Heren 1 HZVV pakt periodetitel ondanks nederlaag

HZVV pakt periodetitel ondanks nederlaag

HOOGKERK – Ondanks de teleurstellende 2-1 nederlaag bij PKC ’83 won HZVV toch de eerste prijs van het seizoen. De ploeg van Karlo Meppelink pakte de eerste periodetitel, omdat concurrent d’Olde Veste net als HZVV verloor. Meppelink kon echter nauwelijks blij zijn met de periodetitel, want hij had zwaar de pest in over de onnodige nederlaag. In een wedstrijd met weinig kansen kreeg PKC ‘83 voor rust de betere kansen en was HZVV na rust beter. Een moment van onachtzaamheid werd HZVV fataal.

HZVV startte met Nick Neumann als rechtsback en het centrale duo bestond uit Yannick Manusiwa en Erwin Breukelman. HZVV heeft het bij PKC ’83 traditiegetrouw vaak moeilijk en dat was deze keer niet anders. De thuisclub was fysiek sterker en HZVV kende opnieuw moeite met het spelen op grasveld. Trainer Karlo Meppelink constateert dat het flitsende spel van de eerste wedstrijden langzamerhand aan het wegebben is. Dat begon al bij VEV, dat twee punten kostte. Tegen Buitenpost was de zege fortuinlijk en tegen Dalen speelde HZVV niet op volle kracht. Tegen PKC ’83 leed de ploeg de eerste nederlaag van het seizoen, maar pakte curieus genoeg wel een belangrijke prijs. "Er is inderdaad van een lichte neerwaartse spiraal sprake. De tegenstanders voetballen niet meer tegen ons. Het is vooral fysiek en defensief en we hebben het nadeel dat de tegenstander meestal meer lengte hebben dan wij. Tegen PKC gingen we voor rust te veel met hun spel mee in plaats van ons eigen spel. Na rust speelden we niet slecht, maar het was te opportunistisch. We kregen wel wat kansen, maar zij scoorden na de 1-1 uit het niets de 2-1. Dat was de enige kans na rust voor hen".

PKC ’83 was voor rust dreigender en kreeg de meeste mogelijkheden. De thuisclub was feller in de duels en HZVV was te onnauwkeurig in de passing. Bryan Inge werd een paar keer gevaarlijk over rechts, maar HZVV liep geen schade op. Na een half uur leidde HZVV zelf de tegentreffer in. Hidde Streutker schoot dwars door het midden uit en bracht daarmee Erwin Breukelman onnodig in de problemen. Jordi Striedelmeyer profiteerde van deze fout en bracht zijn ploeg aan de leiding. PKC ’83 zocht soms de grens van het toelaatbare op en ging er soms zelfs overheen en dat leverde twee gele kaarten op. Robert Winter deelde een tik in de nek van Rick Broek uit en mocht blij zijn dat arbiter Weiland hem geen kaart gaf. HZVV bracht voor rust te weinig en kwam niet verder dan een vrije bal van Marlon Luchtenberg, die hoog over ging. Na rust kwam Stan Ypenburg voor Patrick Pater in de ploeg en HZVV voerde het tempo op en ging op jacht naar de gelijkmaker. Na een uur kreeg HZVV haar eerste echte kans via Rick Broek, die een voorzet van Marlon Luchtenberg over tikte. Even later soleerde Marlon Luchtenberg langs drie verdedigers en doelman Ben Meedendorp redde met de voet. Het was een voorbode voor wat komen zou, want een kwartier voor tijd kwam HZVV op gelijke hoogte. Na een corner van Stan Ypenburg kopte Frank Strijker zijn twaalfde van het seizoen in de touwen. Het benodigde punt voor de periode leek gered en bijna werd het meer toen Ben Meedendorp ver uit zijn doel kwam. Het schot vanaf het middenveld van Arjan Akkerman werd geblokt en in de rebound miste Rick Broek. Uit het niets viel onverwacht de 2-1 voor PKC door Sip Jaap Bos. Na een corner van rechts kon Bos bij de eerste paal ongehinderd intikken. HZVV kreeg nog kansen via Manusiwa en Strijker, maar de eerste nederlaag was een feit.

Man van de wedstrijd: Stan Ypenburg.

PKC ’83-HZVV 2-1 (1-0)
32. Jordi Striedelmeyer 1-0, 72. Frank Strijker 1-1, 84. Sip Jaap Bos 2-1.

Scheidsrechter: Weiland.

Geel: Allaoui, Kamps (PKC ’83). Toeschouwers: 150.

HZVV: Streutker; Neumann, Breukelman, Manusiwa, Pater (46. Ypenburg), Akkerman, Luchtenberg, van Bree (76. Doldersum), Beeksma; Strijker, Broek.