Heren 1 HZVV verslaat na hectische slotfase Drachtster Boys

HZVV verslaat na hectische slotfase Drachtster Boys

Hoogeveen - HZVV boekte een belangrijke 3-1 zege op Drachtster Boys, maar de gasten protesteerden fel na de derde treffer in blessuretijd, zodat het matige duel een vervelend einde kreeg. HZVV speelde vooral in de eerste helft niet goed, maar stond bij rust wel met 2-1 voor. Na rust werd het iets beter en verzuimde de koploper ruim afstand te nemen van de gasten, want de ploeg kreeg kansen genoeg. Het bleef spannend tot het einde, totdat HZVV de 3-1 maakte en de gemoederen aardig verhit raakten.

Drachtster Boys was na afloop furieus en beschuldigde HZVV van onsportief gedrag bij de derde treffer. HZVV-trainer Karlo Meppelink begreep dat niet helemaal. ‘Wij hadden balbezit en de scheidsrechter floot voor een hoofdblessure bij Drachtster Boys. Daarna vroeg Frank Strijker aan Drachtster Boys of zij de bal terug zouden geven. Het antwoord was nee en toen zei Frank: dan doe ik het ook niet’. Strijker liep vervolgens naar het doel en iedereen van Drachtster Boys bleef staan. Hij legde breed op Rick Broek en de spits scoorde. Drachtster Boys-doelman Richard Strijker protesteerde fel en kreeg geel, omdat hij scheidsrechter de Wit een zak hooi noemde. Er ontstond bij het verlaten van het veld een vervelende sfeer en dat was jammer, want de wedstrijd was sportief verlopen. Drachtster Boys-spits Rob Schokker beaamde de versie van Meppelink en vond dat zijn ploeg ook de hand in eigen boezem moest steken. HZVV speelde een zwakke eerste helft, maar leidde bij rust wel met 2-1, omdat het bijzonder effectief was. ‘We begonnen ongelooflijk slecht en we kwamen terecht achter. Na een kwartier kregen we meer controle en waren we met twee doelpunten uit het niets zeer effectief. Na rust waren wij beter en kregen we een handvol opgelegde kansen. Doordat we die niet benutten maakten we het ons onnodig moeilijk. Ik vond het een verdiende zege tegen een ploeg waartegen het niet gemakkelijk voetballen is.

De toeschouwers hadden een super gemotiveerde thuisclub verwacht om de nare smaak van de nederlaag bij PKC '83 weg te spoelen, maar niets was minder waar. HZVV begon slap en gaf te veel ruimte weg. Dat leverde na vijf minuten al de logische 0-1 op via de lange spits Rob Schokker, die bij de eerste paal kon intikken. Twee minuten later had het al 0-2 kunnen staan na een identieke aanval, maar deze keer mikte Schokker van dichtbij naast. Na twintig minuten kwam HZVV langzamerhand beter in de wedstrijd en de eerste kans voor de thuisclub kwam van uitblinker Yannick Manusiwa wiens kopbal gekeerd werd door de sterk keepende doelman Richard Strijker. Drachtster Boys liet zich terugzakken en gaf het initiatief  uit handen. Na een half uur profiteerde HZVV al en Yannick Manusiwa lanceerde Arjan Akkerman, die Strijker passeerde. Aan de andere kant was Rob Schokker een handenbinder en HZVV kwam goed weg toen hij van dichtbij naast kopte. Aan de andere kant was het wel raak vlak voor rust. De kopbal van Frank Strijker kon doelman Strijker nog keren, maar in de rebound was Dilan van Bree attent en hij bepaalde de ruststand op 2-1 en daar mocht HZVV erg blij mee zijn. Na de thee ging er aan beide kanten nog veel mis in de passing, maar HZVV kreeg in de eerste twintig minuten vijf opgelegde mogelijkheden. Vier keer was spits Frank Strijker dichtbij een treffer, maar de topscorer had zijn vizier niet op scherp. De beste kans was van twee meter afstand van het doel, waarna hij over schoot. Ook Marlon Luchtenberg was kansrijk, maar vrij voor de keeper miste hij. Doordat HZVV de kansen niet verzilverde bleef het spannend en roken de gasten nog kansen op de gelijkmaker. Echte kansen kregen de Friezen echter niet. HZVV wel via Frank Strijker, die de voorzet van Marlon Luchtenberg a la Bep Bakhuis wilde inkoppen, maar de bal vloog voorlangs. In blessuretijd sloeg de vlam in de pan toen HZVV op 3-1 kwam door Rick Broek. Na een opstootje mochten de gasten aftrappen, maar Rob Schokker schoot het leer demonstratief over de zijlijn, waarna arbiter De Wit het voor gezien hield.

HZVV - Drachtster Boys 1-3 (1-2)
5. Rob Schokker 0-1, 33. Arjan Akkerman 1-1, 40. Dilan van Bree 2-1, 90+3 Rick Broek 3-1.

Scheidsrechter: R.W. de Wit.

Geel: Hup (HZVV), Hana, Hassan, Strijker (Dr. Boys).

Toeschouwers: 300.

HZVV: Streutker; Breukelman, Manusiwa, Pater, Hup; Akkerman, Luchtenberg, van Bree( 46. Ypenburg), Beeksma; Strijker, Broek.

Man van de wedstrijd: Yannick Manusiwa