Heren 1 HZVV haalt flink uit tegen Jong FC Emmen

HZVV haalt flink uit tegen Jong FC Emmen

Hoogeveen – HZVV heeft de oefenwedstrijd tegen Jong FC Emmen met 6-1 gewonnen. Na een 3-0 ruststand werd er door beide ploegen veel gewisseld. Jong FC Emmen kwam na rust beter in de wedstrijd, maar scoorde slechts een keer. HZVV counterde in de slotfase naar een ruime overwinning.

HZVV begon het oefenduel met acht spelers, die zaterdag tegen d’ Olde Veste niet in de basis startten. Alleen Erwin Breukelman, Jan Hup en Arjan Akkerman waren zaterdag basisspelers. HZVV begon goed en had na acht minuten al op 1-0 moeten staan, maar Mike Doldersum miste een goede kans. Negen minuten later kwam HZVV op voorsprong. Een prachtige pass van Milan ten Brinke kon Reza Hosseini net voor de uitkomende Emmer doelman oppikken en hij schoof de bal in het lege doel. Jong Emmen was meer in balbezit, maar HZVV was via razendsnelle aanvallen veel gevaarlijker. Nadat Kelly Joao de lat had geraakt, rondde hij even later een pass van Arjan Akkerman prima af. Emmen probeerde van achteruit te combineren, maar de ploeg leed te veel balverlies om echt gevaarlijk te worden. HZVV kwam er bij balbezit zeer snel uit en op die manier scoorde Kelly Joao ook de 3-0. Rick Broek was nog dichtbij de 4-0, maar hij schoot na een voorzet van Kelly Joao naast.

Na rust wisselden beide coaches naar hartenlust en bij HZVV kwamen zes nieuwe spelers in het veld. Kort na rust kwam HZVV na een fraaie combinatie op 4-0. Na een corner van Reza Hosseini kopte Yannick Manusiwa de bal voor de voeten van Rick Broek, die fraai intikte. In de tweede helft liet Jong Emmen beter spel zien dan voor rust en de gasten verdedigden halverwege de eigen helft op een lijn. De 4-1 door Kjelt Engberts was dan ook terecht gezien de verhoudingen na rust. HZVV trok zich terug op eigen helft en moest een paar goede kansen toestaan. Tien minuten voor tijd leverde een geslaagde counter via linksback Patrick Pater de 5-1 op. De mooiste treffer kwam op naam van invaller Marlon Luchtenberg. De pass van Reza Hosseini was ook precies op maat en Luchtenberg lobde bekwaam over de uitkomende doelman, zodat hij de eindstand op 6-1 bepaalde. Vooral Rick Broek kreeg daarna enkele goede kansen op meer treffers, maar het bleef bij 6-1.

HZVV-Jong FC Emmen 6-1 (3-0)
17. Reza Hosseini 1-0, 21. Kelly Joao 2-0, 29. Kelly Joao 3-0, 49. Rick Broek 4-0, 51. Kjelt Engberts 4-1, 80. Patrick Pater 5-1, 83. Marlon Luchtenberg 6-1.
Scheidsrechter: Boer.
HZVV: Dorland (46. Streutker): Hup, ten Brinke (46. Pater), Breukelman, Neumann (46. Manusiwa); Hosseini, Doldersum (71. Luchtenberg), Akkerman (46. Ypenburg), van Dijk (46. Beeksma); Broek, Joao (46. Van Bree).