Mijn team:

13 VEV'67 1 13-11
14 Viboa 1 11-5

HZVV start met klinkende zege op PKC ‘83

Het nieuwe sportcomplex heeft HZVV duidelijk gestimuleerd op de eerste wedstrijddag een uitstekend resultaat te boeken. In het thuisduel met titelkandidaat PKC ’83 won de ploeg van André Blom zonder al te veel problemen met 4-1 en maakte een uitstekende indruk. HZVV controleerde de wedstrijd en gezien het aantal kansen had de verdiende zege nog wel hoger uit kunnen vallen. Zo werd de eerste wedstrijd op het nieuwe hoofdveld een voetbalfeest voor de roodwitten en nam de thuisclub al na één wedstrijd de koppositie in.

HZVV-trainer André Blom was na afloop een zeer tevreden man. “Ja, hoor, we hebben goed combinatievoetbal gespeeld. We waren geconcentreerd en we hebben veel bewogen. Achterin hebben we weinig weggegeven en er zijn weinig fouten gemaakt. De ploeg heeft veel kansen gecreëerd. Dit is een mooi begin van de competitie en het is nu zaak dit vol te houden”.

Het was opvallend hoe gemakkelijk HZVV mededegradant PKC ’83 van zich af kon schudden. HZVV dicteerde de wedstrijd en kreeg legio kansen en stond achterin erg goed en gaf weinig weg. PKC wist zich daar geen raad mee en kreeg in de hele wedstrijd slechts twee opgelegde kansen, waarvan het een benutte. Door de zinderende warmte kon het tempo onmogelijk hoog zijn, maar ook daar ging HZVV het beste mee om en speelde verzorgd combinatievoetbal zonder snel te kiezen voor de lange bal naar de voorwaartsen. De beginfase was uiteraard aftastend, maar na tien minuten werd HZVV beter en kreeg het haar eerste opgelegde kans via Roy Jurgens, die vrij voor doelman Ben Wormmeester, strandde op de doelman. Vijf minuten later kreeg PKC ’83 haar eerste mogelijkheid via spits Arjan Wessels, maar HZVV-doelman Wiebe Zinger bracht knap met de voet redding. In de directe tegenaanval had Brian Leepel de openingstreffer op zijn schoen, maar Joost Haandrikman kon net op tijd blokkeren. De derde goede mogelijkheid voor de thuisclub betekende de verdiende voorsprong voor HZVV. Maurice Mulderij zag Marco Hartman vrij staan en de spits schoot de bal via de onderkant van de lat in de rood witte touwen. De thuisploeg zette door en PKC was even van slag. Brian Leepel was kansrijk, maar passte achter Marco Hartman en Maurice Mulderij langs. Even later zette Maurice Mulderij Pim de Jonge vrij voor Ben Wormmeester, maar de voet van de doelman voorkwam een treffer. Daarna konden beide ploegen gedurende een kwartier niet gevaarlijk worden, alleen met een schot van Arjan Akkerman had Ben Wormmeester enige moeite. Op slag van rust leefde de wedstrijd weer op en scoorde de thuisclub op een psychologisch belangrijk moment de tweede treffer. Na een inzet van Pim de Jonge op de rand van het strafschopgebied beroerde Joost Haandrikman het leer met de hand en de vrije bal schoot Arjan Kleine onberispelijk in de rechter beneden hoek. Een belangrijke treffer zo vlak voor rust voor HZVV.

Na de thee moest PKC ’83 komen en claimde een strafschop omdat volgens hen Arjan Akkerman een inzet met de hand raakte, maar arbiter Hut zag er niets in. Na tien minuten pakte HZVV de draad weer op en kreeg het kansen op meerdere treffers. Een schot van Marco Hartman belandde op de vuisten van Ben Wormmeester en even later schoot Pim de Jonge voorlangs na een knappe een-twee combinatie met Marco Hartman. HZVV bleef verzorgd combineren en gebruikte het brede en lange veld uitstekend. Na een uur spelen drukte HZVV de suprematie uit in een derde doelpunt. Na een steekpass vanaf het middenveld prikte Brian Leepel de bal onder Wormmeester door in het doel. De grensrechter vlagde wel, maar arbiter Hut liet terecht doorspelen. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar PKC ’83 probeerde in de slotfase de bakens nog te verzetten. De gasten kregen steeds meer problemen met scheidsrechter Hut. Nadat Dennis van de Driessche in het strafschopgebied neerging wilde PKC een strafschop, maar Hut wuifde de protesten weg. Een kwartier voor tijd deden de bezoekers wat terug via een treffer van invaller Robert Oosterhof. Een onachtzaamheid in de HZVV-defensie strafte Oosterhof knap af via een bekeken lobje over Wiebe Zinger heen. PKC ’83 leek even aan te zetten en HZVV had geluk dat Arjan Wessels in kansrijke positie te gehaast voorlangs schoot, maar verder werd de ploeg niet gevaarlijk en waren de beste kansen zelfs voor de thuisclub. In de slotfase kon HZVV de marge weer op drie brengen en invaller Lorenzo Benjamins smaakte het genoegen zijn invalbeurt te bekronen met een doelpunt. Invaller Edward Eshuis brak door over rechts en speelde Lorenzo Benjamins aan. Met Robert Winter in zijn nek slaagde hij er alsnog in de bal langs Ben Wormmeester te werken en daarmee werden de verhoudingen in het veld goed uitgedrukt in de cijfers en kon HZVV spreken van een uitstekende start.

HZVV-PKC ’83 4-1 (2-0)
19. Hartman 1-0, 45+1 Kleine 2-0, 63. Leepel 3-0, 76. Oosterhof 3-1, 89. Benjamins 4-1.

Scheidsrechter: Hut.

Geel: Breukelman, R. Jurgens (HZVV). Toeschouwers: 300.

HZVV: Zinger; Reins, Breukelman, Akkerman, D. Jurgens; Kleine, R. Jurgens, De Jonge (86. Otten), Leepel (72. E. Eshuis), Mulderij (57. Benjamins); Hartman.

Man van de wedstrijd: Arjan Kleine

Teamsponsor

Ontwerp en ontwikkeling © 2014 VisualMedia B.V.