header-logo
Heren 1

HZVV Heren 1

Nieuws

Zomer speelt ook seizoen 2018 – 2019 bij HZVV

Vrijdag 16 Februari 2018
Alex Zomer heeft HZVV laten weten ook volgend seizoen uit te zullen komen voor de zaterdag hoofdklasser. 
Zomer speelt zijn eerste seizoen bij HZVV. Bij HZVV is hij dé leider van de verdediging, maar heeft hij ook veel invloed op de gehele ploeg, door z’n schat aan ervaring.
 
HZVV staat momenteel op de 9e plaats in de competitie. “We zullen en moeten alle zeilen bijzetten om klassebehoud te realiseren. We hebben een zeer jonge ploeg en dat maakt ons soms wel iets kwetsbaar, maar we hebben goede hoop”.
 

Voorbeschouwing HZVV - SDC Putten

Donderdag 15 Februari 2018

HZVV speelt zaterdag opnieuw een finale. Nummer zes SDCP uit Putten is dan de tegenstander. Sinds 1996 speelt SDCP meestal in de hoofdklasse, maar vijf keer werd een stapje terug gedaan naar de eerste klasse. De bezoekers zijn momenteel met een goede periode bezig en bleven van de laatste zeven duels zes keer ongeslagen. Alleen van Ajax werd verloren. In Putten verloor HZVV met 3-0 en daar zal HZVV graag revanche voor willen nemen.

De gasten hebben een ervaren ploeg en kiezen de juiste momenten uit en slaan dan toe, zoals afgelopen zaterdag tegen Zuidvogels ook het geval was. Op het middenveld heerst oud-profspeler van Go Ahead Eagles, Sander Duits. In Putten bleek het voor HZVV een zeer lastig te bespelen tegenstander al kreeg HZVV wel kansen op treffers. Afgelopen zaterdag koesterde HZVV het punt dat het behaalde tegen het beter voetballende Sparta Nijkerk. HZVV zal daar ongetwijfeld van geleerd hebben en beter voor de dag willen komen dan zaterdag, waarbij het geen enkele kans wist te creëren. HZVV pakte wel uit de laatste zes wedstrijden elf punten, maar het heeft nog aardig wat punten nodig om zich veilig te kunnen spelen, want de ploegen onder hen pakken ook punten. SDCP staat zesde en heeft vijf punten meer dan HZVV en de thuisclub wil dat gat graag kleiner maken.

HZVV zal dan wel in topvorm moeten zijn.

We wensen u een aantrekkelijke wedstrijd toe.
Vrienden HZVV De Rood Witten


Toerkoop Reisburo van der Goes balsponsor bij HZVV - SDC Putten

Woensdag 14 Februari 2018

Toerkoop Reisburo van der Goes is gevestigd in Hoogeveen en biedt volledig verzorgde vakanties op maat. Zij regelen uw vakantie van A tot Z zodat u met een gerust hart volledig kunt ontspannen.

Zij gaan met u in gesprek om te achterhalen wat uw wensen zijn en brengen u op ideeen. Zij hopen u te inspireren. Zij zijn zelf op talloze bestemmingen geweest en kunnen u zodoende heel gericht informeren.

U vindt Toerkoop Reisburo van der Goes in WInkelcentrum De Weide: De Weide 17 in Hoogeveen.


Voorbeschouwing HZVV-Sparta Nijkerk

Donderdag 7 December 2017

Voor beide clubs staat er zaterdag een hele belangrijke wedstrijd op het programma. Het betreft een ontmoeting tussen nummer elf, HZVV en nummer twaalf Sparta Nijkerk. De gasten hebben slechts één punt minder. Beide ploegen willen zo snel mogelijk naar de veilige middenmoot en hebben daarvoor de drie punten dringend nodig.

Sparta Nijkerk komt na een moeizame start steeds beter in vorm en won twee van de laatste vier duels, speelde een keer gelijk en verloor alleen van Staphorst. In de tweede bekerronde werd de zondag derdeklasser Heeten met 5-0 verslagen. Sparta is sinds 1997 een stabiele hoofdklasser met uitstapjes naar 1D en de toenmalige Topklasse. Beide ploegen troffen elkaar niet zo vaak, maar de laatste keer was in het seizoen 2012/2013. In Hoogeveen won Sparta met 1-3 en in Nijkerk won HZVV met 2-3 en werd op basis van het doelsaldo veroordeeld tot de nacompetitie, waarna degradatie naar de eerste klasse volgde.

HZVV verkeerde de afgelopen weken in een moeilijke fase met nederlagen tegen Urk en AZSV en daarom was de 0-1 zege op Berkum zeer nodig en was de opluchting groot. De verrassende overwinning zal de thuisclub moed geven voor het belangrijke duel tegen Sparta. HZVV heeft al aardig wat punten verspeeld aan ploegen die in de onderste helft van de ranglijst staan, zoals Huizen, Urk, Apeldoorn en AZSV. Voor HZVV is het zaak om punten te pakken tegen ploegen die vlakbij staan op de ranglijst. Sparta is een goed voetballende ploeg en HZVV zal dan ook flink aan de bak moeten om punten te kunnen pakken.

We wensen u een aantrekkelijke wedstrijd toe.

Vrienden HZVV De Rood Witten
 


Voorbeschouwing HZVV - AZSV

Donderdag 23 November 2017

Nummer tien HZVV ontvangt zaterdag 25 november nummer negen AZSV. Wat direct opvalt bij de ploeg uit Aalten is het doelsaldo. De gasten scoorden slechts zes keer, maar kregen ook maar zeven doelpunten tegen. Een ploeg, dus die moeilijk scoort, maar verdedigend sterk is en weinig weg geeft. Vorige week werd de wedstrijd tegen Huizen al vlot gestaakt wegens een enkelbreuk van een grensrechter. HZVV maakte een slechte beurt tegen Urk. Beide ploegen snakken naar een overwinning.

AZSV begon goed en bleef de eerste vijf wedstrijden ongeslagen, maar de laatste drie duels kwam de ploeg niet tot winst. Dat AZSV moeilijk te verslaan is merkten ook de topploegen Berkum en Staphorst waar gelijk tegen gespeeld werd. Van Excelsior ’31 won AZSV, dus HZVV zal gewaarschuwd moeten zijn. AZSV zit net als HZVV nog in de beker en versloeg onlangs de derdeklasser AD ’69 uit Aalten met 9-0.

HZVV speelt dinsdag in de tweede bekerronde thuis tegen d’ Olde Veste ’54 om 20.00 uur. De drie overwinningen die HZVV dit seizoen behaalde, gebeurden alle drie op eigen veld en de thuisclub wil graag de vierde thuisoverwinning bijschrijven. Een gemakkelijke opgave wordt dat waarschijnlijk niet, omdat AZSV verdedigend een goede reputatie heeft opgebouwd.

We wensen u een aantrekkelijke wedstrijd toe,

Vrienden HZVV De Rood Witten


SKW balsponsor bij HZVV - AZSV

Maandag 20 November 2017

SKW(illems) is een salarisadministratiekantoor in Hoogeveen. Wij verlenen onze diensten aan het midden- en kleinbedrijf en DGA's. Meer dan 300 bedrijven zowel in als (ver) buiten Hoogeveen hebben ons kantoor inmiddels weten te vinden. Dit zijn bedrijven variërend van 1 tot ongeveer 100 personeelsleden.

Salarisadministratie en alles wat daarbij komt kijken is voor veel ondernemers naast het runnen van hun bedrijf een blok aan hun been. Toch is een correcte salarisadministratie onontbeerlijk binnen een onderneming.

SKW biedt een compleet pakket aan diensten aan ondernemers met personeel.
Daarbij valt te denken aan salarisadministratie, opstellen van loonstroken en jaaropgaven, loonbelastingaangifte, advies aan personeel etc.. Ook stellen wij arbeidsovereenkomsten op en verzorgen wij ziek- en herstelmeldingen bij de arbodienst.

Het voordeel van het aan SKW uitbesteden van de salarisadministratie is dat de ondernemer zich niet hoeft te verdiepen in alle wet- en regelgeving op het gebied van salarisadministratie en de bijbehorende fiscaliteit. Bovendien houdt de ondernemer meer tijd over voor het doen waar hij/ zij goed in is, namelijk het ondernemen.

Naast het uitvoeren van deze meestal complexe administraties vinden wij ook het persoonlijk contact met de ondernemer belangrijk. Wij weten graag met wat voor onderneming en ondernemer wij te maken hebben zodat wij werk op maat kunnen leveren.

Heeft u interesse? Bel ons gerust voor een afspraak.

Wij wensen HZVV 1 een mooie en sportieve wedstrijd met als beloning de 3 punten.
Heel veel succes mannen!!
 


De Personeelsafdeling balsponsor bij HZVV – NSC Nijkerk

Maandag 30 Oktober 2017

De Personeelsafdeling is een complete dienstverlener op het gebied van, de naam zegt het al, personeelszaken.

“We richten ons zakelijk voornamelijk op het regionale MKB en willen juist de kleinere bedrijven het gevoel geven toch te kunnen beschikken over een eigen personeelsafdeling. Klanten kunnen bij ons o.a. terecht voor een gefundeerd advies, uitzenddiensten, werving & selectie trajecten en eerlijke payroll services tegen zeer concurrerende tarieven”.

Aan de andere kant van de tafel proberen wij natuurlijk zoveel mogelijk werkzoekenden aan een passende baan te helpen. Om op de hoogte te blijven van de laatste vacatures, nodigen we iedereen dan ook van harte uit om onze facebookpagina te liken en onze website goed in de gaten te houden. Zit er een leuke vacature voor je bij? Neem dan snel contact met ons op! Staat de gewenste vacature er momenteel niet tussen, laat ons dan ook gerust weten wat je wel zoekt. We gaan graag voor je aan de slag.


Enfin…tot zover de commerciële pitch, want we komen zaterdag natuurlijk maar voor 1 ding. Een aantrekkelijk potje voetbal! Dus heren, trek de goede lijn van dit seizoen door en hou die punten op ons mooie Bentinckspark!

Veel succes gewenst!
 

De Personeelsafdeling

Namens De Personeelsafdeling,

David Eshuis

 

 


Voorbeschouwing HZVV - DFS

Donderdag 12 Oktober 2017

HZVV en DFS spelen voor de derde keer in de geschiedenis tegen elkaar. In het seizoen 2013/2014 kwamen beide ploegen elkaar voor het eerst tegen in de 1e klasse D district Oost. Thuis won HZVV met 2-1 en in Opheusden slikte HZVV een forse 4-1 nederlaag.

Zaterdag betreft het een duel tussen de nummer vijf en tien van de Hoofdklasse B. DFS won drie keer, speelde twee keer gelijk en verloor slechts eenmaal. De laatste vier duels bleef DFS ongeslagen en dat geeft wel aan dat HZVV met een sterke tegenstander te maken krijgt. De ploeg uit Opheusden maakte onder andere indruk met een 3-0 overwinning op Genemuiden. De gasten staan vijfde met elf punten.

HZVV won twee keer met 1-0 en leed drie nederlagen. Afgelopen zaterdag ontsnapte HZVV bij CSV Apeldoorn wonderbaarlijk door in blessuretijd een 2-0 achterstand nog goed te maken. Dat kan achteraf wel eens een zeer belangrijk punt zijn geweest. HZVV heeft al drie wedstrijden niet meer gewonnen en de ploeg is dan ook dringend aan een zege toe.

Tegen het sterke DFS is dat een zware opgave en de thuisclub zal in topvorm moeten zijn om de favoriet te kunnen verrassen.  


Auto Ruyne balsponsor bij de wedstrijd HZVV 1 – DFS 1

Maandag 9 Oktober 2017

Auto Ruyne is de officieel Toyota-dealer voor Hoogeveen en omgeving. Hét adres voor uw nieuwe- en gebruikte Toyota’s. Klantvriendelijk en goede service en alles voor uw auto onder één dak. 

U kunt voor alles bij ons terecht, zoals de aankoop, het onderhoud, reparatie, airco-service, schade reparatie, financiering, verzekering, leasing, banden.

Als u zeker wil zijn van gedegen onderhoud en goede service, dan komt u naar Toyota Ruyne. 

Wat betreft prijzen maken wij het ook niet ingewikkeld. Onze prijzen zijn transparant en voordelig.

Een periodieke keuring (APK) kost u nooit meer dan € 19,95 all-in.

Ook voor onderhoud hanteren we voordelige adviesprijzen.

Maak gemakkelijk online een werkplaatsafspraak voor o.a. onderhoud, APK en reparatie.

Auto Ruyne BV wenst HZVV 1 met haar wedstrijdbal a.s. zaterdag veel succes toe en rekent er uiteraard op dat de 3 punten in Hoogeveen blijven.

Auto Ruyne BV, Auto Lunenborg BV, Auto Gorter BV
www.ruyne.nl
www.autolunenborg.nl
www.autogorter.nl


Marlon Luchtenberg 100 wedstrijden in HZVV 1

Woensdag 20 September 2017

Afgelopen zaterdag 16 september 2017 speelde Marlon Luchtenberg zijn honderdste wedstrijd in de wedstrijd HZVV – Zuidvogels, HZVV won deze wedstrijd met 1-0. Marlon is 22 jaar en  speelt in zijn vierde seizoen voor HZVV 1. Voor aanvang van de wedstrijd werd hij in het zonnetje gezet door middel van een huldiging.

Marlon speelde zijn eerste wedstrijd in HZVV 1 in het seizoen 2014-2015 in de bekerwedstrijd ASV Dronten 1 – HZVV 1. 
Zijn eerste competitiewedstrijd speelde hij op 6 september 2014 tegen PKC”83, HZVV 1 speelde dat seizoen in de 1ste klasse E. 
Aan het eind van zijn eerste seizoen bij HZVV werd Marlon met zijn team kampioen van de 1ste klasse E en promoveerde hij met HZVV 1 naar de hoofdklasse C.
In zijn tweede seizoen volgde er via de nacompetitie weer degradatie naar de eerste klasse E.
Opnieuw kampioen werd hij in zijn derde seizoen en nu komt Marlon met HZVV 1 uit in de Hoofdklasse B, een mooie prestatie van al een mooie carrière.
Marlon heeft voor HZVV 19 keer gescoord in officiële wedstrijden waarvan 3 keer in bekerwedstrijden en 16 keer in competitiewedstrijden.

HZVV feliciteert Marlon met zijn 100ste wedstrijd voor HZVV en wenst hem veel succes in de hoofdklasse B!


Voorbeschouwing HZVV - Zuidvogels

Vrijdag 15 September 2017

HZVV speelt haar tweede thuiswedstrijd van het nog prille seizoen tegen het voor HZVV onbekende Zuidvogels uit Huizen. Beide ploegen troffen elkaar nog nooit en het wordt dus een eerste ontmoeting tussen beide promovendi.

Zuidvogels promoveerde afgelopen seizoen na een derde plaats in de eerste klasse A via de nacompetitie naar de hoofdklasse. De start van de competitie was teleurstellend met een 4-1 nederlaag bij Sparta Nijkerk. Afgelopen zaterdag herstelde de ploeg zich knap met een 4-1 zege op CSV Apeldoorn. HZVV deed het net andersom. Het startte goed met een 1-0 zege op Eemdijk, maar verloor zaterdag met 3-0 van SDCP. De oefencampagne van Zuidvogels viel qua resultaten een beetje tegen, want van de zes oefenwedstrijden won het alleen van Fortuna Wormerveer.

De vraag is hoe HZVV de eerste nederlaag van het seizoen heeft verwerkt. De ploeg zal graag thuis ongeslagen willen blijven en voor de gemoedsrust zou een tweede zege zeer welkom zijn. Zuidvogels is echter in een goede stemming door haar eerste zege en zal met vertrouwen de wedstrijd tegemoet treden. Over de onderlinge krachtsverhoudingen is weinig te zeggen. Zuidvogels staat achtste met drie punten en HZVV staat elfde met ook drie punten. Wie wint slaat een goede slag en haakt aan bij de middenmoot.
 

We wensen u een aantrekkelijke wedstrijd toe!

Vrienden HZVV De Rood Witten    
 


Oud-spelers HZVV 1 stellen wedstrijdbal beschikbaar voor de wedstrijd HZVV 1 – Zuidvogels 1

Dinsdag 12 September 2017

De oud-kampioenen van HZVV 1 uit de jaren 1965 en 1970 keerden zaterdag 1 april 2017 na vijftig jaar weer terug op het oude nest en beleefden een prachtige middag. Het was een feest van herkenning in het supporterscafé in de HZVV-kantine. Voor sommige oud-kampioenen was het meer dan vijftig jaar geleden dat zij voor het laatst het HZVV-terrein hadden betreden. Voor de meesten was het een eerste kennismaking met het ‘nieuwe’ HZVV-complex. De reünisten genoten met volle teugen en wilden graag iets terugdoen en stellen een wedstrijdbal voor HZVV 1 beschikbaar.

Een deel van de oud-spelers maakte in 1965 deel uit van het eerste elftal van HZVV, dat kampioen werd van de vierde klasse. Dat kampioenschap kwam tot stand na een legendarische wedstrijd in en tegen Elim. HZVV moest winnen en kwam in de laatste minuut op een 0-1 voorsprong via een doelpunt waarvan nog steeds niemand weet wie de treffer op zijn naam mag schrijven. Ook tijdens de reünie kwam daar geen duidelijkheid over. Na enige commotie op het veld van Elim mocht HZVV zich kampioen noemen.

Een ander deel van de oud-spelers speelden in 1970 in het eerste elftal van HZVV. De ploeg eindigde in de derde klasse samen met Bolswardia en Leeuwarder Zwaluwen als eerste, waardoor beslissingswedstrijden nodig waren om de kampioen aan te kunnen wijzen. HZVV won twee keer met 2-1 en promoveerde naar de tweede klasse en dat was het hoogste niveau, maar na dat seizoen werd de eerste klasse ingevoerd. 

De helden van weleer die de bal beschikbaar stellen, zijn: Bé Zwiggelaar, Wolter de Jonge, Anne Lijster, Koos Dijkhuis, Wim Bisschop, Jan Siahaya, Berry Kooiker, Jan Baas, Arie Kuik, Ab de Wolde, Gerard van der Weide, Jan Klaassens, Theo Abbingh, Bert Bosman, Jan Kelly, Jochem Bruinsma,Wim Akse, Arnold Jongstra en Klaas Masselink.
 

Voorbeschouwing HZVV - Eemdijk

Donderdag 31 Augustus 2017

HZVV staat weer voor een nieuw avontuur in de Hoofdklasse. De ploeg van de nieuwe trainer Gert van Duinen gaat voor de vierde keer in acht jaar proberen een stabiele hoofdklasser te worden. Er is nogal wat veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Elf spelers vertrokken en acht nieuwe spelers kwamen daar voor terug. De voorbereiding is goed te noemen, want de debutant won het toernooi in Staphorst en het eigen toernooi om de Offerein bokaal. Op het toernooi van Excelsior ’31 werd HZVV vijfde zonder een wedstrijd te verliezen.

Zaterdag begint het echte werk met een thuiswedstrijd tegen Eemdijk. Beide ploegen speelden nog nooit tegen elkaar en Eemdijk speelt nu haar derde seizoen in de hoofdklasse. In 1988 begon de ploeg in de vierde klasse en klom op tot een stabiele hoofdklasser. Vorig seizoen werd de ploeg negende in de Hoofdklasse B en won twaalf keer, maar verloor ook twaalf maal. Eemdijk verloor twee keer van ACV (0-3 en 1-2), maar won bijvoorbeeld van Excelsior ’31 (5-3) en CSV Apeldoorn (4-1). Tijdens haar oefencampagne wonnen de gasten met 3-0 van hoofdklasser Argon en speelden met 1-1 gelijk tegen plaatsgenoot IJsselmeervogels. Tegen Spakenburg werd met 1-0 verloren.

Deze uitslagen geven wel aan dat HZVV met een sterke tegenstander te maken krijgt en dat een ander niveau verwacht mag worden dan de thuisclub in de eerste klasse trof. De spanning voor deze seizoensopening is voelbaar en HZVV kan laten zien waar het momenteel staat, want daar is de aanhang erg benieuwd naar.

We wensen u een aantrekkelijke wedstrijd toe.

Vrienden HZVV De Rood Witten


Paul Bangura beste speler AH Offerein Bokaal

Maandag 28 Augustus 2017

HOOGEVEEN – Afgelopen zaterdag won HZVV de 6e editie van de AH Offerein Bokaal. Daar bleef het echter niet bij. Linkervleugelverdediger Paul Bangura werd namelijk uitgeroepen tot ‘beste speler van het toernooi’. Hij ontving na afloop een waardecheque die werd aangeboden door Combi Sport Hoogeveen. Bangura kwam deze zomer over van VV Emmen en speelde daarvoor ook bij Achilles 1894 en in de jeugd van FC Emmen.

 

Wildkamp balsponsor bij HZVV 1 – Eemdijk 1

Maandag 28 Augustus 2017

Wildkamp is een technische groothandel met meer dan 100.000 artikelen uit voorraad leverbaar. Het familiebedrijf dat al 45 jaar de techniek in dienst van mensen stelt biedt door middel van deskundig advies de juiste oplossingen aan professionals. Met 45 filialen verspreid door heel Nederland is Wildkamp een toegevoegde waarde in de breedste vorm, van regenwaterafvoer, regenwaterinfiltratie tot beregening.

Kijk voor meer informatie op wildkamp.nl of bezoek ons filiaal in Hoogeveen!

Wildkamp Hoogeveen
A.G. Bellstraat 31a
7903 AD Hoogeveen
T 0528 – 24 05 40
E hoogeveen@wildkamp.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 07.00 – 17.30 uur
Zaterdag van 08.30 – 12.30 uur

Wilkamp wenst HZVV 1 a.s. zaterdag heel veel succes toe met de wedstrijdbal  in de wedstrijd HZVV – Eemdijk en rekent uiteraard op een positief resultaat.


HZVV en Hoogeveen in finale AH Offerein Bokaal

Donderdag 24 Augustus 2017

HOOGEVEEN – 'De rooien’ en ‘de blauwen’ treffen elkaar net als vorig seizoen in de finale van de AH Offerein Bokaal. HZVV plaatste zich woensdag vrij eenvoudig door met 6-0 te winnen van Germanicus, maar Hoogeveen had het tegen SC Erica een stuk lastiger. De ploeg van trainer Nico Haak won uiteindelijk wel met 1-0. Naast de finale staan er zaterdag nog een aantal aantrekkelijke duels op het programma.

Voor velen mag een finale tussen HZVV en Hoogeveen vanzelfsprekend zijn, in de praktijk is het dat niet. Tijdens de voorgaande vijf edities haalde HZVV telkens de finale, maar Hoogeveen lukte dat slechts twee keer. Daarvan won het er één.
SC Erica deed er woensdag alles aan om een Hoogeveense finale te voorkomen. Het trok zich met man en macht terug en loerde op de counter. Uiteindelijk werd Marco Santing matchwinner door de enige Hoogeveense treffer te scoren.

HZVV is al weken in voorbereiding. Logisch, aangezien men over ruim een week al aan de competitie moet beginnen. Tel daarbij op het niveauverschil met tweedeklasser Germanicus en de ruime 6-0 zege is verklaard. Net als Erica wilde ook Germanicus lang stand houden. De strijdwijze kon echter al naar één minuut de prullenbak in, toen Alex Zomer scoorde. Enorme smet op de wedstrijd waren de zware blessures van Germanicus-doelman Giovannis Mendes en HZVV-speler Noah ten Brinke.
Bij Hoogeveen zaterdag was Guido ten Cate met drie treffers de gevierde man. Daar waar Hoogeveen zondag pas na strafschoppen won van tweedeklasser Dedemsvaart, had de zaterdagtak minder moeite. Het werd uiteindelijk 4-1.
Hoogeveen zaterdag treft op de finaledag WKE’16. De Emmenaren speelden een prima eerste helft tegen tweedeklasser Ruinerwold en wonnen uiteindelijk met 3-0.

Programma
Zaterdag is de ontknoping. Om 17.00 uur worden dan drie wedstrijden gespeeld. Net als vorig jaar strijden Germanicus en SC Erica bij HZVV in de zuidoosthoekderby om de 3e en 4e plaats. Vorige jaar won Erica na een zenuwslopende strafschoppenreeks die eindigde in 10-9.
Een ander prachtige affiche is die tussen Hoogeveen zaterdag en WKE’16. Twee echte volksclubs. Beide ploegen gaan uitmaken wie er 5e en 6e worden.
Op het natuurgrasveld van Hoogeveen gaan Dedemsvaart en Ruinerwold met elkaar de strijd aan om de 7e en 8e plaats. Beide ploegen treffen elkaar komend seizoen ook in de competitie.

Om 19.30 uur volgt dan het slotstuk met de ‘kraker’ tussen HZVV en Hoogeveen zondag. Het duel wordt gespeeld op het hoofdveld van HZVV. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats van het door Hoogeveen en HZVV georganiseerde toernooi en wordt ook bekend wie ‘De beste speler’ en ‘de sportiefste ploeg’ van het toernooi is.

(Foto: Gerjo Stegeman)


Interview Gert van Duinen

Dinsdag 15 Augustus 2017

Hoogeveen - Viervoudig winnaar HZVV staat aan de vooravond van de zesde editie van de AH Offerein Bokaal. Het toernooi dat men jaarlijks samen met buurman VV Hoogeveen organiseert. Het deelnemersveld is dit jaar weer sterker geworden, maar toch is HZVV als kersverse hoofdklasser weer de torenhoge favoriet. Ook omdat men al langer in voorbereiding is.

VV Hoogeveen TV sprak met trainer Gert van Duinen.


HZVV houdt PEC Zwolle goed in bedwang

Vrijdag 7 Juli 2017

Hoogeveen – HZVV leverde tegen eredivisionist PEC Zwolle een prestatie van formaat door tegen de ploeg van trainer John van ’t Schip de nederlaag zeer draaglijk te houden. In een fantastische ambiance met 1500 toeschouwers was de verdienstelijke 0-3 eindstand in de rust al bereikt. PEC speelde met twee verschillende teams en na een redelijke eerste helft speelden de gasten een zeer matig tweede bedrijf en was HZVV in fases zelfs gelijkwaardig. De thuisclub kreeg vier goede kansen op een treffer, maar dat succesje kon HZVV zich net niet schenken.

HZVV kon met opgeheven hoofd het veld verlaten, want de kersverse hoofdklasser hield PEC goed in bedwang en kreeg zelfs meer kansen dan vooraf op gerekend was. In de eerste helft kreeg de eredivisionist zo’n tien kansen, maar benutte er slechts drie, waarvan de eerste na ruim twintig minuten ook nog op ongelukkige wijze viel. HZVV kwam combinerend nauwelijks over de middenlijn en was een keer dichtbij een treffer. PEC had het vizier duidelijk niet op scherp staan en vooral spits Stef Nijland miste enkele goede kansen. Na rust verscheen er een ander elftal van PEC binnen de lijnen en dat presteerde beduidend minder. HZVV bleef goed overeind en gaf slechts twee kansen weg. Zelf schiep het drie goede kansen en achteraf was er toch enige teleurstelling bij HZVV dat er niet een doelpunt was gemaakt. Bij PEC was er ook teleurstelling over het feit dat de ploeg niet ruimer afstand had genomen van een hoofdklasser. De stemming van HZVV-trainer Gert van Duinen was na afloop tweeledig. ‘Aan de ene kant ben ik tevreden dat we onze verdediging redelijk dichtgemetseld  hadden. Aan de andere kant hebben we toch goede kansen gehad en was het gewoon jammer dat we het publiek niet op de banken konden krijgen. We hadden op 1-0 kunnen komen, maar de inzet werd net van de lijn gehaald. We speelden een goede tweede helft en gaven heel weinig weg. Eigenlijk heerst bij mij het gevoel dat we een goal teveel tegen hebben gekregen. Na rust hebben we goed de nul gehouden en alle spelers verlieten het veld met een glimlach.’

Nadat HZVV na een kwartier de kans kreeg via Arjan Akkerman om op 1-0 te komen had PEC al drie kansen gemist via Bram van Polen, Youness Mohktar en Stef Nijland. De kopbal van Akkerman kon PEC-doelman Mickey van der Hart ternauwernood keren. De eredivisionist was zoals verwacht de betere ploeg en HZVV kon ‘de blauwvingers’ 23 minuten van een treffer afhouden. De voorsprong voor PEC kwam ook nog ongelukkig tot stand. Het schot van Adham El Idrissi tikte Hidde Streutker aan, waarna Mark Bruintjes scoorde. De ban was gebroken en drie minuten later lag nummer twee al achter Streutker. De voorzet van Mohktar schoot Stef Nijland knap binnen. HZVV herstelde zich goed en hield PEC een kwartier bij haar doel weg. Het was dan ook jammer voor HZVV dat vlak voor rust Erik Israelsson toch de 0-3 ruststand op het scorebord bracht. Voor HZVV waren er wel mogelijkheden, maar de nauwkeurigheid ontbrak.
Na rust bracht John van ’t Schip tien nieuwe spelers en alleen doelman Van der Hart bleef staan. HZVV-trainer Van Duinen wisselde vijf spelers. Voor Zuidwoldiger Wouter Marinus werd zijn ‘thuiswedstrijd’ een drama, want na amper vier minuten moest hij afhaken wegens een hamstringblessure. PEC was na rust meer in balbezit, maar speelde slordig en mocht zelfs van geluk spreken dat het geen tegentreffer hoefde te incasseren. In het eerste kwartier was PEC nog wel gevaarlijk via Rogier Benschop en Younes Namli, maar doelman Luuk Dorland redde twee keer uitstekend en maakte een goede indruk. HZVV was gelijkwaardiger dan voor rust, speelde goed mee en liet enkele knappe aanvallen zien. Arjan Akkerman had pech dat zijn tegendraadse kopbal maar net naast rolde. PEC speelde in een te laag tempo en grossierde in foute passes en HZVV verzuimde daarvan te profiteren. Verdedigend stond HZVV goed en langzamerhand groeide de hoop op een treffer van de thuisclub. Nieuweling Lorenzo Valente was daar dichtbij, maar hij mikte over. De mooiste aanval van HZVV zag het publiek kort daarna. Valente stuurde Marlon Luchtenberg weg, die breed legde op Kelly Joao, maar Van der Hart kwam net op tijd voor PEC. Zo ontbrak de kers op de taart voor HZVV dat veel vertrouwen kan tanken door de goede prestatie.
 
HZVV-PEC Zwolle 0-3 (0-3)
23. Mark Bruintjes 0-1, 26. Stef Nijland 0-2, 39. Erik Israelsson 0-3.
Scheidsrechter: Huisman. Toeschouwers: 1500.
HZVV: Streutker (46. Dorland); Manusiwa (46. Neumann), Bangura (46. Hosseini), Hup (46. Breukelman), Zomer; Akkerman, Luchtenberg, Valente (46. Mulder), Fidom (68. Valente); Joao (81. Manusiwa), Popovic (58. Ronkes). 
PEC eerste helft: vd Hart, van Polen, Marcellis, Sandler, Ehizibue, Reinders; Mohktar, Israelsson, Bruintjes, El Idrissi, Nijland.
PEC tweede helft: vd Hart, vd Pavert, Kvida, Bakker, Schenkeveld, van Ark, Namli, Hauptmeijer, Marinus (49. vd Berg), Parzyszek, Benschop. 
 

Bekijk de foto's op onze facebookpagina


HZVV trainer Gert van Duinen verwacht kansen te krijgen tegen PEC

Dinsdag 27 Juni 2017

‘We zullen erg effectief moeten zijn’

Hoogeveen - HZVV speelt op dinsdag 4 juli voor de zevende keer in de geschiedenis tegen een eredivisieploeg. PEC Zwolle van de nieuwe trainer John van ’t Schip komt ter voorbereiding op het nieuwe seizoen op bezoek in Hoogeveen. Het sterk vernieuwde HZVV wil het PEC erg moeilijk maken en wil er voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd van maken. Ter voorbereiding op deze unieke wedstrijd laten we spelers en trainers van HZVV en PEC aan het woord. Deze keer: trainer Gert van Duinen

Voor de nieuwe trainer van HZVV, de 28-jarige Gert van Duinen uit Assen, begint zijn eerste periode als hoofdtrainer met een bijzondere wedstrijd tegen PEC Zwolle. De voorbereiding op het nieuwe seizoen verloopt daardoor in twee etappes. Vanaf 17 juni wordt er getraind en worden er twee wedstrijden gespeeld. Na het duel met PEC heeft de groep drie weken vakantie, waarna de seizoensvoorbereiding hervat wordt. Gert van Duinen is met zijn 28 jaar een van de jongste hoofdtrainers die HZVV heeft gekend. De Assenaar voetbalde tot zijn negentiende bij Zuidhorn en speelde een jaar bij CVVB in Bedum. Op zijn twintigste koos hij al voor een trainersloopbaan en die begon in 2011 als hoofd jeugdtrainer bij Achilles 1894 in Assen. In 2015 was Van Duinen al eerder bij HZVV actief, want hij was een jaar trainer van HZVV 2. Daarna stapte hij voor een jaar over naar de jeugd van FC Groningen om met ingang van dit seizoen voor het eerst als hoofdtrainer te fungeren en wel bij HZVV. Gert van Duinen noemt zich een planmatige en gestructureerde trainer, waarbij het vooral gaat om de ontwikkeling van de spelers. ‘Het gaat mij vooral om het beter maken van de spelers. Ik werk gestructureerd en verzin een strijdplan voor de lange termijn. Het is niet zo dat ik dat direct verander als het even tegenzit. Ik vind discipline belangrijk en op training moet alles in het hoogste tempo gebeuren en alles moet goed gebeuren.’ De nieuwe HZVV-trainer verheugt zich op het treffen met de eredivisionist. ‘Het is erg leuk tegen een ploeg uit de eredivisie te mogen spelen. Je speelt voor veel publiek en je kunt je als speler meten met de tegenstander. Ik kan bekijken hoe de ploeg ervoor staat. Je weet dat kleine foutjes bijvoorbeeld direct afgestraft worden. Na de wedstrijd kan ik drie weken nadenken over hoe we verder gaan.’

Gert van Duinen weet maar al te goed dat PEC Zwolle de betere ploeg zal zijn en dat zijn ploeg gedwongen zal worden in te zakken. ‘Natuurlijk is PEC sterker. Zij hebben individueel meer kwaliteit en zij zullen veel meer de bal hebben. Fysiek is PEC verder en het is aan ons goed tegengas te geven. Wij hebben ook kwaliteiten en kansen komen er wel. We moeten dan wel erg effectief zijn, want de kansen die je krijgt moet je direct benutten. Het zou toch prachtig voor het publiek zijn als we een goal kunnen maken.’ De docent lichamelijke oefening gaat niet uit van een grote nederlaag en ziet de wedstrijd positief tegemoet. ‘Ik denk dat we soms best druk kunnen zetten. Er zitten wel vier klassen tussen en de kans dat we van PEC winnen is niet groot. Als wij goed verdedigen en er snel uit kunnen komen zijn er wel mogelijkheden, maar het wordt zeer lastig. Vorig jaar won PEC heel nipt van Genemuiden en ook Genemuiden kreeg kansen.’

Van Duinen vindt de uitslag niet zo belangrijk. ‘Dat geldt voor alle oefenwedstrijden. Ik ben tevreden als we onze taken goed uitvoeren en als we goed weerstand kunnen bieden. We zullen van onze fouten moeten leren. De uitslag geeft natuurlijk wel weer hoe goed je het gedaan hebt. Iets wat moeilijk gaat zullen we vaker moeten doen. Ik denk dat een 1-1 gelijkspel tot de mogelijkheden behoort.’ Daarmee zou HZVV geschiedenis schrijven en dat resultaat zou dan de boeken ingaan als een sensatie van de eerste orde.

De selectie van HZVV is drastisch op de schop gegaan en ter compensatie van elf vertrekkende spelers kwamen er na overleg met Van Duinen zes nieuwe spelers bij. ‘Het is gewoon jammer dat er zoveel jongens weg zijn gegaan. Ik had die jongens graag gehouden, maar ik begrijp hun argumenten ook wel. Spelers, die in het tweede elftal speelden, willen graag in een eerste elftal voetballen. Ik denk dat de selectie hoofdklasse waardig is, al is die niet breed. Ons doel is een stabiele hoofdklasser te worden en ik heb er veel vertrouwen in.’


HZVV bereidt zich voor op bijzondere wedstrijd tegen eredivisionist

Dinsdag 20 Juni 2017

Frank Strijker hoopt te kunnen scoren tegen PEC Zwolle

Hoogeveen – HZVV speelt op dinsdag 4 juli voor de zevende keer in de geschiedenis tegen een eredivisieploeg. PEC Zwolle van de nieuwe trainer John van ’t Schip komt ter voorbereiding op het nieuwe seizoen op bezoek in Hoogeveen. Het sterk vernieuwde HZVV wil het PEC erg moeilijk maken en wil er voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd van maken. Ter voorbereiding op deze unieke wedstrijd laten we spelers en trainers van HZVV en PEC aan het woord. Deze keer: Frank Strijker.

De 29-jarige HZVV-spits Frank Strijker leverde een grote bijdrage in het kampioenschap van HZVV in 1E door 23 keer doel te treffen. In het bekertoernooi scoorde hij er zes. Hij werd gevreesd door de tegenstanders, omdat hij vaak op de goede plaats stond. In totaal scoorde hij in twaalf seizoen HZVV 101 treffers. Tegen PEC hoopt Frank Strijker in ieder geval een keer te kunnen scoren. ‘Ja, dat is mijn persoonlijke doel. Het is gewoon niet reëel dat wij van een ploeg als PEC gaan winnen. We willen zo goed mogelijk partij bieden en zo lang mogelijk de nul houden. Lukt dat niet dan moeten we proberen de score draaglijk te houden. Tegen Ajax (0-11) en FC Groningen (0-13) kregen we teveel doelpunten tegen en dat willen we deze keer graag recht zetten. Als we niet meer dan vijf doelpunten tegen krijgen doen we het hartstikke goed’. Het wordt de dus de zevende keer dat HZVV een eredivisieploeg treft. PEC eindigde afgelopen seizoen als veertiende en wil dat resultaat graag verbeteren. ‘PEC is een leuke publiekstrekker. Het is natuurlijk een mindere ploeg dan Ajax, maar het is fantastisch om tegen een ploeg uit de eredivisie te spelen. PEC is een mooie club en elke club heeft zijn charme’. Frank Strijker is Ajax-fan en wat dat betreft moet een wedstrijd tegen een team van ex-Ajacied John van ’t Schip hem als muziek in de oren klinken. ‘Ja, dat spreekt me aan. We spelen tegen een Ajax-icoon. Wat wil je nog meer? Diederik Boer is van Ajax teruggekeerd naar PEC en ik zou graag tegen Boer willen scoren’. 

Er mag verwacht worden dat PEC Zwolle veel de bal heeft en dat HZVV zich voornamelijk met verdedigen moet gaan bezig houden. ‘We zullen niet vaak aan de bal zijn en het tempo ligt bij hen veel hoger, daar word je naar van. Wij zullen toch een of twee kansen krijgen en wij moeten effectief zijn. Als we een kans krijgen moet die ook direct benut worden’. Dat is een schone taak voor de spits, die afgelopen seizoen tweede werd op de topscorerslijst van 1E. Frank Strijker verwacht veel toeschouwers en voor veel bezoekers is het een uitgelezen mogelijkheid om in Hoogeveen een eredivisieploeg aan het werk te zien. Daarnaast is het een eerste kennismaking met het sterk vernieuwde HZVV onder leiding van de 28-jarige trainer Gert van Duinen. ‘Tegen Ajax heb ik een helft gespeeld en ik snap ook wel dat alle leden van de eerste selectie minuten moeten maken tegen PEC’.

Echt veel spelers van PEC Zwolle kent Frank Strijker niet. ‘Ik vind Ryan Thomas een goede voetballer. Daarnaast ken ik Wouter Marinus uit Zuidwolde en ex-Ajacied Quincy Menig. Ik heb geen idool bij PEC’.  
Bij HZVV vond onlangs een grote leegloop plaats met elf vertrekkende spelers, waar zes spelers voor terug kwamen. HZVV zal tegen PEC dan ook met een drastisch gewijzigd elftal aantreden. ‘Het is jammer dat er zoveel spelers zijn vertrokken. Er is veel gewijzigd en de nieuwe jongens moeten het nu laten zien. Ons doel is een stabiele hoofdklasser te worden’.