header-logo
Sanitaire producten
Woensdag 5 Januari 2022

Sanitaire producten

Sanitaire producten

Wist je dat 1 op de tien meisjes in het verenigd koninkrijk geen geld heeft om sanitaire producten te kopen? Uit onderzoek is dat gebleken. Ook in Nederland speelt dit. Hoeveel Nederlanders hier op dit moment mee te maken krijgen is lastig te zeggen omdat er hier nog geen grootschalig onderzoek naar is gedaan.

Mede doordat er een beetje een taboe op rust en meisjes het lastig vinden hierover te praten. Het is ook lastig toe te geven dat je geen geld hebt. Uit onderzoek blijkt dat een bedrag van € 8,- gemiddeld was aan uitgave voor sanitaire producten wat op kan lopen tot € 25,-. Op een weekbudget van € 50,- is dat een forse uitgave. Meisjes die al weinig uit te geven hebben gaan bezuinigen op de sanitaire producten met alle gevolgen van dien, denk aan irritaties of zelfs infecties. Landelijk wordt er gekeken hoe we dit probleem op kunnen lossen.

Ook HZVV wil hieraan meewerken. Binnenkort wordt er in de damestoiletten een kastje gehangen waaruit je sanitaire producten kunt halen, mede mogelijk gemaakt door JOBO.  


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

HZVV VR1 De Weide VR1 zaterdag 5 februari 15:00
Helpman Jo19-1 HZVV Jo19-1 zaterdag 5 februari 12:00
Hoogezand Jo17-1 HZVV Jo17-1 zaterdag 5 februari 13:15