Heren 1 HZVV loopt zich stuk op Winsum

HZVV loopt zich stuk op Winsum

Hoogeveen – HZVV heeft op de valreep tegen middenmoter Winsum een punt gepakt. Tien minuten voor tijd leek HZVV bij een 0-2 achterstand tegen de eerste thuisnederlaag op te lopen. In een spectaculaire slotfase vocht HZVV zich sterk terug en kwam alsnog langszij. De thuisploeg kreeg zelfs de kans op de winst, maar uitblinker Winsum-doelman Germen Bouwman redde een punt voor de gasten.

HZVV-trainer Karlo Meppelink stond na afloop met een kater naast het veld. Hij vond dat zijn ploeg bestolen was door scheidsrechter Lips. "Ja, zij maakten twee keer hands in het strafschopgebied, maar hij deed niets. De strafschop die Winsum kreeg kan hij geven. Wij voetbalden tegen een blok. Winsum speelde erg negatief voetbal en dat is niet leuk voetballen. Ik vond er ook niets aan. We zochten te vaak de drukte door het midden, maar later deden we dat beter, maar we haalden er toch te weinig uit. Ik kijk altijd naar het voetbal en als je daar naar kijkt vind ik dat we een zege verdiend hadden. Na de 0-2 achterstand zag ik het trouwens niet meer zitten, maar we hebben niet verloren. Het is een wedstrijd om snel te vergeten".

HZVV had geluk dat concurrent d’Olde Veste ’54 ook punten verspeelde, zodat de schade beperkt bleef. Subtoppers als Drachtster Boys en Buitenpost kwamen echter wel dichterbij. Meppelink koos voor Stan Ypenburg als basisspeler en dat kostte Jordy Beeksma een basisplaats. De laatste weken begon HZVV vaak slecht aan een duel, maar tegen Winsum viel dat wel mee al hadden de gasten wel op 0-2 kunnen staan na een kwartier. Jan Hup speelde spits Maikel Hoormann in de voeten en hij vond doelman Hidde Streutker op zijn weg. Even later had HZVV geluk dat Wouter Bloem tegen Jan Hup op knalde. Daarna trok Winsum zich massaal terug voor het eigen doel en speelde de wedstrijd zich af op de helft van de gasten, waar de ruimtes klein waren. HZVV vond moeilijk een gat en Marlon Luchtenberg probeerde het van afstand en uitblinker doelman Bouwman redde met moeite. Nadat Winsum al lang niet meer het strafschopgebied van HZVV had betreden, kwamen de bezoekers wel op voorsprong. Jan Hup raakte Wouter Bloem, die neer ging en arbiter Lips wees naar de stip. Niels van Dalen maakte geen fout. Dat was een fikse tegenvaller voor HZVV, dat geen raad wist met de defensieve spelwijze van Winsum. Het had weinig gescheeld of HZVV was de rust met een 0-2 achterstand in gegaan. Tot drie keer toe mocht Winsum inschieten, maar even zoveel keer kon de defensie van HZVV pareren.De verkleumde HZVV-supporters zochten in de rust teleurgesteld de warme kantine op.

Zoals verwacht kon worden trok Winsum zich na rust nog verder terug rond het eigen strafschopgebied, maar kneep bij balbezit er soms gevaarlijk uit. HZVV viel aan en Winsum wachtte af. Frank Strijker schoot tegen de hand van een verdediger op, maar Lips zag er niets in. Even later kreeg HZVV een uitgelezen kans gelijk te komen. Doelman Bouwman liet een ziedend schot van Arjan Akkerman los, waarna Rick Broek kon intikken, maar zwaar gehinderd schoot hij naast. Na een uur werd Winsum voor het eerst na rust dreigend en had HZVV geluk dat Stan Buikema het doel te hoog zocht. Even later was de kans voor Tom Dijkman nog groter, maar ook hij schrok van de dot van een kans en mikte hoog over. HZVV was voortdurend in balbezit, maar liep zich steeds stuk op de compacte defensie van Winsum. Toen Wouter Bloem een kwartier voor tijd de 0-2 maakte, leek de eerste thuisnederlaag van HZVV in de maak. Arjan Akkerman knalde vlak daarna de bal schitterend in de touwen en dat was het sein voor een spectaculaire slotfase. HZVV joeg in een hoog tempo op de gelijkmaker en Bouwman pareerde knap een ziedende knal van Frank Strijker. Vier minuten voor tijd viel de gelijkmaker, die niet iedereen meer verwachtte. Arjan Akkerman kopte naar Rick Broek en hij kopte het leer langs Bouwman. Het ontketende HZVV kreeg zelfs de kans op 3-2, maar Marlon Luchtenberg kreeg de bal niet langs Bouwman.

HZVV-Winsum 2-2 (0-1)
38. Niels van Dalen 0-1 (strafschop), 77. Wouter Bloem 0-2, 79. Arjan Akkerman 1-2, 86. Rick Broek 2-2.

Scheidsrechter: P. Lips (Delfzijl)

Geel: Hup, Luchtenberg (HZVV), Kooijinga, Buikema (Winsum). Toeschouwers: 150.

HZVV: Streutker; Hup, Breukelman, Manusiwa, Pater (75. Beeksma); Akkerman, Luchtenberg, van Bree (64. Joao), Ypenburg; Strijker, Broek.

Man van de wedstrijd: Arjan Akkerman