header-logo
Jo9-1

HZVV Jo9-1

Nieuws

HZVV F1 levert beste clubprestatie ooit!

Maandag 13 Juni 2016

2015/ 2016 was voor HZVV F1 een top jaar. Het team speelde vier competities, werd daarin vier keer kampioen en leverde maar liefst drie spelers af aan een Betaald Voetbalorganisatie (BVO).  Het succes werd geregisseerd door een professionele aanpak en een plezierige, sportieve en op prestatiegerichte teamgeest bij spelers en ouders. Het resultaat? Een jongensboekverhaal, met de titel: “Wij zijn HZVV F1”.

Goede voorbereiding is het halve werk

'Het is nog zomervakantie (2015), als trainer Rob van der Sleen zijn nieuwe lichting F1 pupillen en aanhang (vaders, moeders, broertjes en zusjes) oproept voor een 1e kennismaking in de bestuurskamer van HZVV. Tijdens deze bijeenkomst, op een warme zomeravond in augustus, wordt er direct duidelijkheid gecreëerd. Spelen in HZVV F1 is iets waar je TROTS op mag zijn en waar we met elkaar PLEZIER beleven aan het spel. Maar het betekent ook PRESTEREN, door elke keer jezelf en het team beter te maken.

Direct worden er ‘keiharde’ afspraken gemaakt tussen spelers, aanhang en staf. 'Je bent altijd op tijd aanwezig op de training.' 'Ziek, zwak of misselijk? Dan bel je als speler zelf naar de trainer.' 'Aanhang houdt zich gedeisd, trainer stuurt spelers aan!'... De professionele en sportieve toon is gezet en de randvoorwaarden voor een fantastisch en succesvol jaar (zo bleek naderhand) zijn gecreëerd.

Een team is pas een team als het als een eenheid opereert. Ook daar is vanaf het allereerste begin door trainer en staf hard aan gewerkt. Zo werd bijvoorbeeld de eerste wedstrijddag begonnen met een gezamenlijk ontbijt om de kids beter aan elkaar te laten wennen. Of het direct van invloed is geweest zullen we nooit weten, maar F1 ging met de winst van het veld. Eenheid straal je pas uit als je het bent, maar het werd dit seizoen nog eens extra onderstreept door de speciale trainingstenues voor de nieuwe sterren.

Najaarscompetitie (2015): Alleen DESZ bood serieuze tegenstand

HZVV F1 begon zijn najaarscompetitie (2015) in de 1e klasse, waar met zes teams werd gestreden om de titel. De competitie is nog jong als de uitwedstrijd wordt gespeeld tegen mede-koploper DESZ F1. Het blijkt een eerste serieuze krachtmeting, waarbij HZVV F1 als sterkst ogende team toch met verlies huiswaarts keert. De rest van de tegenstanders blijken in de competitie geen partij voor de rood-witte brigade uit Hoogeveen. Een enkele wedstrijd op dit niveau wordt zelfs gewonnen met dubbele cijfers. Verderop in de competitie volgt de return wedstrijd tegen DESZ. Het is duidelijk dat dit een affiche van formaat is. Naast de fanatieke aanhang van de beide ploegen is de arena ook gevuld met scouts van enkele topclubs uit het Noorden van het land. De wedstrijd wordt beklonken met een overwinning voor HZVV F1. HZVV F1 voelt zich dan al kampioen, maar de fakkels kunnen pas echt ontstoken worden als de late inhaalwedstrijd in Meppel is gespeeld. Met 27 punten uit 10 wedstrijden en een doelsaldo van 66-10, klinken de glazen met kinderchampagne, dwarrelt er confetti en wordt er straks gepromoveerd naar de hoofdklasse.

Zaalcompetitie (2015/2016): HZVV F1 dé ongeslagen kampioen

De zaalcompetitie wordt gespeeld tegen het eerste van de F-pupillenteams van Hoogeveen, de Weide, Pesse en JVZ. Het is duidelijk, HZVV F1 is een klasse apart! Geen enkele ploeg is opgewassen tegen het goed georganiseerde snelle combinatiespel van de rood-witten. Acht wedstrijden, 24 punten; het zegt genoeg. Hoog tijd om weer naar buiten te gaan.

Voorjaarscompetitie (2016): Eindelijk…. That’s Another Cook!

Nog vóór de officiële competitie van start gaat, wordt de oefenwedstrijd gespeeld tegen de op dat moment onbetwiste regionale najaarskampioen uit de hoofdklasse: Twedo F1. Met een eindstand van 6-0 voor HZVV F1 is dit wel héél weinig weerstand. Tijd om het ‘verder op’ te zoeken met de boys van F1 en van competitie te wisselen. Met tegenstanders op soms wel 100 km gelegen van Hoogeveen werd het pas écht interessant. Zo werd de eerste wedstrijd direct verloren van FVC (Leeuwarden) F1. Het is spel is beduidend sneller, spelers hebben mindert tijd om te beslissen en het is allemaal een stuk fysieker. Iedereen voelt het: ‘This Is Another Cook’. Met daarna een lichtpuntje in Urk wordt ook de derde wedstrijd tegen Olde Veste uit Steenwijk verloren en is daarna ook VV Heerenveen in de eerste competitiehelft te sterk. Met vier wedstrijden en maar drie punten lijkt het succes van HZVV F1 als een nachtkaars te worden gedoofd. Spelers, staf en aanhang gaan dan toch door een klein dal. Is de rek er dan nu uit?

Het geloof komt weer een beetje terug als Flevo Boys F1 in Emmeloord wordt verslagen met zeven doelpunten verschil. Daarna volgt er één rechte lijn omhoog, worden er geen wedstrijden meer verloren en zijn er af en toe verrassende uitslagen op de andere velden. Hét kan nog!  Met een zege in Heerenveen klimt HZVV F1 op basis van doelsaldo van plek vier naar plek één. Op dat moment hebben vier ploegen 18 punten, en is er nog maar één wedstrijd te spelen.

Het is 19 mei - in de avond - als de laatste wedstrijd tegen Flevo Boys F1 op de mat moet worden gelegd. De hele zijlijn staat gevuld met trouwe en nieuwe aanhang om dit spektakel te aanschouwen. De spanning is voelbaar en zichtbaar bij de spelers; en is ook niet meer te harden als er in de rust tegen een achterstand wordt aangekeken. Met heel wat ballen op de paal en de lat, slaagt HZVV F1 er gelukkig toch in om de winst te pakken. Ruim anderhalve week later, nadat de andere wedstrijden zijn gespeeld, kan het kampioenschap worden gevierd op basis van het doelsaldo.

Bekerfinale: van Persie is er niets bij!

Gezien de competitieresultaten van HZVV F1,  is niet verbazingwekkend dat zonder moeite de halve finale van de beker wordt bereikt. Het werd opnieuw een clash met Olde Veste uit Steenwijk, daar waar HZVV F1 de week ervoor nog sneuvelde in het eerste competitieduel. Tijd om revanche te nemen, met nu echt iets op het spel. Beide teams leverden een heuse vechtstrijd, met een twijfelachtige beslissing van de arbitrage, waardoor het besluit moest vallen met penalty’s. Het resultaat? Een verdiende overwinning voor HZVV F1!

Spelers en aanhang reizen dan op 4 juni per touringcar af naar Joure voor de bekerfinale. Drie pittige wedstrijden staan op het programma, waarvan de laatste tegen de bekende en moeilijke tegenstander VV Heerenveen. HZVV F1 heeft dan al zes punten in de pocket, als er in het slot van de wedstrijd wordt gescoord; op een manier zoals van Persie dat deed in de wedstrijd tegen Spanje op het WK van 2014! Ongelooflijk wat een mooie goal, en voldoende om de beker met negen punten uit drie wedstrijden mee naar huis te nemen en op een fantastische wijze het seizoen 2015/2016 af te sluiten.

Kwaliteit blijft niet onopgemerkt

De geleverde prestatie maakt HZVV F1 tot het best presterende F-pupillenteam in de clubhistorie van de vereniging uit Hoogeveen. Maar dat is niet het enige. Ook daarbuiten zijn prestaties en kwaliteit van het team opgemerkt. Er vertrekken maar liefst drie spelers naar een Betaald Voetbalorganisatie (BVO), waarvan twee naar PEC Zwolle en één naar FC Emmen. Felicitaties gaan uit naar spelers, staf, vereniging en aanhang!

Op de team foto: vlnr
Achterste rij:  Beau Blokzijl, Jaël Boer, Noël van der Sleen, Jarno van Slochteren
Middelste rij: Stan van Dijk, Pim Zweverink, Matts Veldman
Voorste rij: Jayden Vermey, Noah Visbeen

Begeleiding
Rob van der Sleen (trainer), Marvyn Visbeen (leider), Dik Blokzijl (leider)

HZVV F1, Twitter account: https://twitter.com/hzvvf1