Heren 1 HZVV snelt ruim langs Leeuwarder Zwaluwen

HZVV snelt ruim langs Leeuwarder Zwaluwen

Leeuwarden – HZVV is de competitie uitstekend gestart met een royale 0-5 overwinning bij Leeuwarder Zwaluwen. HZVV was heer en meester en leidde bij rust al met 0-2. Het enige verwijt dat HZVV-trainer Karlo Meppelink zijn ploeg kon maken was het feit dat zijn ploeg meer had moeten scoren. De grote man was spits Frank Strijker, die maar liefst vier keer doel trof.

HZVV startte met het jeugdige centrale duo, Yannick Manusiwa en Jan Hup en de backs waren Erwin Breukelman en Patrick Pater. Karlo Meppelink was blij met de 0-5 zege en zijn ploeg beleefde een gemakkelijke middag in Leeuwarden. "We hebben weinig kansen weggegeven. In de eerste helft speelden we slordig en hadden we hun fouten beter af kunnen straffen. Na rust lukte dat beter. Ik ben tevreden over de nieuwe achterhoede. Dit is een lekker begin en het enige dat ik mijn ploeg kan verwijten is dat we vaker hadden moeten scoren".

In het eerste kwartier ging de strijd gelijk op zonder kansen voor beide ploegen. Na een kwartier toonde Frank Strijker zijn koelbloedigheid en passeerde doelman Niels Kuperus met een schot in de verre hoek. De tweede kans voor de spits was opnieuw raak. Vanaf de rand van het strafschopgebied knalde hij het leer in de linker hoek. HZVV werd hierna beter en de thuisclub was slordig in de passing en leed op het middenveld veel balverlies. HZVV verzuimde voor rust daar nog van te profiteren, want Marlon Luchtenberg en Patrick Pater kregen dotten van kansen, maar het duo zocht het doel te hoog.

Na rust verving Mike Doldersum Rick Broek en in het eerste kwartier werd HZVV slordiger en de aanvoer naar de spitsen stokte enigszins. In die fase kreeg de thuisclub haar enige kans van de wedstrijd via Timo Bijma, maar zijn inzet rolde voorlangs. Na ruim een uur ging Joost Jesse Visser in de fout en de razendsnelle Marlon Luchtenberg kon alleen op Kuperus afgaan en gooide de wedstrijd definitief in het slot: 0-3. Daarmee was het duel beslist en HZVV kreeg kansen genoeg op een royale zege, maar niet alle kansen werden benut. Vooral Marlon Luchtenberg was door zijn snelheid een ware plaag voor de Leeuwarder defensie en leidde de nodige aanvallen in. Een kwartier voor tijd was hij de voorbereider van de vierde treffer. Hij liep Guido Bloemsma eruit en Frank Strijker tikte de voorzet goed in. Even daarvoor schoot doelman Kuperus tegen Strijker op, die het met een lobje probeerde, maar de bal ging net over. HZVV kreeg alle ruimte en leek op een monsterscore af te gaan, maar Mike Doldersum en Frank Strijker misten. Vlak voor tijd maakte Frank Strijker zijn vierde treffer en tikte een voorzet van Mike Doldersum knap in.

Leeuwarder Zwaluwen-HZVV 0-5 (0-2)
16. Frank Strijker 0-1, 26. Frank Strijker 0-2, 64. Marlon Luchtenberg 0-3, 76. Frank Strijker 0-4, 86. Frank Strijker 0-5.

Scheidsrechter: Weima.

Geel: van Dijk (HZVV), Toussaint (LZ).
Toeschouwers: 250.

HZVV: Streutker; Breukelman, Manusiwa, Hup, Pater; van Bree (72. Van Dijk), Beeksma, Ypenburg, Luchtenberg; Broek (46. Doldersum), Strijker.