header-logo
Heren 1

HZVV Heren 1

Nieuws

Voorbeschouwing HZVV - BCV

Donderdag 11 Mei 2017

Zaterdag 13 mei wordt de laatste reguliere competitieronde afgewerkt en zit het seizoen 2016/2017 er alweer op. HZVV sluit de competitie af met een thuiswedstrijd tegen BCV. Het wordt de derde keer dat beide ploegen elkaar dit seizoen treffen.

In de competitie won HZVV met 3-5 in Bergum. Voor de beker moest HZVV opnieuw naar Bergum en won nipt met 0-1. BCV is gedegradeerd naar de tweede klasse en won dit seizoen één wedstrijd en dat was op 17 november 2016 thuis tegen Drenthina. Dat is juist de ploeg waar HZVV afgelopen zaterdag het kampioenschap bereikte. HZVV heeft zes punten voorsprong op nummer twee d ‘Olde Veste ’54 en nummer drie Drachtster Boys.

Het is de vierde keer in acht seizoenen dat HZVV promoveert naar de hoofdklasse. Elke keer degradeerde de ploeg na een jaar hoofdklasserschap en komend seizoen hoopt de ploeg na een jaar nog hoofdklasser te zijn. BCV en HZVV hebben bijna een omgekeerd doelsaldo. BCV: 21-62 en HZVV: 62-22. Beide ploegen kunnen zonder enige druk voetballen en misschien levert dat een boeiend kijkspel op.

HZVV is thuis nog ongeslagen en dat wil het graag tot het eind van de competitie blijven. Voor BCV is het een mooie uitdaging om als afscheid van de eerste klasse de kampioen te verslaan.

Na afloop van de wedstrijd worden de prijzen van de speler van het jaar verkiezing in het supporterscafé uitgereikt.

We wensen u een aantrekkelijke wedstrijd toe,

Vrienden HZVV De Rood Witten  
 


Eshuis | Wams Installatietechniek & Klimaatbeheersing balsponsor bij HZVV - Gorecht 1

Maandag 24 April 2017

Eshuis | Wams Installatietechniek & Klimaatbeheersing Hoogeveen, al meer dan 60 jaar ervaring als het gaat om service en kwaliteit. Een familiebedrijf wat drie generaties lang veel tevreden klanten heeft opgeleverd. Een betrouwbare partner op het gebied van alle disciplines binnen de installatietechniek & klimaatbeheersing. Wij zijn een ervaren en betrouwbaar bedrijf met een fris en jong team dat bol staat van de kennis.

Deze kennis is voor u belangrijk wanneer u op zoek bent naar kwaliteit, duurzaamheid, flexibiliteit en service. Kortom; maak kennis met ons en ervaar de verschillende mogelijkheden. Kijk voor alle informatie op deze site. Mocht u de gewenste informatie niet kunnen vinden? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Eshuis | Wams Installatietechniek & Klimaatbeheersing voert al uw grote en kleine klussen vakkundig uit.
Bijvoorbeeld: kleine loodgietersklusjes, ketel vervanging tot en met het aanleggen van complete installaties op het gebied van sanitair (drinkwater-, afvoer- en gasinstallaties) en verwarmingsinstallaties.
Ook voor het renoveren van bijvoorbeeld een complete badkamer of toilet bent u bij ons op het juiste adres.

Eshuis | Wams Installatietechniek & klimaatbeheersing           
Voltastraat 30
7903 AB Hoogeveen
Tel. 0528 - 263 410
info@eshuis-wams.nl


Toerkoop Reisburo van der Goes balsponsor bij HZVV - PKC'83

Dinsdag 28 Maart 2017

Toerkoop Reisburo van der Goes is gevestigd in Hoogeveen en biedt volledig verzorgde vakanties op maat. Zij regelen uw vakantie van A tot Z zodat u met een gerust hart volledig kunt ontspannen.

Zij gaan met u in gesprek om te achterhalen wat uw wensen zijn en brengen u op ideeen. Zij hopen u te inspireren. Zij zijn zelf op talloze bestemmingen geweest en kunnen u zodoende heel gericht informeren.

U vindt Toerkoop Reisburo van der Goes in WInkelcentrum De Weide: De Weide 17 in Hoogeveen.

 

Voorbeschouwing HZVV-VEV ‘67

Donderdag 16 Maart 2017

HZVV kreeg zaterdag bij Drachtster Boys een gevoelige tik op de neus en zag de voorsprong op de nummer twee van acht punten slinken naar vijf. HZVV zal zich proberen te herstellen in het thuisduel tegen nummer tien VEV ’67 van oud-HZVV-trainer Luidzen Nijboer.

VEV ’67 was op 8 oktober 2016 de eerste die HZVV na vijf zeges twee punten afsnoepte: 3-3. Dit jaar speelde VEV ’67 zes keer en won alleen van Blauw Wit ’34. Daarnaast leed het vier nederlagen en speelde het een keer gelijk. In de beker kwamen de gasten ver, maar de ploeg werd via strafschoppen uitgeschakeld door Buitenpost, nadat VEV ’67 met 0-2 had voor gestaan. De debutant is nog niet helemaal veilig en wil graag voor een verrassing zorgen.

HZVV wil graag de voorsprong van vijf punten in ieder geval behouden en dan zal er gewonnen moeten worden, maar dat is niet eenvoudig, dat heeft de ploeg in Leek wel gemerkt. De vraag is hoe HZVV de verdiende nederlaag bij Drachtster Boys heeft verwerkt en of het de draad weer kan oppakken. Thuis is HZVV nog ongeslagen en won zeven van de negen thuiswedstrijden.

We wensen u een aantrekkelijke wedstrijd toe.

Vrienden HZVV De Roodwitten
 


Banketbakkerij Wouter de Graaf balsponsor van de wedstrijd HZVV – VEV ‘67

Dinsdag 14 Maart 2017
Banketbakkerij Wouter de Graaf is een moderne en innovatieve ‘in-store bakery specialist’ die werkt vanuit de traditionele bakkersgedachte. Onze vooruitstrevende mentaliteit zorgt ervoor dat wij blijven innoveren en dat deze gedachte binnen Banketbakkerij Wouter de Graaf bewaard blijft. Ervaring, kwaliteit en innovatie zijn de pijlers van dit succes. 
 
Wij bereiden onze producten nog steeds ambachtelijk – met de beste ingrediënten – maar gebruiken de meest moderne technieken, volgens de meest recente kwaliteits- en hygiënenormen. Onze producten worden naar wens geleverd als bake-off product, ontdooien & serveren of vers afgebakken.
 
Banketbakkerij Wouter de Graaf heeft ruim 200 medewerkers die stuk-voor-stuk klantgericht denken en waar kwaliteit en loyaliteit belangrijke kernwaarden zijn. Wij kunnen met trots zeggen dat wij voor u klaarstaan om uw wensen te vertalen in prachtige ambachtelijke producten waarmee u zich kunt onderscheiden.
 
Banketbakkerij Wouter de Graaf is al meer dan 25 jaar een begrip in de bakkerswereld.
 
Banketbakkerij Wouter de Graaf B.V. wenst U zaterdag een fijne wedstrijd toe en rekent op een positief resultaat voor HZVV 1
 
 
 
 

HZVV wacht cruciale week

Donderdag 2 Maart 2017

HZVV staat voor een cruciale week. Zaterdag wacht de topper tegen nummer twee d’Olde Veste ‘54, dat thuis nog niet verloren heeft. Zes van de zeven thuiswedstrijden werden gewonnen. In Hoogeveen won HZVV met 3-0 en speelden de gasten lang met tien man. De laatste weken liet d’Olde Veste wat steekjes vallen door te verliezen van Winsum en gelijk te spelen tegen L. Zwaluwen.

Zaterdag bereikte de nummer twee bij Blauw Wit ’34 na strafschoppen net als HZVV de laatste zestien van het bekertoernooi. De thuisclub wil de kans grijpen om de spanning terug te brengen en HZVV kan dan ook een heet avondje verwachten.

Dinsdag gaat HZVV voor een plaats bij de laatste acht in het bekertoernooi bij BCV en zaterdag wacht de loodzware uitwedstrijd tegen Drachtster Boys.

De wedstrijd d’Olde Veste ’54-HZVV begint zaterdag om 17.00 uur in Steenwijk.
Wie mee wil met de supportersbus moet even hier klikken om te zien waar je je kan aanmelden.
 


Voorbeschouwing HZVV - Omlandia

Donderdag 16 Februari 2017

HZVV speelt zaterdag haar negende thuiswedstrijd voor de competitie en ontvangt Omlandia uit Ten Boer. De gasten staan op een achtste plaats en kwamen dit jaar drie keer in actie en wonnen een keer, verloren een keer en speelden een keer gelijk. Onze gasten hebben in de afgelopen jaren een enorme sprong gemaakt, want in 2006 speelde de ploeg nog in de vierde klasse. Omlandia speelt nu al voor het vierde achtereenvolgende jaar in de eerste klasse. In Ten Boer had HZVV het erg moeilijk met Omlandia en won moeizaam met 1-2. De gasten wonnen dit seizoen twee uitwedstrijden.

HZVV is thuis nog ongeslagen en verspeelde alleen aan Winsum twee punten. HZVV sloeg onlangs een goede slag na de 0-3 zege bij Balk, want doordat de concurrenten punten verspeelden werd de afstand met nummer twee d’Olde Veste ’54 vergroot tot vijf punten. De weg is echter nog lang en dit zegt nog niets. Het is wel zaak te blijven winnen en dat zal al moeilijk genoeg zijn. Ook Omlandia hoopt op een verrassing en is moeilijk te bespelen. HZVV zal flink aan de bak moeten om de drie punten thuis te kunnen houden.

We wensen u een aantrekkelijke wedstrijd toe,

Vrienden HZVV De Rood Witten    
 


Wim en Arjan Akkerman balsponsor bij HZVV – Omlandia

Maandag 13 Februari 2017

Mijn naam is Arjan Akkerman 25 jaar en speel in het eerste van HZVV. 

In het dagelijks leven ben ik afdelingsleider logistiek bij de Media Markt in Assen. Bij HZVV is het dit jaar mijn 6e seizoen dat ik er voetbal en heb tot nu toe 173 officiële wedstrijden in HZVV 1 gespeeld. In dit 6e seizoen hebben we als team maar één doelstelling en dat is promoveren naar de hoofdklasse en daar blijven!

Ook vandaag weer de 3 punten thuis houden.

Mijn naam is Wim Akkerman, vader van Arjan. Het leek mij een keer leuk om balsponsor te zijn van HZVV. Sinds Arjan bij HZVV voetbalt ga ik regelmatig naar de wedstrijden kijken. Zowel de thuis als uitwedstrijden. Dit is helaas niet altijd mogelijk vanwege mijn onregelmatige werkzaamheden. Ik werk namelijk in een volcontinu bedrijf. (5 ploegendienst) waar grafisch karton wordt geproduceerd als procesoperator. Wij produceren karton voor puzzels, ordners en andere verpakkingsmaterialen over de gehele wereld.

Tot nu toe staat HZVV bovenaan en hopelijk kan dit team de goede resultaten vasthouden en promotie afdwingen naar de hoofdklasse. Ik wens het team a.s. zaterdag en de komende wedstrijden dan ook heel veel succes toe.


HZVV hervat competitie

Donderdag 26 Januari 2017

De voetbalcompetitie wordt zaterdag hervat met de wedstrijd HZVV-Leeuwarder Zwaluwen. Daarmee begint de tweede helft van de competitie met de returns van de competitieopening op 3 september 2016. In Leeuwarden won HZVV met 0-5 en daarna moest de Friese ploeg tot 3 december 2016 wachten totdat het de eerste en enige zege tot nu toe kon bijschrijven. De gasten staan dertiende met zes punten. De Leeuwarders bevinden zich nog in het bekertoernooi net als HZVV. De oefencampagne in de winterstop geeft aan dat de ploeg zich enorm verbeterd heeft, want de ploeg versloeg de tweedeklassers Veenwouden (6-0), Hardegarijp (6-3) en eersteklasser FVC (0-1). In het begin van de competitie leden de Friezen zo nu en dan royale nederlagen, maar vanaf november 2016 kwam dat niet meer voor. Dat geeft wel aan dat HZVV op een betere tegenstander kan rekenen dan op de eerste wedstrijddag.

HZVV werd herfstkampioen met drie punten voorsprong op d’Olde Veste ’54. De laatste wedstrijden voor de winterstop verliepen soms moeizaam, maar de ploeg won wel vaak en zit ook nog in de beker. In oefenwedstrijden gaat het wisselend, want de ploeg won met 3-1 van Emmen, maar verloor kansloos van Berkum (2-0). Afgelopen dinsdag leverde HZVV een knappe prestatie door tweededivisionist HHC op 2-2 te houden.

Beide ploegen hopen de tweede competitiehelft goed te beginnen, want dat kan een steun voor het restant van de competitie betekenen. Koploper HZVV is gezien de ranglijst favoriet, maar Leeuwarder Zwaluwen komt steeds beter in vorm en de thuisclub zal flink aan de bak moeten om een gunstig resultaat te kunnen boeken.

We wensen u een aantrekkelijke wedstrijd toe,

Vrienden HZVV De Rood Witten     
 


Autobedrijf van der Weide balsponsor bij HZVV 1 – Leeuwarder Zwaluwen 1

Maandag 23 Januari 2017

Op de hoek van de Beukemastraat en de Tamboerlaan, in Hoogeveen Zuid, is Autobedrijf Van der Weide gevestigd. Eigenaar Roelof van der Weide werkt er samen met zijn zoon Remco en andere monteurs. Een aantal decennia geleden verplaatste Roelof zijn bedrijf vanuit Het Haagje in het centrum van Hoogeveen naar de huidige locatie.

Autobedrijf van der Weide in Hoogeveen is het adres voor betaalbaar onderhoud en reparaties aan uw auto. Tevens kunt u bij ons terecht voor betrouwbare occasions. Met onze moderne APK-straat en gekwalificeerde keurmeesters zorgen wij voor de jaarlijkse APK-keuring voor uw auto.

Wij staan voor eerlijkheid en transparantie richting onze klanten. Letterlijk, want tijdens de verbouwing een aantal jaren geleden hebben wij gekozen voor veel glas. Vanuit onze koffiehoek heeft u vrij zicht op ons hele bedrijf.
 
Bij ons geen verborgen kosten of vage adviezen die u veel geld kosten. Duidelijk en helder advies zien wij als een standaard hoe wij met u moeten communiceren. U bent van harte welkom, graag tot ziens! 
 
Wij zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.
U maakt bij ons een afspraak door het online formulier in te vullen of te bellen naar: 
0528 - 26 77 46. 
Indien u contact met ons op wilt nemen dan kan dit ook via:
 
Autobedrijf Van der Weide wenst HZVV 1 heel veel succes toe met de wedstrijdbal en hoopt a.s. zaterdag uiteraard op een positief resultaat!
 

HZVV gaat naar halve finale Protos Weering

Maandag 2 Januari 2017

Hardenberg – HZVV heeft de halve finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi bereikt door als eerste in poule F in sporthal De Beek in Hardenberg te eindigen. De ploeg van Karlo Meppelink won drie wedstrijden en kwam alleen niet door de geelzwarte muur, die vierdeklasser HOC voor het eigen doel optrok. Tegen Bergentheim had HZVV het alleen in de slotfase even moeilijk. HZVV speelt de halve finale in sporthal Angelslo in Emmen.

HZVV trad aan met doelman Luuk Dorland, Nick Neumann, Arjan Akkerman, Jan Hup, Daymen Doldersum, Dilan van Bree, Stan Ypenburg en Jordi Beeksma. HZVV begon tegen zaterdag vierdeklasser Daarlerveen, dat in de voorronde als tweede eindigde, maar geen partij was voor HZVV. Het was eenrichtingsverkeer naar het doel van doelman Rene Kok, die er maar liefst negen om de oren kreeg. Na de snelle openingstreffer van Dilan van Bree scoorde Stan Ypenburg de 2-0, 3-0, 4-0 en 5-0. Daarna was het de beurt aan Jordi Beeksma, die drie keer scoorde, waarna Dilan van Bree de rij sloot: 9-0. HZVV trof in haar tweede duel OZC uit Ommen. HZVV begon niet goed aan de wedstrijd en de voorsprong voor OZC via Rik Jan de Groot was dan ook te verwachten. HZVV had geluk dat het na een minuut al op gelijke hoogte kwam door een fraaie treffer van Dilan van Bree. Daarna was HZVV de betere ploeg en het overwicht leidde na een kwartier tot de 2-1 voorsprong door Stan Ypenburg. OZC vocht voor haar laatste kans en drong aan, maar HZVV besliste het duel via een goed uitgevoerde counter, die door Daymen Doldersum doeltreffend werd afgerond.

Het meest spectaculaire duel van de avond was HOC-Bergentheim. Bergentheim leek op rozen bij een 5-1 voorsprong. Het verrassend sterke HOC uit Odoorn knokte zich spectaculair terug en nam in een kolkende sporthal een 6-5 voorsprong. Uiteindelijk kon Bergentheim nog een nederlaag voorkomen: 6-6.

HZVV kon in het duel met HOC een plaats in de halve finale veilig stellen. HZVV werd de hele avond geweldig gesteund door een grote supportersschare, die voor een prachtige sfeer zorgden. HOC trok zich terug voor het eigen doel en HZVV moest maar een gat zien te vinden en dat lukte na acht minuten. Jan Hup passeerde doelman Mark Nieborg met een lage schuiver in de hoek. Nog geen minuut later stond het al weer 1-1 door een schitterend doelpunt van Sander Marissen. Er waren wel kansjes voor Arjan Akkerman, Nick Neumann en Dilan van Bree, maar het bleef bij 1-1. Met zeven punten was HZVV wel al geplaatst voor de halve finale.

Bergentheim versloeg Daarlerveen met 8-2 en HOC kwam tegen OZC niet verder dan 1-1. De laatste wedstrijd tussen HZVV en Bergentheim moest bepalen wie eerste zou worden, want beiden waren al zeker van de halve finale. HZVV startte goed en stond na acht minuten al met 2-0 voor door treffers van Arjan Akkerman en Jan Hup. Bergentheim was van slag en kwam vijf minuten voor tijd volledig uit het niets op 2-1 en dat was het sein voor een hectische slotfase. Bergentheim was dichtbij de gelijkmaker, maar Jan Hup maakte de bevrijdende 3-1.    
 


HZVV bereikt kwartfinale Protos Weering

Woensdag 28 December 2016

Dedemsvaart - Het zag er voor HZVV in de beginfase van de voorronde in Dedemsvaart niet rooskleurig uit. In de eerste wedstrijd ging HZVV met 1-0 onderuit tegen de zondag vierdeklasser Dedemsvaart. Daarna herstelde HZVV zich sterk en won vervolgens ruim van Balkbrug, SCD ’83 en Avereest. HZVV werd tweede en plaatste zich voor de kwartfinale.

Thuisclub Dedemsvaart zorgde voor een daverende verrassing door haar eerste wedstrijd met 1-0 te winnen van eersteklasser HZVV door een treffer van Niels de Boer. In de tweede wedstrijd herstelde HZVV zich door met 3-0 van Balkbrug te winnen door treffers van Nick Neumann, Jan Hup en Daymen Doldersum.

Dedemsvaart won van SCD ’83 en Avereest en stevende royaal af op de eerste plaats. HZVV kende vervolgens weinig moeite met Avereest dat niet tot scoren kwam en twaalf keer moest vissen. HZVV zegevierde met 5-0 via treffers van Dilan van Bree, Stan Ypenburg (3) en Jordi Beeksma. In de laatste wedstrijd moest HZVV van SCD ’83 winnen om tweede te kunnen worden, want beiden hadden zes punten. Een ontketend HZVV liet geen ruimte voor twijfel en won met 6-0 door treffers van Jan Hup, Dilan van Bree, Stan Ypenburg (3) en Jordi Beeksma.

Kwartfinale
In de kwartfinale reist HZVV af naar sporthal 'De Beek" in Hardenberg, waar het in poule F Bergentheim, HOC, Daarlerveen en OZC treft. De kwartfinale wordt op vrijdag 30 december gespeeld. De eerste wedstrijden in de kwartfinale beginnen om 18.00 uur.


Harold Brunsting tweede trainer HZVV

Vrijdag 23 December 2016

Harold Brunsting wordt naast Gert van Duinen de tweede trainer bij HZVV. “Daar zijn we blij mee”, zegt bestuurslid voetbalzaken Erik Streutker desgevraagd. “Met Harold halen we nog een trainer in huis die de club kent”. Brunsting: “Ik was ook van 2002 tot 2007 werkzaam bij deze mooie club. Het voelt voor mij als een soort thuiskomen. HZVV past bij mijn mijn ambities. HZVV beschikt over een goede jeugdopleiding. Eigen jeugd krijgt echt een kans om door te groeien. De selectie van de club bestaat dan ook uit een jonge, talentvolle voetballers. En het is een gedreven groep waar nog veel rek in zit. Dat is een kolfje naar mijn hand”.

Harold Brunsting wordt naast Gert van Duinen trainer van het eerste elftal. Waar Van Duinen begint aan zijn eerste grote klus als trainer, brengt Brunsting de nodige ervaring met zijn mee. Na zijn start als hoofdtrainer bij HZVV in 2002 was hij achtereenvolgens trainer bij Achilles 1894, sc Erica en VKW. Brunsting woont in Hooghalen en is in het dagelijks leven werkzaam als docent LO/BSM. Hij is ook actief bestuurslid bij de VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland).

“Er zijn duidelijke afspraken gemaakt over de rolverdeling tussen beide trainers”, aldus Streutker. “Van Duinen is eindverantwoordelijk voor het eerste, Brunsting gaat zich naast zijn rol bij het eerste elftal ook bezighouden met de opleiding en doorstroming van de jeugd. Wij vinden dat een grote club als HZVV is in staat moet zijn om ook het eerste elftal zoveel mogelijk in te vullen met spelers die bij de club zijn opgeleid. We beschikken niet voor niets over het KNVB keurmerk voor de Jeugdopleiding”, aldus Streutker.

HZVV heeft met de komst van Brunsting de trainersstaf voor het komend seizoen weer nagenoeg compleet. “We hopen op korte termijn ook de nieuwe keepertrainer bekend te kunnen maken”, aldus Streutker. “Doel is uiteindelijk door te groeien naar de rol van een stabiele hoofdklasser”.

HZVV heeft het eerste periodekampioenschap inmiddels binnen en voert op dit moment de ranglijst in de 1ste klasse E aan. “We liggen op koers,” zo besluit Streutker.


Gert van Duinen nieuwe trainer HZVV

Dinsdag 13 December 2016

De 28-jarige Gert van Duinen uit Assen wordt de nieuwe trainer van HZVV 1. “Daar zijn we hartstikke blij mee,” aldus bestuurslid voetbalzaken Erik Streutker. “Van Duinen is voor HZVV geen onbekende. In 2015-2016 was Gert trainer van ons 2e elftal. Hij liet een hele goede indruk achter bij de spelers en de Technische Commissie. Gert stond dan ook hoog op ons lijstje toen duidelijk werd dat de wegen van Karlo Meppelink en HZVV aan het eind van dit seizoen gaan scheiden”.

Van Duinen: “Toen ik vertrok, sprak ik al de hoop uit terug te kunnen keren als trainer van HZVV 1. Want HZVV is een fantastische club met een prachtige accommodatie. Het is er heel plezierig werken. Om de opleiding voor het trainersdiploma TC 1 te mogen volgen is het echter voorwaarde dat je bij een BVO stage loopt. Dit was voor mij niet te combineren met mijn werk als trainer bij HZVV 2 enerzijds en mijn werk als docent Lichamelijke Opvoeding anderzijds".

Van Duinen is een ambitieuze trainer. Hij koos al op 20-jarige leeftijd voor het trainersvak. Hij trainde selectieteams bij de jeugd van CVVB en was een aantal jaren hoofd jeugdtrainer bij Achilles ’94 in Assen. Bij deze club trainde hij ook A1, dat toen op 3e divisieniveau speelde. Voordat Van Duinen naar de BVO FC Groningen vertrok, was hij als gezegd ook al werkzaam bij HZVV.

“De voetbalvisie van Gert past bij HZVV”, aldus Streutker. “Wij investeren als club in de opleiding van de eigen jeugd om deze zoveel mogelijk door te laten stromen. De huidige selectie van HZVV 1 vormt hier het bewijs van”. Van Duinen: “HZVV heeft een jonge en gretige spelersgroep. Dat past bij mij. Bijdragen aan de ontwikkeling hiervan is een kolfje naar mijn hand”. Van Duinen geeft aan de nadruk te leggen op een goede organisatie van het elftal. “Het moet draaien om voetbal. Ik vind het belangrijk te investeren in de ontwikkeling van het talent van het individu enerzijds en in de eigen speelwijze van het team anderzijds. Het zijn voor mij de keerzijden van één medaille. Daarbij combineer ik plezier in het voetbal graag met het stimuleren van de wil om te winnen".

Naast Van Duinen als eerste trainer wil HZVV nog een tweede trainer voor het eerste elftal aanstellen. “We hopen hier ook op korte termijn meer duidelijkheid over te kunnen geven”, zo besluit Streutker.


Frank Strijker matchwinner bekerkraker

Zondag 20 November 2016

Voor zo’n 2500 toeschouwers zorgden Hoogeveen en HZVV voor een fantastische voetbalavond. In een wedstrijd die niet altijd hoogstaand was, was Hoogeveen in de eerste helft de beter ploeg en kwam het via Marco Hartman op voorsprong. In de tweede helft had HZVV het betere van het spel en besliste Frank Strijker met tweede treffers de wedstrijd in het voordeel van ‘de rooien’. VV Hoogeveen TV sprak na afloop met matchwinner Frank Strijker.'Ras-HZVV’er’ maakte gevoelige overstap'

Zaterdag 12 November 2016

HOOGEVEEN - Een officieel duel tussen de eersteklassers Hoogeveen en HZVV is in de historie van beide clubs nog nauwelijks voorgekomen. De confrontatie op zaterdag 19 november is dan ook uniek te noemen. Eindelijk heeft Hoogeveen wat ze in Spakenburg al langer hebben: de strijd tussen ‘de blauwen en de rooien’. De wedstrijd is gratis te bezoeken en begint om 17.00 uur. In de aanloop naar deze wedstrijd wordt er vooruit gekeken naar deze nu al historische ontmoeting. Deze keer met ‘ras-HZVV’er’ Henk van Zwol die in 1988 de overstap maakte naar de ‘blauwen’.

Een overstap die in die tijd nog zeer gevoelig was. "Ik kan mij niet herinneren dat in die tijd andere spelers uit het eerste elftal die overstap maakten. Aan beide kanten lag dat zeer gevoelig. Ik had wel een goede reden om bij HZVV te vertrekken. Iets waar ik mij nu niet meer over wil uitweiden", kijkt Van Zwol terug. De ontvangst bij Hoogeveen was positief. ‘Bij HZVV ging destijds rond dat Hoogeveen geen gezellige club was en er een hele aparte sfeer was. De sfeer was ook anders, maar het was wel een hele gezellige club.’

Niet onbelangrijk waren ook zijn contacten en werkzaamheden bij de toenmalige PTT Post. ‘Ik moest op zaterdagochtend vaak snel de post rondbrengen om op tijd op de club te kunnen zijn. Gevolg was dat ik nooit met de bus meekon naar uitwedstrijden. Bij de post werkten ook veel Hoogeveners zoals Klaas van der Sleen, Jan Wielink en Jan Faber. Laatstgenoemde noemde was mijn voorman en hij was tevens leider bij Hoogeveen. Hij heeft dan ook een belangrijke rol gespeeld bij mijn overstap.’

In de jaren zeventig en tachtig had Hoogeveen meer aanzien wat betreft de prestaties. De club was in tegenstelling tot HZVV een stabiele hoofdklasser en draaide bovenin mee. ‘Ze haalden toen meer spelers van buitenaf en hadden een betere ploeg. In officiële wedstrijden speelden we dan wel nooit tegen elkaar, maar tijdens toernooien wel. Vaak verloren we dan ook, omdat het niveauverschil te groot was.’

Een succes werd het avontuur bij Hoogeveen niet. ‘Ik begon onder Thiemo Meertens en in het tweede jaar kreeg ik Azing Griever als trainer. Ik werd echter nooit op de positie gezet waar ik het beste uit de voeten kon. Voorstopper was mijn positie en het uitschakelen van een spits gaf mij enorm veel voldoening. Ik had echter de pech dat Lennard Mulder, een Hoogevener in hart en nieren, voor mij stond en die deed dat prima.’

Uiteindelijk volgde een terugkeer naar HZVV dat inmiddels was afgegleden naar de derde klasse. "Ik keerde op het dieptepunt terug en we promoveerden uiteindelijk onder Bert Bosman terug naar de eerste klasse, het toenmalige hoogste amateurniveau op zaterdag. In het begin keken de mensen mij er nog wel op aan dat ik de overstap naar Hoogeveen had gemaakt, maar door de successen veranderde dat alweer snel. Het goede gevoel veranderde dan ook snel en HZVV zit dan ook nog steeds in mijn hart".

De volgende keer HZVV-voorzitter Johan Massier.


Kom ook naar de bekerkraker!

Vrijdag 11 November 2016

Volgende week zaterdagmiddag 19 november staat om 17.00 uur de bekerkraker vv Hoogeveen - HZVV op het programma. Wij spelen dus bij de buren. Natuurlijk willen we graag dat er zoveel mogelijk HZVV supporters ons eerste komen aanmoedigen. Daarom roepen wij u en jou op om de wedstrijd bij te wonen. Om de supportersschare in goede banen te leiden, zal een gedeelte op de tribune voor de HZVV’ers vrij gehouden worden. We kunnen dus allemaal bij elkaar staan.

Stewards gevraagd
We willen onze supporters graag goed begeleiden. Daarom deze oproep: wie kan en wil voor, tijdens en na de wedstrijd als steward optreden voor de HZVV supporters? Uiteraard kun je gewoon naar wedstrijd kijken. Je kunt je aanmelden via bestuur@hzvv.nl Bij voorbaat bedankt voor je medewerking.

Namens het bestuur,

Willem Schraa
Johan Massier


Trainer HZVV was ooit de redder van Hoogeveen

Dinsdag 8 November 2016

HOOGEVEEN - Een officieel duel tussen de eersteklassers Hoogeveen en HZVV is in de historie van beide clubs nog nauwelijks voorgekomen. De confrontatie op zaterdag 19 november is dan ook uniek te noemen. Eindelijk heeft Hoogeveen wat ze in Spakenburg al langer hebben: de strijd tussen ‘de blauwen en de rooien’. In de aanloop naar deze wedstrijd wordt er door de Hoogeveensche Courant vooruit gekeken naar deze nu al historische ontmoeting. Deze keer met HZVV-trainer Karlo Meppelink.

Meppelink speelde drie seizoenen aan de ‘blauwe kant’ en komt zelfs prominent terug in de geschiedenisboeken. In mei 2004 zorgde hij er als invaller voor dat Hoogeveen in de slotfase het beslissingsduel tegen De Bataven met 2-1 won, waardoor men in de Hoofdklasse bleef.
De huidige trainer groeide op bij HZVV en maakte daar in het eerste elftal hoogte- en dieptepunten mee. Uiteindelijk maakte hij na een eerder verblijf bij Heracles de overstap naar ACV, om vervolgens de opmerkelijke stap naar Hoogeveen te maken. ‘De stap voor mij was op dat moment al weer makkelijker, omdat ik al een tijdje bij HZVV weg was. Op het moment dat ik bij HZVV speelde was het haast ondenkbaar dat je de stap zou maken naar de buren’, aldus Meppelink. "De uitdaging zat er voor mij vooral in dat ik graag eens op zondag wilde voetballen en het liefst in de Hoofdklasse. Dat kon bij Hoogeveen. Ik wist toen al dat ik het trainersvak in wilde en dan is het handig dat je ook het zondagvoetbal leert kennen".

Helemaal ging de rivaliteit tussen beide clubs echter niet aan de huidige trainer voorbij. "In het begin had ik het best moeilijk bij Hoogeveen en dan met name met de reacties van het publiek. Ze zeggen waar het op staat en de eerste zes wedstrijden waren dan ook zeker niet leuk. Uiteindelijk word je echter wel opgenomen in de club en heb ik er met ontzettend veel plezier gevoetbald. Natuurlijk hebben beiden clubs hun eigen cultuur en dat maakt het mooi. De mensen verschillen en dat maakt hij juist zo leuk. Er valt wat te kiezen. De een voelt zich meer thuis bij de ene club en de ander weer bij de andere club. Het is denk ik ook een gevoelskwestie. Ik voel mij in ieder geval bij beiden prettig".

Meppelink kijkt uit naar de onderlinge confrontatie. ‘Gelukkig zijn de verhoudingen tussen beide clubs momenteel prima, maar als we straks eenmaal op het veld staan gaat de knop om en wil je alleen maar winnen. Het bijzondere is natuurlijk ook de hele opbouw naar dit duel toe. Iedereen praat er al weken over. Ook op de werkvloer is het natuurlijk het gesprek van de dag.’

De volgende keer spits Marco Hartman die van Hoogeveen naar HZVV ging en weer terug.  


Old Stars vormen nieuwste bloeiende tak van HZVV

Dinsdag 8 November 2016

De wedstrijdbal van de wedstrijd HZVV - Winsum wordt aangeboden door de HZVV Old Stars

HZVV heeft sinds augustus 2015 een officiële nieuwe afdeling. De zestig plussers van HZVV Old Stars vormen de nieuwste tak van HZVV. Zij spelen elke woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.15 uur Walking Football en de leden genieten van het spelletje, maar ook van de gezelligheid en de sociale contacten. Dit initiatief van Frans van Dorst en trainer Jannes Hofsteenge uit Wilhelminaoord blijkt een schot in de roos, want de Old Stars begonnen officieus in 2014 met acht voetballers, maar inmiddels telt HZVV maar liefst 22 Old Stars. Elk seizoen wordt begonnen met twee demonstratietrainingen en die leverden elke keer nieuwe enthousiaste leden op.

Trainer Jannes Hofsteenge uit Wilhelminaoord verzorgt gevarieerde trainingen en is een heuse promotor van Walking Football, dat landelijk een enorme vlucht neemt. HZVV is pionier in Drenthe en heeft als eerste in Drenthe een afdeling Walking Football opgericht.
Er wordt iedere woensdagmorgen van 10.00 uur tot 11.15 uur getraind op het hoofdveld. Het gaat ook voor een groot deel om de gezelligheid en vanaf 9.30 uur drinken de Old Stars gezamenlijk een kop koffie en praten na afloop gezellig na in de kantine. Naast leden en oud-leden van HZVV hebben zich ook niet-leden verbonden aan de Old Stars. Het is een mooie manier voor zestigplussers om in beweging te blijven door middel van de voetbalsport. Er mag echter niet gerend worden en de bal mag niet hoger gespeeld worden dan heuphoogte. Dat is nog steeds wel wennen, maar dat gaat al steeds beter en er wordt steeds beter gecombineerd.

HZVV Old Stars heeft ook een hoofdsponsor, want De ZorgZaak in Hoogeveen heeft trainingspakken beschikbaar gesteld voor alle spelers. Alle deelnemers worden voor elk seizoen getest tijdens een fitheidstest, die door medewerkers van de ZorgZaak wordt uitgevoerd.

HZVV Old Stars heeft inmiddels ook veel contact met andere clubs en speelt ook regelmatig wedstrijden tegen andere verenigingen. Zo zijn de Old Stars op bezoek geweest bij Bedum, Irnsum en Vitesse ’63. Bedum en Irnsum hebben inmiddels een tegenbezoek afgelegd. HZVV Old Stars doet ook mee aan toernooien. Deze zomer nam HZVV deel aan het Walking Football festival van FC Groningen. HZVV won van FC Groningen en hield Cambuur op een gelijkspel. Ook dit zijn zinvolle contacten voor de Old Stars.
Belangstellenden zijn op woensdagmorgen welkom bij HZVV om een training te bekijken of om direct mee te doen. Na twee keer gratis deelname kan er gekozen worden of men zich aansluit bij de Old Stars. Vrijwel iedereen die zich aangesloten heeft, is blijven hangen en dat geeft wel aan de populariteit van Walking Football bij HZVV voor zestig plussers.

U bent welkom op woensdagmorgen van 9.30 uur tot 11.15 uur. Komt dat zien!! 
 


Talenten kijken uit naar bekerkraker

Donderdag 3 November 2016

HOOGEVEEN - Een officieel duel tussen de eersteklassers Hoogeveen en HZVV is in de historie van beide clubs nog nauwelijks voorgekomen. De confrontatie op zaterdag 19 november is dan ook uniek te noemen. Eindelijk heeft Hoogeveen wat ze in Spakenburg al langer hebben: de strijd tussen ‘de blauwen en de rooien’. In de aanloop naar deze wedstrijd wordt er vooruit gekeken naar deze nu al historische ontmoeting. Deze keer met twee 18-jarige talenten van beide clubs: Jan Hup (HZVV) en Thomas Reinders (Hoogeveen).

Beiden maken een stormachtige ontwikkeling door. De pas achttien jaar geworden Reinders debuteerde al op zijn zestiende in de hoofdmacht van Hoogeveen en de teller staat nu al op 50 officiële wedstrijden. Jan Hup moest bij HZVV even wat langer wachten op zijn kans, maar speelde dit seizoen de meeste wedstrijden in de basis. "Ik heb vorig jaar wel eens met een jaloerse blik naar Thomas gekeken", vertelt Jan Hup. "Ik speelde mijn wedstrijden voornamelijk in het tweede van HZVV en zag Thomas dan op zondag goed presteren bij Hoogeveen. Ik wist echter dat mijn kans zou komen en tot nu toe heb ik bijna alles gespeeld".

Beiden kennen elkaar goed. Ze speelden samen een jaar in de C-jeugd van FC Groningen. Daarvoor was men regelmatig elkaars opponent. Thomas speelde voor zijn overstap naar FC Groningen namelijk een aantal jaren voor SC Heerenveen. ‘Het was nooit echt leuk om tegen Jan te spelen’, kijkt hij terug op de onderlinge duels. ‘Hij was altijd hard in de duels en opbouwend sterk. Hij heeft een goede inspeelpass en dat zorgt voor dreiging".
‘Thomas is super snel in de eerste actie’, vult Jan aan. ‘Iets wat heel lastig te verdedigen is. Zijn aanname is zo snel en hij kan hier vervolgens een prima vervolgactie aan geven. Je bent dan ook regelmatig genoodzaakt om toch maar een overtreding te maken".

DERBY

Het spelen van derby’s is beiden niet vreemd. ‘In de jeugd heb ik regelmatig met Heerenveen de Noordelijke derby tegen Groningen gespeeld met Jan vaak als tegenstander’, vertelt Thomas. ‘Het waren leuke duels waarin de onderlinge krachtverhoudingen gering waren. De resultaten waren ook steeds wisselend en er was niet één ploeg de bovenliggende partij.’
Beiden kijken enorm uit naar de hernieuwde confrontatie op 19 november. ‘Je hoort veel mensen al over deze wedstrijd praten. Het leeft dan ook enorm. Alle aandacht maakt het ook alleen maar mooier. De eigen aanhang wil natuurlijk ook maar één ding en dat is winnen van de buren’, aldus beide spelers.’
Tot slot wagen beide spelers zich aan een voorspelling. ‘2-1 winst voor Hoogeveen’, aldus Thomas, die wordt aangevuld door Jan. ‘Ik ga voor een 1-3 overwinning.’
Vrijdag komt Hoogeveen-voorzitter Carlo van der Weij aan het woord over de ‘burenruzie’ en zijn verleden als jeugdspeler bij HZVV.  

(foto: Gerjo Stegeman)