Heren 1 HZVV zet ook d’Olde Veste opzij

HZVV zet ook d’Olde Veste opzij

Rode kaart voor Blijham is kantelpunt in topduel

Hoogeveen – HZVV heeft de koppositie ingenomen na een 3-0 zege op koploper d’Olde Veste ’54. Het eerste half uur begonnen de gasten goed, maar het kantelpunt in de wedstrijd was na een half uur de rode kaart voor Jordy Blijham van d’Olde Veste. HZVV profiteerde hier goed van en kwam voor rust al op 2-0. Na rust werd het een kansenfestival voor HZVV, maar het overwicht leverde slechts een doelpunt op. In de slotfase speelden de gasten zelfs met negen man wegens een blessure en er al drie keer gewisseld was.

Door de derde zege op rij nam HZVV de koppositie van d’Olde Veste ’54 over en alleen Drachtster Boys is ook nog zonder puntverlies. In het eerste half uur zag het er niet uit dat HZVV opnieuw een ruime zege zou gaan boeken. De gasten waren feller in de duels en waren dreigender. Al na zes minuten had d’Olde Veste op voorsprong kunnen staan, maar HZVV-doelman Hidde Streutker pareerde de inzet van spits Yannick Kaluzi. HZVV speelde moeizaam en pas na twintig minuten was het kansrijk via Erwin Breukelman en Frank Strijker, maar beiden misten. Even later liet HZVV een fraaie combinatie zien, waarna Marlon Luchtenberg net naast schoot. Brian van der Zweerde was bijna succesvol met een fraaie omhaal, maar die ging net naast. De wedstrijd was stevig, maar niet onfair en arbiter De Wit gaf wel erg gemakkelijk gele kaarten. Dat brak Jordy Blijham na een half uur op, want hij ontving zijn tweede gele kaart. Dit ontging arbiter De Wit en hij wilde doorgaan. De leidsman werd door zijn assistent J. Wenting geattendeerd op het feit dat Blijham rood moest krijgen. Dat was natuurlijk een grote blunder van De Wit, maar Blijham kon alsnog vertrekken. Dat betekende het kantelpunt in de gelijkopgaande topper. Vlak voor rust kon HZVV al profiteren van een man meer en twee keer was Frank Strijker doeltreffend. Eerst tikte hij na een fraaie combinatie onder doelman Gerwin Spithoff door en in blessuretijd rondde de spits een rush van Marlon Luchtenberg knap af. Na drie wedstrijden staat de teller voor Frank Strijker al op zeven treffers.

HZVV-trainer Karlo Meppelink vond het jammer dat d’Olde Veste met tien man verder moest. "Tegen tien man speelden we slordig en sommige spelers dachten ineens wat minder te kunnen doen. De rode kaart deed de wedstrijd doen kantelen, want zij wisten niet wat ze moesten doen. Na rust hebben zij geen kans meer gehad, maar opnieuw hadden we veel meer doelpunten moeten maken, want we kregen heel veel kansen".

Na de thee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld en d’ Olde Veste kwam nauwelijks meer over de middenlijn. HZVV domineerde, maar was slordig in de passing, zodat de eerste twintig minuten de gasten zonder al te veel problemen overeind bleven. Na ruim een uur kwamen de kansen voor HZVV en invaller Rick Broek kreeg twee opgelegde kansen op rij, maar doelman Spithoff hield zijn ploeg op de been. Spithoff reageerde even later keurig na een slimme vrije trap van Jordi Beeksma. Een kwartier voor tijd moest spits Yannick Kaluzi wegens een voetblessure het veld verlaten. Aangezien het trainersduo Blom en Brandsma al drie keer gewisseld had, moest hun ploeg met negen man verder. Een monsterscore dreigde voor de bezoekers, maar de thuisclub kreeg legio kansen, maar verzuimde aan het doelsaldo te werken. Aanval na aanval golfde op het doel van de gasten, die alleen maar probeerden de schade draaglijk te houden. Kansen voor Arjan Akkerman, Dilan van Bree, Reza Hosseini werden jammerlijk gemist en pas vlak voor tijd lag nummer drie achter doelman Spithoff. Na een schitterende aanval via Marlon Luchtenberg en Frank Strijker mocht Rick Broek de derde treffer in de touwen jagen.

HZVV - d' Olde Veste 3-0 (2-0)
41. Frank Strijker 1-0, 46. Frank Strijker 2-0, 88. Rick Broek 3-0.

Scheidsrechter: De Wit. Geel: Luchtenberg, Ypenburg (HZVV). Okenge, vd Veen (OV), Rood: Blijham 2x geel.

HZVV: Streutker; Breukelman (76. Breukelman), Manusiwa, Pater, Hup; Akkerman, Luchtenberg, van Bree (73. Doldersum), Ypenburg (60. Broek), Beeksma; Strijker.

Man van de wedstrijd: Frank Strijker