Heren 1 Gelijkspel voelt als verlies voor HZVV

Gelijkspel voelt als verlies voor HZVV

Leek – HZVV heeft het eerste puntenverlies geleden in de uitwedstrijd bij middenmoter VEV ’67. HZVV kende veel moeite met het fysieke spel van de thuisclub, maar kwam wel drie keer op voorsprong. Vlak voor tijd kwam de koploper op 2-3 en leek de zege toch nog binnen te kunnen halen. In blessuretijd viel toch nog de 3-3. HZVV scoorde nog wel de 3-4, maar die werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd, dat HZVV fel bestreed.

Gezien de verhoudingen in het veld was het gelijke spel wel terecht. VEV ’67 liet HZVV niet in haar spel komen en schuwde hard ingrijpen niet. Vooral Marlon Luchtenberg kreeg het zwaar te verduren, maar arbiter Smit trad daar niet altijd even adequaat tegen op. ‘Marlon is regelmatig geraakt door VEV, maar Smit gaf daarvoor geen gele kaart, terwijl wij na een overtreding direct geel kregen. Afgezien hiervan hebben we het niet goed gedaan. We konden niet aan voetballen toekomen en dat deed VEV goed. Wij hadden het lastig met hun fysieke geweld. Verdedigend stonden we voor rust niet goed en dat werd na rust beter. Als je vlak voor tijd met 2-3 voorkomt, mag je dat niet weggeven. Wij maakten de 3-4 en dat was beslist geen buitenspel. Dit gelijke spel voelt als verlies’, zegt HZVV-trainer Karlo Meppelink.

Het begon goed voor HZVV dat na acht minuten op voorsprong kwam door Frank Strijker, die zijn tiende treffer liet noteren. Even later had de spits de 0-2 op de schoen, maar hij mikte te hoog. Daarna moest doelman Hidde Streutker tot twee keer toe redding brengen bij een goede kans voor Jacob Tjoelker. Na een half uur snelde Marlon Luchtenberg langs de VEV-defensie, maar doelman Kleiker stond succes in de weg. De thuisclub gooide veel strijd in de duels, die de Hoogeveners vaak verloren. VEV ’67 werd steeds dreigender en Streutker bracht prima redding op een inzet van Gerhard van den Berg. Verdedigend stond het niet goed bij HZVV dat te veel ruimte weggaf. Zo nu en dan kwam HZVV er uit en Marlon Luchtenberg bood Dilan van Bree een goede kans, maar zijn schot werd geblokt. Vlak voor rust kwam VEV ’67 op gelijke hoogte en daarbij ging Hidde Streutker niet helemaal vrijuit. Hij miste een voorzet waarna Koert Thalen kon inkoppen. Het had niet veel gescheeld of het was voor rust zelfs nog 2-1 geworden, maar een voorzet werd door iedereen gemist.

Kort na rust kreeg HZVV een meevaller door op 1-2 te komen. Streutker knalde de bal op de helft van VEV. Marlon Luchtenberg pikte de bal op en passeerde Kleiker. HZVV kreeg de wedstrijd iets meer onder controle, maar de ploeg leed nog wel te veel balverlies. Na ruim een uur viel onnodig de 2-2. Na een corner schoot spits Rense Dijk in met vier HZVV-ers om hem heen. Dat was een tegenvaller voor HZVV dat onrustig bleef voetballen. Toch leek HZVV met de winst naar huis te gaan. Een afstandschot van Arjan Akkerman trof de paal, waarna invaller Reza Hosseini de 2-3 binnen tikte. In blessuretijd gaf het toch nog de zege uit handen. Koert Thalen kopte in, Streutker sloeg de bal naar de zijkant en daar stond Robin Elderman, die de bal binnen liep. Direct daarna scoorde Frank Strijker, maar hij werd wegens buitenspel teruggefloten.

Man van de wedstrijd: Yannick Manusiwa

VEV ’67-HZVV 3-3 (1-1)
8. Frank Strijker 0-1, 38. Koert Thalen 1-1, 49. Marlon Luchtenberg 1-2, 65. Rense Dijk 2-2, 89. Reza Hosseini 2-3, 90+2 Robin Elderman 3-3. Scheidsrechter: W. Smit. Geel: Elderman, Wiegman, vd Berg, Thalen (VEV ’67), Strijker, Pater (HZVV). Toeschouwers: 150.
HZVV: Streutker; Breukelman, Manusiwa, Hup, Pater; Akkerman, Luchtenberg, van Bree (81. Hosseini), Beeksma, Strijker, Broek.