Heren 1 HZVV bekert verder na zege op Dalen

HZVV bekert verder na zege op Dalen

Hoogeveen - HZVV heeft in een matig duel de tweede bekerronde bereikt door een 3-1 zege op zondag derdeklasser Dalen. HZVV deed wat nodig was om de volgende ronde te halen, maar ging lang niet voluit om Dalen op de knieën te krijgen.

Er viel dan ook niet al te veel te beleven voor de toeschouwers, mede omdat HZVV van de veertien kansen er slechts drie benutte. Dalen was effectiever, want de gasten verzilverden hun enige kans van de wedstrijd.

HZVV-trainer Karlo Meppelink kon zich voorstellen dat de toeschouwers zich niet echt vermaakt hebben met het bekerduel. "Het was geen leuke wedstrijd voor het publiek. We hebben een degelijke zege behaald, maar het was zeker niet onze beste wedstrijd. Het oogde dat we op 60 procent speelden. We kwamen snel op 1-0 en toen merkte ik dat sommige spelers op halve kracht gingen voetballen en dat is niet goed. We moeten leren om voluit op jacht te gaan naar meer treffers. Na rust hebben we goede aanvallen laten zien, maar we misten nog te veel kansen. 3-1 is een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld en daar ben ik niet tevreden over. Ik vind het jammer dat we nog een doelpunt weggeven. Maar goed, aan de andere kant is het zo dat als je deze wedstrijd op 60 procent kunt winnen, doe je het niet verkeerd. Dit kunnen we zaterdag tegen PKC '83 zeker niet doen".

Droomstart voor HZVV

HZVV startte het bekerduel met Dalen met Nick Neumann, Stan Ypenburg en Reza Hosseini in de basis. Jan Hup was niet aanwezig en Dilan van Bree, Jordi Beeksma, Rob van der Sleen, Milan ten Brinke en Dennis Zuidema zaten op de bank. De wedstrijd tegen het in de competitie goed presterende Dalen kreeg voor de eersteklasser een droomstart. Na vier minuten zette Reza Hosseini van rechts voor en Rick Broek schoot de bal bij de eerste paal hard binnen achter doelman Rick Braam. Even later brak Frank Strijker door en legde breed op Rick Broek, maar zijn schot werd geblokt en de inzet daarna van Reza Hosseini eveneens. Na tien minuten had Reza Hosseini de kans op een tweede treffer. Hij verscheen vrij voor Braam, maar zijn lobje vloog ver over het doel. HZVV speelde nonchalant en leed te veel balverlies, zodat Dalen vrij moeiteloos overeind bleef zonder zelf in de buurt van doelman Hidde Streutker te komen. Na twintig minuten kwam HZVV op 2-0. Frank Strijker brak door over links en legde breed op Marlon Luchtenberg, die in een mêlee van spelers de bal achter doelman Braam schoot. HZVV was vrijwel voortdurend in balbezit, maar voetbalde in een laag tempo zonder veel verrassing. Dalen beperkte zich tot tegenhouden en was bij balbezit te snel de bal weer kwijt.

HZVV vizier niet op scherp

Na rust bracht Karlo Meppelink Milan ten Brinke in de ploeg voor Patrick Pater. Erik Scholten kwam in de ploeg voor Dalen, dat in het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi vaak veel indruk maakt en meestal heel ver komt. HZVV bleek een maatje te groot en Dalen had geluk dat HZVV het vizier niet op scherp had. HZVV was steeds op de helft van Dalen te vinden en kreeg in het eerste kwartier na rust kansen via Reza Hosseini (paal) en Marlon Luchtenberg, maar de thuisclub speelde de kansen niet goed uit. Bijna had Dalen-doelman Rick Braam een handje geholpen, toen hij na een corner `los' riep en de bal los liet, maar gelukkig voor hem rolde de bal naast. Na ruim een uur spelen kwam HZVV op 3-0. Rick Broek schoot de bal in de rechterhoek en maakte daarmee zijn tweede treffer van de wedstrijd. Daarna leek HZVV weer even de spirit te krijgen en de ploeg kreeg genoeg kansen op meer. Curieus was de volley van Arjan Akkerman, die via het lichaam van Frank Strijker net naast ging. Twaalf minuten voor tijd kreeg Dalen haar eerste kans en die werd meteen benut. Tijmen Venhorst zette voor en invaller Mart Kip passeerde Streutker. Dalen kreeg door deze treffer moed en ging op jacht naar meer. In de slotfase zette HZVV even aan en kreeg drie opgelegde kansen, maar Frank Strijker en Rick Broek verzuimden de uitgelezen mogelijkheden te benutten. De kopbal van Frank Strijker werd van de doellijn getrapt door verdediger Gert-Jan Reinders. Dalen had geluk dat een terugspeelbal vanaf het middenveld door iedereen werd gemist, maar de bal rolde maar net naast.

HZVV-Dalen 3-1 (2-0)
Broek 1-0, Luchtenberg 2-0, Broek 3-0, Kip 3-1

Bekijk hier de samenvatting (met dank aan RTV Drenthe)