Heren 1 HZVV toont zich erg effectief bij Gorecht

HZVV toont zich erg effectief bij Gorecht

Haren – HZVV toonde zich bij middenmoter Gorecht het meest effectief. Beide ploegen kregen evenveel kansen, maar HZVV was koelbloediger in de afwerking. Qua veldspel maakten beide ploegen elkaar niet zo veel. HZVV zorgde met de 1-3 zege ervoor dat Gorecht haar eerste nederlaag op eigen veld leed. HZVV blijft aan kop met drie punten voorsprong op d’Olde Veste ’54 dat door de 0-9 zege op BCV een beter doelsaldo heeft dan HZVV.

HZVV speelde niet eens zo’n flitsende eerste helft, maar bij rust leidde de ploeg van trainer Karlo Meppelink wel al comfortabel met 0-3. In het eerste kwartier na rust mocht HZVV doelman Hidde Streutker dankbaar zijn dat hij enkele goede kansen voor de thuisclub onschadelijk wist te maken. In de slotfase kreeg HZVV enkele mogelijkheden op een grotere voorsprong, maar het bleef bij 1-3. HZVV-trainer Karlo Meppelink vond het geen moeizame overwinning. ‘In de eerste helft kregen we vier kansen en scoorden drie keer. Het eerste kwartier na rust was niet goed. Vooral op het middenveld leden we te vaak balverlies en waren zij fysiek beter. Het was een slecht veld en daar hadden we weer moeite mee, maar ik wil het veld niet de schuld geven. We hebben keihard gewerkt en we hebben verdiend gewonnen. Ik ben tevreden. Gorecht heeft een goede ploeg en door sneller spel van ons hebben we het verschil gemaakt’.

HZVV kende een droomstart, want nadat Gorecht de bal een keer kort geraakt had, lag de eerste treffer voor HZVV na twee minuten al achter Gorecht-doelman Sjoerd Hoekstra. Frank Strijker zette vanaf links voor en Marlon Luchtenberg kon ongehinderd via Hoekstra de 0-1 binnen schieten. Dat was een enorme opsteker voor de gasten, maar het had niet veel gescheeld of het had een minuut later al 1-1 gestaan. Na een mooie aanval had Roy Dobbinga de hoek voor het uitzoeken, maar Streutker redde prima. Gorecht ging op jacht naar de gelijkmaker en combineerde iets beter, maar kreeg voor rust geen opgelegde kans meer. HZVV gaf iets te veel ruimte, waardoor Gorecht te gemakkelijk kon combineren. Zelf kwam HZVV niet echt in haar spel. De ploeg leed in een te vroeg stadium al balverlies en speelde slordig. Zo nu en dan kwam HZVV er dreigend uit en na ruim een half uur betekende zo’n uitval de 0-2. Na was de rolverdeling omgekeerd, want nu was het Marlon Luchtenberg die de assist gaf en Frank Strijker kopte zijn dertiende treffer binnen. Even later was Frank Strijker dichtbij de 0-3, maar doelman Sjoerd Hoekstra pareerde de inzet van de spits. Vlak voor rust werd het nog mooier voor de koploper. Vanaf het middenveld werd Marlon Luchtenberg weggestuurd en hij schoot de bal onder doelman Hoekstra door in de touwen. Daarmee was HZVV uiterst effectief en leek de wedstrijd bij rust al beslist.
Gorecht dacht daar vlak na rust anders over, want de thuisclub zette aan en drukte HZVV terug op eigen helft en de gasten lieten dan ook toe. De Gorecht-aanvallers kregen te veel ruimte, waardoor de thuisclub binnen vier minuten vier kansen kreeg. Het was HZVV-doelman Hidde Streutker te danken dat Gorecht niet terug kwam in de wedstrijd, want hij redde uitstekend op inzetten van Roy Dobbinga en Hein van Marrrum. Daarna ebde het offensief van Gorecht enigszins weg en kneep HZVV er zo nu en dan gevaarlijk uit. Marlon Luchtenberg snelde op links langs drie verdedigers en bood Dilan van Bree een goede kans, maar doelman Hoekstra stond in de weg. Nadat een doelpunt van Frank Strijker wegens buitenspel werd afgekeurd, maakte de goed spelende Remmert van Stempvoort de eretreffer voor Gorecht. Dat was het sein voor HZVV om nog even aan te zetten en na een voorzet van invaller Maurice Mulderij kopte Frank Strijker zwaar gehinderd naast.

Gorecht-HZVV 1-3 (0-3)
3. Marlon Luchtenberg 0-1, 36. Frank Strijker 0-2, 41. Marlon Luchtenberg 0-3, 87. Remmert van Stempvoort 1-3.
Scheidsrechter: M. Oosting.
Geel: Hup (HZVV). Toeschouwers: 150.
HZVV: Streutker; Breukelman, Manusiwa, Hup, Pater (60. Mulderij); Luchtenberg, van Bree, Ypenburg (81. Van Dijk), Beeksma; Strijker, Broek.
Man van de wedstrijd: Frank Strijker