Heren 1 Moeizame zege HZVV bij Omlandia

Moeizame zege HZVV bij Omlandia

Ten Boer – HZVV heeft een moeizame 1-2 overwinning geboekt op middenmoter Omlandia. In de eerste helft was HZVV heer en meester en kwam het vlak voor rust verdiend op een 0-2 voorsprong. Na de thee speelde HZVV slap en nonchalant en het gaf Omlandia de kans op een gunstig resultaat te hopen. Puntenverlies bleef HZVV bespaard, want verder dan een benutte strafschop kwam Omlandia niet.

HZVV-trainer Karlo Meppelink was geschrokken over het verschil tussen de eerste en de tweede helft. "Voor rust waren we veel beter en kwamen we met 0-2 voor. We speelden goed en in de rust heb ik aangegeven dat we zo door moesten gaan. Na rust waren we slordig, we zochten vaak het centrum en zochten te weinig de diepte. Elke tweede bal was voor Omlandia en we liepen veel te lang met de bal. We hielden Omlandia onnodig lang in leven en dit had ons zo maar twee punten kunnen kosten. Dit mag niet weer gebeuren".

In de eerste helft domineerde HZVV de wedstrijd. Omlandia trok zich massaal terug voor het eigen doel en de gasten konden moeilijk een gaatje vinden, ook al omdat de ploeg te vaak door het centrum aanviel. Daar was het veel te druk en de ploeg verzuimde profijt te trekken van de snelle vleugelspitsen Kelly Joao en Marlon Luchtenberg. Het had weinig gescheeld of HZVV had na een kwartier op achterstand gestaan na een schaarse uitval. Uitblinker Dennis Loer brak door en Yannick Manusiwa raakte de eigen lat en in de rebound schoot Jeroen Haan net naast. HZVV combineerde in een te laag tempo en strandde steeds in het drukke strafschopgebied. In de slotfase zocht HZVV meer de ruimte aan de zijkanten en toen was het ook direct raak. Patrick Pater brak door en stelde Frank Strijker in staat zijn achtste treffer te laten noteren. HZVV gooide het tempo omhoog en er kwamen direct kansen op meer treffers via Frank Strijker. Op slag van rust kwam HZVV op 0-2 en opnieuw kwam het gevaar van de zijkant. Een meesterlijke pass van Yannick Manusiwa bereikte  Dilan van Bree en zijn voorzet was opnieuw een prooi voor Frank Strijker.

Er leek niets aan de hand voor de koploper, maar na rust was HZVV geen schim meer van de ploeg voor rust. HZVV gaf te veel ruimte weg en verloor vrijwel alle duels. Het opportunistische Omlandia zag nog mogelijkheden op succes en HZVV mocht vooral spits Jeroen Haan dankbaar zijn dat hij zijn vizier niet op scherp had. HZVV kwam goed weg toen Hidde Streutker een voorzet van Barhouss tegen de lat tikte. HZVV riep de problemen over zichzelf af en die kreeg het ook toen arbiter mevrouw Deuring Omlandia een strafschop gaf. Deze kans benutte Jeroen Haan wel en een spannende slotfase brak aan. Via een schaarse uitval had Frank Strijker voor rust kunnen zorgen, maar vrij voor doelman Willem Bouwkamp mikte hij naast. Ook uit een vrije bal in het strafschopgebied via Sander van Dijk had HZVV meer kunnen halen. Hij schoot in een mêlee van spelers.

Omlandia - HZVV 1-2 (0-2)
39. Frank Strijker 0-1, 45. Frank Strijker 0-2, 80. Jeroen Haan 1-2 (pen.)

Man van de wedstrijd: Frank Strijker

Op de foto: Frank Strijker op weg naar de 1-0 (Foto: Roelof Olde)