header-logo
Heren 1

HZVV Heren 1

Nieuws

Interview Gert van Duinen

Dinsdag 15 Augustus 2017

Hoogeveen - Viervoudig winnaar HZVV staat aan de vooravond van de zesde editie van de AH Offerein Bokaal. Het toernooi dat men jaarlijks samen met buurman VV Hoogeveen organiseert. Het deelnemersveld is dit jaar weer sterker geworden, maar toch is HZVV als kersverse hoofdklasser weer de torenhoge favoriet. Ook omdat men al langer in voorbereiding is.

VV Hoogeveen TV sprak met trainer Gert van Duinen.


HZVV houdt PEC Zwolle goed in bedwang

Vrijdag 7 Juli 2017

Hoogeveen – HZVV leverde tegen eredivisionist PEC Zwolle een prestatie van formaat door tegen de ploeg van trainer John van ’t Schip de nederlaag zeer draaglijk te houden. In een fantastische ambiance met 1500 toeschouwers was de verdienstelijke 0-3 eindstand in de rust al bereikt. PEC speelde met twee verschillende teams en na een redelijke eerste helft speelden de gasten een zeer matig tweede bedrijf en was HZVV in fases zelfs gelijkwaardig. De thuisclub kreeg vier goede kansen op een treffer, maar dat succesje kon HZVV zich net niet schenken.

HZVV kon met opgeheven hoofd het veld verlaten, want de kersverse hoofdklasser hield PEC goed in bedwang en kreeg zelfs meer kansen dan vooraf op gerekend was. In de eerste helft kreeg de eredivisionist zo’n tien kansen, maar benutte er slechts drie, waarvan de eerste na ruim twintig minuten ook nog op ongelukkige wijze viel. HZVV kwam combinerend nauwelijks over de middenlijn en was een keer dichtbij een treffer. PEC had het vizier duidelijk niet op scherp staan en vooral spits Stef Nijland miste enkele goede kansen. Na rust verscheen er een ander elftal van PEC binnen de lijnen en dat presteerde beduidend minder. HZVV bleef goed overeind en gaf slechts twee kansen weg. Zelf schiep het drie goede kansen en achteraf was er toch enige teleurstelling bij HZVV dat er niet een doelpunt was gemaakt. Bij PEC was er ook teleurstelling over het feit dat de ploeg niet ruimer afstand had genomen van een hoofdklasser. De stemming van HZVV-trainer Gert van Duinen was na afloop tweeledig. ‘Aan de ene kant ben ik tevreden dat we onze verdediging redelijk dichtgemetseld  hadden. Aan de andere kant hebben we toch goede kansen gehad en was het gewoon jammer dat we het publiek niet op de banken konden krijgen. We hadden op 1-0 kunnen komen, maar de inzet werd net van de lijn gehaald. We speelden een goede tweede helft en gaven heel weinig weg. Eigenlijk heerst bij mij het gevoel dat we een goal teveel tegen hebben gekregen. Na rust hebben we goed de nul gehouden en alle spelers verlieten het veld met een glimlach.’

Nadat HZVV na een kwartier de kans kreeg via Arjan Akkerman om op 1-0 te komen had PEC al drie kansen gemist via Bram van Polen, Youness Mohktar en Stef Nijland. De kopbal van Akkerman kon PEC-doelman Mickey van der Hart ternauwernood keren. De eredivisionist was zoals verwacht de betere ploeg en HZVV kon ‘de blauwvingers’ 23 minuten van een treffer afhouden. De voorsprong voor PEC kwam ook nog ongelukkig tot stand. Het schot van Adham El Idrissi tikte Hidde Streutker aan, waarna Mark Bruintjes scoorde. De ban was gebroken en drie minuten later lag nummer twee al achter Streutker. De voorzet van Mohktar schoot Stef Nijland knap binnen. HZVV herstelde zich goed en hield PEC een kwartier bij haar doel weg. Het was dan ook jammer voor HZVV dat vlak voor rust Erik Israelsson toch de 0-3 ruststand op het scorebord bracht. Voor HZVV waren er wel mogelijkheden, maar de nauwkeurigheid ontbrak.
Na rust bracht John van ’t Schip tien nieuwe spelers en alleen doelman Van der Hart bleef staan. HZVV-trainer Van Duinen wisselde vijf spelers. Voor Zuidwoldiger Wouter Marinus werd zijn ‘thuiswedstrijd’ een drama, want na amper vier minuten moest hij afhaken wegens een hamstringblessure. PEC was na rust meer in balbezit, maar speelde slordig en mocht zelfs van geluk spreken dat het geen tegentreffer hoefde te incasseren. In het eerste kwartier was PEC nog wel gevaarlijk via Rogier Benschop en Younes Namli, maar doelman Luuk Dorland redde twee keer uitstekend en maakte een goede indruk. HZVV was gelijkwaardiger dan voor rust, speelde goed mee en liet enkele knappe aanvallen zien. Arjan Akkerman had pech dat zijn tegendraadse kopbal maar net naast rolde. PEC speelde in een te laag tempo en grossierde in foute passes en HZVV verzuimde daarvan te profiteren. Verdedigend stond HZVV goed en langzamerhand groeide de hoop op een treffer van de thuisclub. Nieuweling Lorenzo Valente was daar dichtbij, maar hij mikte over. De mooiste aanval van HZVV zag het publiek kort daarna. Valente stuurde Marlon Luchtenberg weg, die breed legde op Kelly Joao, maar Van der Hart kwam net op tijd voor PEC. Zo ontbrak de kers op de taart voor HZVV dat veel vertrouwen kan tanken door de goede prestatie.
 
HZVV-PEC Zwolle 0-3 (0-3)
23. Mark Bruintjes 0-1, 26. Stef Nijland 0-2, 39. Erik Israelsson 0-3.
Scheidsrechter: Huisman. Toeschouwers: 1500.
HZVV: Streutker (46. Dorland); Manusiwa (46. Neumann), Bangura (46. Hosseini), Hup (46. Breukelman), Zomer; Akkerman, Luchtenberg, Valente (46. Mulder), Fidom (68. Valente); Joao (81. Manusiwa), Popovic (58. Ronkes). 
PEC eerste helft: vd Hart, van Polen, Marcellis, Sandler, Ehizibue, Reinders; Mohktar, Israelsson, Bruintjes, El Idrissi, Nijland.
PEC tweede helft: vd Hart, vd Pavert, Kvida, Bakker, Schenkeveld, van Ark, Namli, Hauptmeijer, Marinus (49. vd Berg), Parzyszek, Benschop. 
 

Bekijk de foto's op onze facebookpagina


HZVV trainer Gert van Duinen verwacht kansen te krijgen tegen PEC

Dinsdag 27 Juni 2017

‘We zullen erg effectief moeten zijn’

Hoogeveen - HZVV speelt op dinsdag 4 juli voor de zevende keer in de geschiedenis tegen een eredivisieploeg. PEC Zwolle van de nieuwe trainer John van ’t Schip komt ter voorbereiding op het nieuwe seizoen op bezoek in Hoogeveen. Het sterk vernieuwde HZVV wil het PEC erg moeilijk maken en wil er voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd van maken. Ter voorbereiding op deze unieke wedstrijd laten we spelers en trainers van HZVV en PEC aan het woord. Deze keer: trainer Gert van Duinen

Voor de nieuwe trainer van HZVV, de 28-jarige Gert van Duinen uit Assen, begint zijn eerste periode als hoofdtrainer met een bijzondere wedstrijd tegen PEC Zwolle. De voorbereiding op het nieuwe seizoen verloopt daardoor in twee etappes. Vanaf 17 juni wordt er getraind en worden er twee wedstrijden gespeeld. Na het duel met PEC heeft de groep drie weken vakantie, waarna de seizoensvoorbereiding hervat wordt. Gert van Duinen is met zijn 28 jaar een van de jongste hoofdtrainers die HZVV heeft gekend. De Assenaar voetbalde tot zijn negentiende bij Zuidhorn en speelde een jaar bij CVVB in Bedum. Op zijn twintigste koos hij al voor een trainersloopbaan en die begon in 2011 als hoofd jeugdtrainer bij Achilles 1894 in Assen. In 2015 was Van Duinen al eerder bij HZVV actief, want hij was een jaar trainer van HZVV 2. Daarna stapte hij voor een jaar over naar de jeugd van FC Groningen om met ingang van dit seizoen voor het eerst als hoofdtrainer te fungeren en wel bij HZVV. Gert van Duinen noemt zich een planmatige en gestructureerde trainer, waarbij het vooral gaat om de ontwikkeling van de spelers. ‘Het gaat mij vooral om het beter maken van de spelers. Ik werk gestructureerd en verzin een strijdplan voor de lange termijn. Het is niet zo dat ik dat direct verander als het even tegenzit. Ik vind discipline belangrijk en op training moet alles in het hoogste tempo gebeuren en alles moet goed gebeuren.’ De nieuwe HZVV-trainer verheugt zich op het treffen met de eredivisionist. ‘Het is erg leuk tegen een ploeg uit de eredivisie te mogen spelen. Je speelt voor veel publiek en je kunt je als speler meten met de tegenstander. Ik kan bekijken hoe de ploeg ervoor staat. Je weet dat kleine foutjes bijvoorbeeld direct afgestraft worden. Na de wedstrijd kan ik drie weken nadenken over hoe we verder gaan.’

Gert van Duinen weet maar al te goed dat PEC Zwolle de betere ploeg zal zijn en dat zijn ploeg gedwongen zal worden in te zakken. ‘Natuurlijk is PEC sterker. Zij hebben individueel meer kwaliteit en zij zullen veel meer de bal hebben. Fysiek is PEC verder en het is aan ons goed tegengas te geven. Wij hebben ook kwaliteiten en kansen komen er wel. We moeten dan wel erg effectief zijn, want de kansen die je krijgt moet je direct benutten. Het zou toch prachtig voor het publiek zijn als we een goal kunnen maken.’ De docent lichamelijke oefening gaat niet uit van een grote nederlaag en ziet de wedstrijd positief tegemoet. ‘Ik denk dat we soms best druk kunnen zetten. Er zitten wel vier klassen tussen en de kans dat we van PEC winnen is niet groot. Als wij goed verdedigen en er snel uit kunnen komen zijn er wel mogelijkheden, maar het wordt zeer lastig. Vorig jaar won PEC heel nipt van Genemuiden en ook Genemuiden kreeg kansen.’

Van Duinen vindt de uitslag niet zo belangrijk. ‘Dat geldt voor alle oefenwedstrijden. Ik ben tevreden als we onze taken goed uitvoeren en als we goed weerstand kunnen bieden. We zullen van onze fouten moeten leren. De uitslag geeft natuurlijk wel weer hoe goed je het gedaan hebt. Iets wat moeilijk gaat zullen we vaker moeten doen. Ik denk dat een 1-1 gelijkspel tot de mogelijkheden behoort.’ Daarmee zou HZVV geschiedenis schrijven en dat resultaat zou dan de boeken ingaan als een sensatie van de eerste orde.

De selectie van HZVV is drastisch op de schop gegaan en ter compensatie van elf vertrekkende spelers kwamen er na overleg met Van Duinen zes nieuwe spelers bij. ‘Het is gewoon jammer dat er zoveel jongens weg zijn gegaan. Ik had die jongens graag gehouden, maar ik begrijp hun argumenten ook wel. Spelers, die in het tweede elftal speelden, willen graag in een eerste elftal voetballen. Ik denk dat de selectie hoofdklasse waardig is, al is die niet breed. Ons doel is een stabiele hoofdklasser te worden en ik heb er veel vertrouwen in.’


HZVV bereidt zich voor op bijzondere wedstrijd tegen eredivisionist

Dinsdag 20 Juni 2017

Frank Strijker hoopt te kunnen scoren tegen PEC Zwolle

Hoogeveen – HZVV speelt op dinsdag 4 juli voor de zevende keer in de geschiedenis tegen een eredivisieploeg. PEC Zwolle van de nieuwe trainer John van ’t Schip komt ter voorbereiding op het nieuwe seizoen op bezoek in Hoogeveen. Het sterk vernieuwde HZVV wil het PEC erg moeilijk maken en wil er voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd van maken. Ter voorbereiding op deze unieke wedstrijd laten we spelers en trainers van HZVV en PEC aan het woord. Deze keer: Frank Strijker.

De 29-jarige HZVV-spits Frank Strijker leverde een grote bijdrage in het kampioenschap van HZVV in 1E door 23 keer doel te treffen. In het bekertoernooi scoorde hij er zes. Hij werd gevreesd door de tegenstanders, omdat hij vaak op de goede plaats stond. In totaal scoorde hij in twaalf seizoen HZVV 101 treffers. Tegen PEC hoopt Frank Strijker in ieder geval een keer te kunnen scoren. ‘Ja, dat is mijn persoonlijke doel. Het is gewoon niet reëel dat wij van een ploeg als PEC gaan winnen. We willen zo goed mogelijk partij bieden en zo lang mogelijk de nul houden. Lukt dat niet dan moeten we proberen de score draaglijk te houden. Tegen Ajax (0-11) en FC Groningen (0-13) kregen we teveel doelpunten tegen en dat willen we deze keer graag recht zetten. Als we niet meer dan vijf doelpunten tegen krijgen doen we het hartstikke goed’. Het wordt de dus de zevende keer dat HZVV een eredivisieploeg treft. PEC eindigde afgelopen seizoen als veertiende en wil dat resultaat graag verbeteren. ‘PEC is een leuke publiekstrekker. Het is natuurlijk een mindere ploeg dan Ajax, maar het is fantastisch om tegen een ploeg uit de eredivisie te spelen. PEC is een mooie club en elke club heeft zijn charme’. Frank Strijker is Ajax-fan en wat dat betreft moet een wedstrijd tegen een team van ex-Ajacied John van ’t Schip hem als muziek in de oren klinken. ‘Ja, dat spreekt me aan. We spelen tegen een Ajax-icoon. Wat wil je nog meer? Diederik Boer is van Ajax teruggekeerd naar PEC en ik zou graag tegen Boer willen scoren’. 

Er mag verwacht worden dat PEC Zwolle veel de bal heeft en dat HZVV zich voornamelijk met verdedigen moet gaan bezig houden. ‘We zullen niet vaak aan de bal zijn en het tempo ligt bij hen veel hoger, daar word je naar van. Wij zullen toch een of twee kansen krijgen en wij moeten effectief zijn. Als we een kans krijgen moet die ook direct benut worden’. Dat is een schone taak voor de spits, die afgelopen seizoen tweede werd op de topscorerslijst van 1E. Frank Strijker verwacht veel toeschouwers en voor veel bezoekers is het een uitgelezen mogelijkheid om in Hoogeveen een eredivisieploeg aan het werk te zien. Daarnaast is het een eerste kennismaking met het sterk vernieuwde HZVV onder leiding van de 28-jarige trainer Gert van Duinen. ‘Tegen Ajax heb ik een helft gespeeld en ik snap ook wel dat alle leden van de eerste selectie minuten moeten maken tegen PEC’.

Echt veel spelers van PEC Zwolle kent Frank Strijker niet. ‘Ik vind Ryan Thomas een goede voetballer. Daarnaast ken ik Wouter Marinus uit Zuidwolde en ex-Ajacied Quincy Menig. Ik heb geen idool bij PEC’.  
Bij HZVV vond onlangs een grote leegloop plaats met elf vertrekkende spelers, waar zes spelers voor terug kwamen. HZVV zal tegen PEC dan ook met een drastisch gewijzigd elftal aantreden. ‘Het is jammer dat er zoveel spelers zijn vertrokken. Er is veel gewijzigd en de nieuwe jongens moeten het nu laten zien. Ons doel is een stabiele hoofdklasser te worden’.
 


Voorbereiding HZVV 1

Zondag 18 Juni 2017

HZVV 1 is inmiddels aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Mede door de wedstrijd tegen PEC Zwolle op 4 juli bestaat de voorbereiding uit twee blokken. Zaterdag 17 juni is er middels een trainingsdag begonnen met het eerste gedeelte. In aanloop naar de wedstrijd tegen PEC Zwolle worden ook nog twee oefenwedstrijden gespeeld tegen SC Genemuiden (24 juni, uit) en GVAC (27 juni, thuis).

Maandag 31 juli start de eerste selectie met het tweede gedeelte van de voorbereiding. De eerste trainingsweek van dit tweede blok wordt afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Staphorst in het kader van het TOP-toernooi, dat HZVV afgelopen seizoen winnend afsloot. Naast de organiserende vereniging doen ook HHC Hardenberg en Achilles 1894 mee. Hier wordt op 9 en 12 augustus tegen gespeeld.    

Half augustus is HZVV ook één van de acht deelnemers aan het Fletcher TOP-toernooi van Excelsior’31 uit Rijssen.  Dinsdag 15 augustus worden er twee poulewedstrijden gespeeld, terwijl zaterdag 19 augustus de laatste poulewedstrijd, de kruisfinale en de finalewedstrijd op het programma staan. De wedstrijden van dinsdag duren 45 minuten, terwijl de speeltijd op zaterdag 30 minuten bedraagt. Inmiddels is er geloot voor de poule-indeling. De loting is hier terug te kijken. Kijk hier voor het speelschema.

De jaarlijkse strijd om de AH-Offereinbokaal begint op vrijdag 18 augustus. In de eerste ronde is Ruinerwold de tegenstander. Het toernooi krijgt een vervolg op woensdag 23 augustus. Zaterdag 26 augustus staan de finalewedstrijden op het programma. Kijk hier voor het speelschema van de strijd om de AH-Offereinbokaal.

Een week later, zaterdag 2 september, begint de competitie in de Hoofdklasse. Alle hoofdklassers zijn vrij gesteld van de poulefase van het districtsbekertoernooi. HZVV is dus al verzekerd van deelname aan de knock-outfase van het bekertoernooi.

Onderstaand het (resterende) voorbereidingsprogramma van HZVV 1. Uiteraard is één en ander onder voorbehoud en kunnen er wijzigingen plaatsvinden. Het actuele wedstrijdprogramma is te zijner tijd te vinden op TXT 344 van RTV Drenthe en op deze site.

DATUM

 AANVANG

 ACTIVITEIT

maandag 19 juni

 19.30 uur

 Training

dinsdag 20 juni

 19.30 uur

 Training

donderdag 22 juni

 19.30 uur

 Training

zaterdag 24 juni

 14.30 uur

 SC Genemuiden-HZVV

maandag 26 juni

 19.30 uur

 Fotoshoot + Training

dinsdag 27 juni

 20.00 uur

 HZVV-GAVC

donderdag 29 juni

 19.30 uur

 Training

zaterdag 1 juli

 nnb

 Training

maandag 3 juli

 19.30 uur

 Training

dinsdag 4 juli

 19.30 uur

 HZVV-PEC Zwolle

donderdag 6 juli

 19.30 uur

 Training

 

 

 

maandag 31 juli

 19.30 uur

 Training

dinsdag 1 augustus

 19.30 uur

 Training

donderdag 3 augustus

 19.30 uur

 Training

zaterdag 5 augustus

 14.00 uur

 Staphorst-HZVV (toernooi Staphorst)

maandag 7 augustus

 19.30 uur

 Training

woensdag 9 augustus

 20.00 uur

 HHC Hardenberg-HZVV (toernooi Staphorst)

donderdag 10 augustus

 19.30 uur

 Training

zaterdag 12 augustus

 14.00 uur

 HZVV-Achilles 1894 (toernooi Staphorst)

maandag 14 augustus

 19.30 uur

 Training

dinsdag 15 augustus

 

 Fletcher TOP-toernooi Excelsior’31

 

 18.30 uur

 HZVV-Rohda Raalte (45 minuten)

 

 20.15 uur

 HZVV-Jong De Graafschap (45 minuten)

donderdag 17 augustus

 19.30 uur

 Training

vrijdag 18 augustus

 20.45 uur

 HZVV-Ruinerwold (AH Offereinbokaal)

zaterdag 19 augustus

 

 Fletcher TOP-toernooi Excelsior’31

 

 13.00 uur

 HZVV-Excelsior’31 (30 minuten)

 

14.15/14.45

 Kruisfinales (30 minuten)

 

15.30/16.00

 Finalewedstrijden (30 minuten)

maandag 21 augustus

 19.30 uur

 Training

woensdag 23 augustus

18.30/20.15

 2e ronde AH Offereinbokaal

donderdag 24 augustus

 19.30 uur

 Training

zaterdag 26 augustus

17.00/19.00

 Finalewedstrijden AH Offereinbokaal

maandag 28 augustus

 19.30 uur

 Training

dinsdag 29 augustus

 19.30 uur

 Training

donderdag 31 augustus

 19.30 uur

 Training

zaterdag 2 september

 

 Start competitie Hoofdklasse 2017/18

 

 


Voorbeschouwing HZVV - BCV

Donderdag 11 Mei 2017

Zaterdag 13 mei wordt de laatste reguliere competitieronde afgewerkt en zit het seizoen 2016/2017 er alweer op. HZVV sluit de competitie af met een thuiswedstrijd tegen BCV. Het wordt de derde keer dat beide ploegen elkaar dit seizoen treffen.

In de competitie won HZVV met 3-5 in Bergum. Voor de beker moest HZVV opnieuw naar Bergum en won nipt met 0-1. BCV is gedegradeerd naar de tweede klasse en won dit seizoen één wedstrijd en dat was op 17 november 2016 thuis tegen Drenthina. Dat is juist de ploeg waar HZVV afgelopen zaterdag het kampioenschap bereikte. HZVV heeft zes punten voorsprong op nummer twee d ‘Olde Veste ’54 en nummer drie Drachtster Boys.

Het is de vierde keer in acht seizoenen dat HZVV promoveert naar de hoofdklasse. Elke keer degradeerde de ploeg na een jaar hoofdklasserschap en komend seizoen hoopt de ploeg na een jaar nog hoofdklasser te zijn. BCV en HZVV hebben bijna een omgekeerd doelsaldo. BCV: 21-62 en HZVV: 62-22. Beide ploegen kunnen zonder enige druk voetballen en misschien levert dat een boeiend kijkspel op.

HZVV is thuis nog ongeslagen en dat wil het graag tot het eind van de competitie blijven. Voor BCV is het een mooie uitdaging om als afscheid van de eerste klasse de kampioen te verslaan.

Na afloop van de wedstrijd worden de prijzen van de speler van het jaar verkiezing in het supporterscafé uitgereikt.

We wensen u een aantrekkelijke wedstrijd toe,

Vrienden HZVV De Rood Witten  
 


Eshuis | Wams Installatietechniek & Klimaatbeheersing balsponsor bij HZVV - Gorecht 1

Maandag 24 April 2017

Eshuis | Wams Installatietechniek & Klimaatbeheersing Hoogeveen, al meer dan 60 jaar ervaring als het gaat om service en kwaliteit. Een familiebedrijf wat drie generaties lang veel tevreden klanten heeft opgeleverd. Een betrouwbare partner op het gebied van alle disciplines binnen de installatietechniek & klimaatbeheersing. Wij zijn een ervaren en betrouwbaar bedrijf met een fris en jong team dat bol staat van de kennis.

Deze kennis is voor u belangrijk wanneer u op zoek bent naar kwaliteit, duurzaamheid, flexibiliteit en service. Kortom; maak kennis met ons en ervaar de verschillende mogelijkheden. Kijk voor alle informatie op deze site. Mocht u de gewenste informatie niet kunnen vinden? Neem dan telefonisch contact met ons op.

Eshuis | Wams Installatietechniek & Klimaatbeheersing voert al uw grote en kleine klussen vakkundig uit.
Bijvoorbeeld: kleine loodgietersklusjes, ketel vervanging tot en met het aanleggen van complete installaties op het gebied van sanitair (drinkwater-, afvoer- en gasinstallaties) en verwarmingsinstallaties.
Ook voor het renoveren van bijvoorbeeld een complete badkamer of toilet bent u bij ons op het juiste adres.

Eshuis | Wams Installatietechniek & klimaatbeheersing           
Voltastraat 30
7903 AB Hoogeveen
Tel. 0528 - 263 410
info@eshuis-wams.nl


Toerkoop Reisburo van der Goes balsponsor bij HZVV - PKC'83

Dinsdag 28 Maart 2017

Toerkoop Reisburo van der Goes is gevestigd in Hoogeveen en biedt volledig verzorgde vakanties op maat. Zij regelen uw vakantie van A tot Z zodat u met een gerust hart volledig kunt ontspannen.

Zij gaan met u in gesprek om te achterhalen wat uw wensen zijn en brengen u op ideeen. Zij hopen u te inspireren. Zij zijn zelf op talloze bestemmingen geweest en kunnen u zodoende heel gericht informeren.

U vindt Toerkoop Reisburo van der Goes in WInkelcentrum De Weide: De Weide 17 in Hoogeveen.

 

Voorbeschouwing HZVV-VEV ‘67

Donderdag 16 Maart 2017

HZVV kreeg zaterdag bij Drachtster Boys een gevoelige tik op de neus en zag de voorsprong op de nummer twee van acht punten slinken naar vijf. HZVV zal zich proberen te herstellen in het thuisduel tegen nummer tien VEV ’67 van oud-HZVV-trainer Luidzen Nijboer.

VEV ’67 was op 8 oktober 2016 de eerste die HZVV na vijf zeges twee punten afsnoepte: 3-3. Dit jaar speelde VEV ’67 zes keer en won alleen van Blauw Wit ’34. Daarnaast leed het vier nederlagen en speelde het een keer gelijk. In de beker kwamen de gasten ver, maar de ploeg werd via strafschoppen uitgeschakeld door Buitenpost, nadat VEV ’67 met 0-2 had voor gestaan. De debutant is nog niet helemaal veilig en wil graag voor een verrassing zorgen.

HZVV wil graag de voorsprong van vijf punten in ieder geval behouden en dan zal er gewonnen moeten worden, maar dat is niet eenvoudig, dat heeft de ploeg in Leek wel gemerkt. De vraag is hoe HZVV de verdiende nederlaag bij Drachtster Boys heeft verwerkt en of het de draad weer kan oppakken. Thuis is HZVV nog ongeslagen en won zeven van de negen thuiswedstrijden.

We wensen u een aantrekkelijke wedstrijd toe.

Vrienden HZVV De Roodwitten
 


Banketbakkerij Wouter de Graaf balsponsor van de wedstrijd HZVV – VEV ‘67

Dinsdag 14 Maart 2017
Banketbakkerij Wouter de Graaf is een moderne en innovatieve ‘in-store bakery specialist’ die werkt vanuit de traditionele bakkersgedachte. Onze vooruitstrevende mentaliteit zorgt ervoor dat wij blijven innoveren en dat deze gedachte binnen Banketbakkerij Wouter de Graaf bewaard blijft. Ervaring, kwaliteit en innovatie zijn de pijlers van dit succes. 
 
Wij bereiden onze producten nog steeds ambachtelijk – met de beste ingrediënten – maar gebruiken de meest moderne technieken, volgens de meest recente kwaliteits- en hygiënenormen. Onze producten worden naar wens geleverd als bake-off product, ontdooien & serveren of vers afgebakken.
 
Banketbakkerij Wouter de Graaf heeft ruim 200 medewerkers die stuk-voor-stuk klantgericht denken en waar kwaliteit en loyaliteit belangrijke kernwaarden zijn. Wij kunnen met trots zeggen dat wij voor u klaarstaan om uw wensen te vertalen in prachtige ambachtelijke producten waarmee u zich kunt onderscheiden.
 
Banketbakkerij Wouter de Graaf is al meer dan 25 jaar een begrip in de bakkerswereld.
 
Banketbakkerij Wouter de Graaf B.V. wenst U zaterdag een fijne wedstrijd toe en rekent op een positief resultaat voor HZVV 1
 
 
 
 

HZVV wacht cruciale week

Donderdag 2 Maart 2017

HZVV staat voor een cruciale week. Zaterdag wacht de topper tegen nummer twee d’Olde Veste ‘54, dat thuis nog niet verloren heeft. Zes van de zeven thuiswedstrijden werden gewonnen. In Hoogeveen won HZVV met 3-0 en speelden de gasten lang met tien man. De laatste weken liet d’Olde Veste wat steekjes vallen door te verliezen van Winsum en gelijk te spelen tegen L. Zwaluwen.

Zaterdag bereikte de nummer twee bij Blauw Wit ’34 na strafschoppen net als HZVV de laatste zestien van het bekertoernooi. De thuisclub wil de kans grijpen om de spanning terug te brengen en HZVV kan dan ook een heet avondje verwachten.

Dinsdag gaat HZVV voor een plaats bij de laatste acht in het bekertoernooi bij BCV en zaterdag wacht de loodzware uitwedstrijd tegen Drachtster Boys.

De wedstrijd d’Olde Veste ’54-HZVV begint zaterdag om 17.00 uur in Steenwijk.
Wie mee wil met de supportersbus moet even hier klikken om te zien waar je je kan aanmelden.
 


Voorbeschouwing HZVV - Omlandia

Donderdag 16 Februari 2017

HZVV speelt zaterdag haar negende thuiswedstrijd voor de competitie en ontvangt Omlandia uit Ten Boer. De gasten staan op een achtste plaats en kwamen dit jaar drie keer in actie en wonnen een keer, verloren een keer en speelden een keer gelijk. Onze gasten hebben in de afgelopen jaren een enorme sprong gemaakt, want in 2006 speelde de ploeg nog in de vierde klasse. Omlandia speelt nu al voor het vierde achtereenvolgende jaar in de eerste klasse. In Ten Boer had HZVV het erg moeilijk met Omlandia en won moeizaam met 1-2. De gasten wonnen dit seizoen twee uitwedstrijden.

HZVV is thuis nog ongeslagen en verspeelde alleen aan Winsum twee punten. HZVV sloeg onlangs een goede slag na de 0-3 zege bij Balk, want doordat de concurrenten punten verspeelden werd de afstand met nummer twee d’Olde Veste ’54 vergroot tot vijf punten. De weg is echter nog lang en dit zegt nog niets. Het is wel zaak te blijven winnen en dat zal al moeilijk genoeg zijn. Ook Omlandia hoopt op een verrassing en is moeilijk te bespelen. HZVV zal flink aan de bak moeten om de drie punten thuis te kunnen houden.

We wensen u een aantrekkelijke wedstrijd toe,

Vrienden HZVV De Rood Witten    
 


Wim en Arjan Akkerman balsponsor bij HZVV – Omlandia

Maandag 13 Februari 2017

Mijn naam is Arjan Akkerman 25 jaar en speel in het eerste van HZVV. 

In het dagelijks leven ben ik afdelingsleider logistiek bij de Media Markt in Assen. Bij HZVV is het dit jaar mijn 6e seizoen dat ik er voetbal en heb tot nu toe 173 officiële wedstrijden in HZVV 1 gespeeld. In dit 6e seizoen hebben we als team maar één doelstelling en dat is promoveren naar de hoofdklasse en daar blijven!

Ook vandaag weer de 3 punten thuis houden.

Mijn naam is Wim Akkerman, vader van Arjan. Het leek mij een keer leuk om balsponsor te zijn van HZVV. Sinds Arjan bij HZVV voetbalt ga ik regelmatig naar de wedstrijden kijken. Zowel de thuis als uitwedstrijden. Dit is helaas niet altijd mogelijk vanwege mijn onregelmatige werkzaamheden. Ik werk namelijk in een volcontinu bedrijf. (5 ploegendienst) waar grafisch karton wordt geproduceerd als procesoperator. Wij produceren karton voor puzzels, ordners en andere verpakkingsmaterialen over de gehele wereld.

Tot nu toe staat HZVV bovenaan en hopelijk kan dit team de goede resultaten vasthouden en promotie afdwingen naar de hoofdklasse. Ik wens het team a.s. zaterdag en de komende wedstrijden dan ook heel veel succes toe.


HZVV hervat competitie

Donderdag 26 Januari 2017

De voetbalcompetitie wordt zaterdag hervat met de wedstrijd HZVV-Leeuwarder Zwaluwen. Daarmee begint de tweede helft van de competitie met de returns van de competitieopening op 3 september 2016. In Leeuwarden won HZVV met 0-5 en daarna moest de Friese ploeg tot 3 december 2016 wachten totdat het de eerste en enige zege tot nu toe kon bijschrijven. De gasten staan dertiende met zes punten. De Leeuwarders bevinden zich nog in het bekertoernooi net als HZVV. De oefencampagne in de winterstop geeft aan dat de ploeg zich enorm verbeterd heeft, want de ploeg versloeg de tweedeklassers Veenwouden (6-0), Hardegarijp (6-3) en eersteklasser FVC (0-1). In het begin van de competitie leden de Friezen zo nu en dan royale nederlagen, maar vanaf november 2016 kwam dat niet meer voor. Dat geeft wel aan dat HZVV op een betere tegenstander kan rekenen dan op de eerste wedstrijddag.

HZVV werd herfstkampioen met drie punten voorsprong op d’Olde Veste ’54. De laatste wedstrijden voor de winterstop verliepen soms moeizaam, maar de ploeg won wel vaak en zit ook nog in de beker. In oefenwedstrijden gaat het wisselend, want de ploeg won met 3-1 van Emmen, maar verloor kansloos van Berkum (2-0). Afgelopen dinsdag leverde HZVV een knappe prestatie door tweededivisionist HHC op 2-2 te houden.

Beide ploegen hopen de tweede competitiehelft goed te beginnen, want dat kan een steun voor het restant van de competitie betekenen. Koploper HZVV is gezien de ranglijst favoriet, maar Leeuwarder Zwaluwen komt steeds beter in vorm en de thuisclub zal flink aan de bak moeten om een gunstig resultaat te kunnen boeken.

We wensen u een aantrekkelijke wedstrijd toe,

Vrienden HZVV De Rood Witten     
 


Autobedrijf van der Weide balsponsor bij HZVV 1 – Leeuwarder Zwaluwen 1

Maandag 23 Januari 2017

Op de hoek van de Beukemastraat en de Tamboerlaan, in Hoogeveen Zuid, is Autobedrijf Van der Weide gevestigd. Eigenaar Roelof van der Weide werkt er samen met zijn zoon Remco en andere monteurs. Een aantal decennia geleden verplaatste Roelof zijn bedrijf vanuit Het Haagje in het centrum van Hoogeveen naar de huidige locatie.

Autobedrijf van der Weide in Hoogeveen is het adres voor betaalbaar onderhoud en reparaties aan uw auto. Tevens kunt u bij ons terecht voor betrouwbare occasions. Met onze moderne APK-straat en gekwalificeerde keurmeesters zorgen wij voor de jaarlijkse APK-keuring voor uw auto.

Wij staan voor eerlijkheid en transparantie richting onze klanten. Letterlijk, want tijdens de verbouwing een aantal jaren geleden hebben wij gekozen voor veel glas. Vanuit onze koffiehoek heeft u vrij zicht op ons hele bedrijf.
 
Bij ons geen verborgen kosten of vage adviezen die u veel geld kosten. Duidelijk en helder advies zien wij als een standaard hoe wij met u moeten communiceren. U bent van harte welkom, graag tot ziens! 
 
Wij zijn geopend op maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur.
U maakt bij ons een afspraak door het online formulier in te vullen of te bellen naar: 
0528 - 26 77 46. 
Indien u contact met ons op wilt nemen dan kan dit ook via:
 
Autobedrijf Van der Weide wenst HZVV 1 heel veel succes toe met de wedstrijdbal en hoopt a.s. zaterdag uiteraard op een positief resultaat!
 

HZVV gaat naar halve finale Protos Weering

Maandag 2 Januari 2017

Hardenberg – HZVV heeft de halve finale van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi bereikt door als eerste in poule F in sporthal De Beek in Hardenberg te eindigen. De ploeg van Karlo Meppelink won drie wedstrijden en kwam alleen niet door de geelzwarte muur, die vierdeklasser HOC voor het eigen doel optrok. Tegen Bergentheim had HZVV het alleen in de slotfase even moeilijk. HZVV speelt de halve finale in sporthal Angelslo in Emmen.

HZVV trad aan met doelman Luuk Dorland, Nick Neumann, Arjan Akkerman, Jan Hup, Daymen Doldersum, Dilan van Bree, Stan Ypenburg en Jordi Beeksma. HZVV begon tegen zaterdag vierdeklasser Daarlerveen, dat in de voorronde als tweede eindigde, maar geen partij was voor HZVV. Het was eenrichtingsverkeer naar het doel van doelman Rene Kok, die er maar liefst negen om de oren kreeg. Na de snelle openingstreffer van Dilan van Bree scoorde Stan Ypenburg de 2-0, 3-0, 4-0 en 5-0. Daarna was het de beurt aan Jordi Beeksma, die drie keer scoorde, waarna Dilan van Bree de rij sloot: 9-0. HZVV trof in haar tweede duel OZC uit Ommen. HZVV begon niet goed aan de wedstrijd en de voorsprong voor OZC via Rik Jan de Groot was dan ook te verwachten. HZVV had geluk dat het na een minuut al op gelijke hoogte kwam door een fraaie treffer van Dilan van Bree. Daarna was HZVV de betere ploeg en het overwicht leidde na een kwartier tot de 2-1 voorsprong door Stan Ypenburg. OZC vocht voor haar laatste kans en drong aan, maar HZVV besliste het duel via een goed uitgevoerde counter, die door Daymen Doldersum doeltreffend werd afgerond.

Het meest spectaculaire duel van de avond was HOC-Bergentheim. Bergentheim leek op rozen bij een 5-1 voorsprong. Het verrassend sterke HOC uit Odoorn knokte zich spectaculair terug en nam in een kolkende sporthal een 6-5 voorsprong. Uiteindelijk kon Bergentheim nog een nederlaag voorkomen: 6-6.

HZVV kon in het duel met HOC een plaats in de halve finale veilig stellen. HZVV werd de hele avond geweldig gesteund door een grote supportersschare, die voor een prachtige sfeer zorgden. HOC trok zich terug voor het eigen doel en HZVV moest maar een gat zien te vinden en dat lukte na acht minuten. Jan Hup passeerde doelman Mark Nieborg met een lage schuiver in de hoek. Nog geen minuut later stond het al weer 1-1 door een schitterend doelpunt van Sander Marissen. Er waren wel kansjes voor Arjan Akkerman, Nick Neumann en Dilan van Bree, maar het bleef bij 1-1. Met zeven punten was HZVV wel al geplaatst voor de halve finale.

Bergentheim versloeg Daarlerveen met 8-2 en HOC kwam tegen OZC niet verder dan 1-1. De laatste wedstrijd tussen HZVV en Bergentheim moest bepalen wie eerste zou worden, want beiden waren al zeker van de halve finale. HZVV startte goed en stond na acht minuten al met 2-0 voor door treffers van Arjan Akkerman en Jan Hup. Bergentheim was van slag en kwam vijf minuten voor tijd volledig uit het niets op 2-1 en dat was het sein voor een hectische slotfase. Bergentheim was dichtbij de gelijkmaker, maar Jan Hup maakte de bevrijdende 3-1.    
 


HZVV bereikt kwartfinale Protos Weering

Woensdag 28 December 2016

Dedemsvaart - Het zag er voor HZVV in de beginfase van de voorronde in Dedemsvaart niet rooskleurig uit. In de eerste wedstrijd ging HZVV met 1-0 onderuit tegen de zondag vierdeklasser Dedemsvaart. Daarna herstelde HZVV zich sterk en won vervolgens ruim van Balkbrug, SCD ’83 en Avereest. HZVV werd tweede en plaatste zich voor de kwartfinale.

Thuisclub Dedemsvaart zorgde voor een daverende verrassing door haar eerste wedstrijd met 1-0 te winnen van eersteklasser HZVV door een treffer van Niels de Boer. In de tweede wedstrijd herstelde HZVV zich door met 3-0 van Balkbrug te winnen door treffers van Nick Neumann, Jan Hup en Daymen Doldersum.

Dedemsvaart won van SCD ’83 en Avereest en stevende royaal af op de eerste plaats. HZVV kende vervolgens weinig moeite met Avereest dat niet tot scoren kwam en twaalf keer moest vissen. HZVV zegevierde met 5-0 via treffers van Dilan van Bree, Stan Ypenburg (3) en Jordi Beeksma. In de laatste wedstrijd moest HZVV van SCD ’83 winnen om tweede te kunnen worden, want beiden hadden zes punten. Een ontketend HZVV liet geen ruimte voor twijfel en won met 6-0 door treffers van Jan Hup, Dilan van Bree, Stan Ypenburg (3) en Jordi Beeksma.

Kwartfinale
In de kwartfinale reist HZVV af naar sporthal 'De Beek" in Hardenberg, waar het in poule F Bergentheim, HOC, Daarlerveen en OZC treft. De kwartfinale wordt op vrijdag 30 december gespeeld. De eerste wedstrijden in de kwartfinale beginnen om 18.00 uur.


Harold Brunsting tweede trainer HZVV

Vrijdag 23 December 2016

Harold Brunsting wordt naast Gert van Duinen de tweede trainer bij HZVV. “Daar zijn we blij mee”, zegt bestuurslid voetbalzaken Erik Streutker desgevraagd. “Met Harold halen we nog een trainer in huis die de club kent”. Brunsting: “Ik was ook van 2002 tot 2007 werkzaam bij deze mooie club. Het voelt voor mij als een soort thuiskomen. HZVV past bij mijn mijn ambities. HZVV beschikt over een goede jeugdopleiding. Eigen jeugd krijgt echt een kans om door te groeien. De selectie van de club bestaat dan ook uit een jonge, talentvolle voetballers. En het is een gedreven groep waar nog veel rek in zit. Dat is een kolfje naar mijn hand”.

Harold Brunsting wordt naast Gert van Duinen trainer van het eerste elftal. Waar Van Duinen begint aan zijn eerste grote klus als trainer, brengt Brunsting de nodige ervaring met zijn mee. Na zijn start als hoofdtrainer bij HZVV in 2002 was hij achtereenvolgens trainer bij Achilles 1894, sc Erica en VKW. Brunsting woont in Hooghalen en is in het dagelijks leven werkzaam als docent LO/BSM. Hij is ook actief bestuurslid bij de VVON (Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland).

“Er zijn duidelijke afspraken gemaakt over de rolverdeling tussen beide trainers”, aldus Streutker. “Van Duinen is eindverantwoordelijk voor het eerste, Brunsting gaat zich naast zijn rol bij het eerste elftal ook bezighouden met de opleiding en doorstroming van de jeugd. Wij vinden dat een grote club als HZVV is in staat moet zijn om ook het eerste elftal zoveel mogelijk in te vullen met spelers die bij de club zijn opgeleid. We beschikken niet voor niets over het KNVB keurmerk voor de Jeugdopleiding”, aldus Streutker.

HZVV heeft met de komst van Brunsting de trainersstaf voor het komend seizoen weer nagenoeg compleet. “We hopen op korte termijn ook de nieuwe keepertrainer bekend te kunnen maken”, aldus Streutker. “Doel is uiteindelijk door te groeien naar de rol van een stabiele hoofdklasser”.

HZVV heeft het eerste periodekampioenschap inmiddels binnen en voert op dit moment de ranglijst in de 1ste klasse E aan. “We liggen op koers,” zo besluit Streutker.


Gert van Duinen nieuwe trainer HZVV

Dinsdag 13 December 2016

De 28-jarige Gert van Duinen uit Assen wordt de nieuwe trainer van HZVV 1. “Daar zijn we hartstikke blij mee,” aldus bestuurslid voetbalzaken Erik Streutker. “Van Duinen is voor HZVV geen onbekende. In 2015-2016 was Gert trainer van ons 2e elftal. Hij liet een hele goede indruk achter bij de spelers en de Technische Commissie. Gert stond dan ook hoog op ons lijstje toen duidelijk werd dat de wegen van Karlo Meppelink en HZVV aan het eind van dit seizoen gaan scheiden”.

Van Duinen: “Toen ik vertrok, sprak ik al de hoop uit terug te kunnen keren als trainer van HZVV 1. Want HZVV is een fantastische club met een prachtige accommodatie. Het is er heel plezierig werken. Om de opleiding voor het trainersdiploma TC 1 te mogen volgen is het echter voorwaarde dat je bij een BVO stage loopt. Dit was voor mij niet te combineren met mijn werk als trainer bij HZVV 2 enerzijds en mijn werk als docent Lichamelijke Opvoeding anderzijds".

Van Duinen is een ambitieuze trainer. Hij koos al op 20-jarige leeftijd voor het trainersvak. Hij trainde selectieteams bij de jeugd van CVVB en was een aantal jaren hoofd jeugdtrainer bij Achilles ’94 in Assen. Bij deze club trainde hij ook A1, dat toen op 3e divisieniveau speelde. Voordat Van Duinen naar de BVO FC Groningen vertrok, was hij als gezegd ook al werkzaam bij HZVV.

“De voetbalvisie van Gert past bij HZVV”, aldus Streutker. “Wij investeren als club in de opleiding van de eigen jeugd om deze zoveel mogelijk door te laten stromen. De huidige selectie van HZVV 1 vormt hier het bewijs van”. Van Duinen: “HZVV heeft een jonge en gretige spelersgroep. Dat past bij mij. Bijdragen aan de ontwikkeling hiervan is een kolfje naar mijn hand”. Van Duinen geeft aan de nadruk te leggen op een goede organisatie van het elftal. “Het moet draaien om voetbal. Ik vind het belangrijk te investeren in de ontwikkeling van het talent van het individu enerzijds en in de eigen speelwijze van het team anderzijds. Het zijn voor mij de keerzijden van één medaille. Daarbij combineer ik plezier in het voetbal graag met het stimuleren van de wil om te winnen".

Naast Van Duinen als eerste trainer wil HZVV nog een tweede trainer voor het eerste elftal aanstellen. “We hopen hier ook op korte termijn meer duidelijkheid over te kunnen geven”, zo besluit Streutker.


Frank Strijker matchwinner bekerkraker

Zondag 20 November 2016

Voor zo’n 2500 toeschouwers zorgden Hoogeveen en HZVV voor een fantastische voetbalavond. In een wedstrijd die niet altijd hoogstaand was, was Hoogeveen in de eerste helft de beter ploeg en kwam het via Marco Hartman op voorsprong. In de tweede helft had HZVV het betere van het spel en besliste Frank Strijker met tweede treffers de wedstrijd in het voordeel van ‘de rooien’. VV Hoogeveen TV sprak na afloop met matchwinner Frank Strijker.