kampioen wilt worden moet je ook slechte wedstrijden winnen’, is een bekende uitspraak in de voetballerij. Dat gold voor HZVV, dat tegen laagvlieger Drenthina de slechtste wedstrijd van het seizoen speelde, maar wel met 2-0 won. De koploper mocht in de eerste helft van geluk spreken dat Drenthina haar vizier niet gepoetst had, want het miste een handvol kansen. Na rust was HZVV gevaarlijker en won uiteindelijk wel verdiend, maar het vertoonde spel was ver onder de maat.

HZVV-trainer Karlo Meppelink, die vorige week bekend maakte, aan het eind van het seizoen te zullen vertrekken, begreep er niets van. ‘Dit was de slechtste wedstrijd van het seizoen. Het was niet om aan te zien. We gingen mee met het niveau van Drenthina. We kwamen vanaf het begin niet in de wedstrijd. Alles ging fout wat maar fout kon gaan. We hadden de tweede bal te weinig en we zochten te weinig de diepte. We hadden geluk dat we een strafschop kregen. Na rust ging Frank Strijker neer en dat was zeker een strafschop, maar die gaf de scheidsrechter niet. Na rust lieten we ons terugdrukken, maar hadden we iets meer controle. De tweede treffer ontstond uit een fraaie aanval’. Maurice Mulderij had voor het eerst dit seizoen een basisplaats en ook Nick Neumann begon vanaf de start. Jan Hup was geschorst en Patrick Pater was geblesseerd. HZVV had na vijf minuten al op 2-0 moeten staan, want de thuisclub kreeg twee dikke kansen. Eerst wachtte Frank Strijker te lang met afdrukken en even later strandde de bal na een solo van Marlon Luchtenberg op de voet van Drenthina-doelman Yannick Berends. Daarna was het voorlopig gebeurd met het goede spel van HZVV. De koploper speelde in een te laag tempo en gaf Drenthina te veel ruimte. De gasten werden beter en kregen een handvol kansen om op voorsprong te komen. Kansen voor Roland Koops, Bas Boersma, Thom Alders en Mark Lubberts waren echter niet aan de Emmenaren besteed. HZVV zette daar een schot van Marlon Luchtenberg tegenover, dat op de voet van Berends belandde, in de rebound werd de inzet van Rick Broek geblokt. Nadat Drenthina verzuimd had op 0-2 te staan kwam HZVV na een half uur uit het niets op voorsprong. Scheidsrechter O’Niel zag in een duel tussen Dilan van Bree en Jan Willem Geleynse een overtreding en dat leverde de thuisclub een gemakkelijk gegeven strafschop op. Frank Strijker maakte dankbaar gebruik van deze buitenkans en maakte zijn veertiende treffer. Dit doelpunt betekende een klap voor Drenthina dat daarna geen kans meer kreeg. HZVV was meer in balbezit en kreeg nog kansen via Marlon Luchtenberg en Dilan van Bree, maar bij rust bleef het 1-0 en HZVV mocht daarmee de handen dichtknijpen. Na rust kwam Arjan Akkerman voor Stan Ypenburg en hij leidde direct de eerste kans na rust in. Hij legde breed op Frank Strijker, die neer gelegd werd en daar had HZVV een strafschop verdiend, maar O’Niel wuifde de situatie weg. Even later had Dilan van Bree de 2-0 op zijn schoen, maar vrij voor Berends mikte hij naast. Het betekende echter uitstel, want vijf minuten later trof Van Bree wel doel en daar ging een fraaie aanval aan vooraf. Marlon Luchtenberg snelde langs de defensie en legde de bal op het hoofd van Dilan van Bree, die Berends kansloos liet. HZVV bleef echter slordig in de passing en liet zich op eigen helft terugdrukken. Drenthina viel aan, maar werd nauwelijks gevaarlijk. HZVV was nog het meest dreigend via uitvallen en had nog enkele mogelijkheden om ruimer afstand te kunnen nemen. Na een uur kopte Arjan Akkerman de bal voor het doel en Erwin Breukelman kopte over. Even later kopte Rick Broek na een corner van Jordi Beeksma naast. Dilan van Bree was kansrijk, maar hij schoot tegen Niek Haan op. De beste kans was voor Frank Strijker, die vrij voor Berends naast mikte. In de absolute slotfase waren er nog mogelijkheden voor Arjan Akkerman en Rick Broek, maar de koelbloedigheid ontbrak, zodat het bij een 2-0 zege bleef. Blij zijn met de drie punten, maar verder gauw vergeten.

Man van de wedstrijd: Dilan van Bree

Met dank aan RTV Drenthe hieronder de doelpunten: