header-logo
HZVV voegt eigen jeugd toe aan eerste selectie
Dinsdag 6 Juni 2017

HZVV voegt eigen jeugd toe aan eerste selectie

HZVV voegt eigen jeugd toe aan eerste selectie

HZVV voegt twee 17-jarigen aan de eerste selectie toe. Het gaat om Noah ten Brinke en Milan Ronkes.

Noah ten Brinke
Voor Noah had een voetbal al vroeg een enorme aantrekkingskracht. Handig als ook je vader en je oudere broer Milan met dat virus behept zijn zodat je niet alleen hoeft te spelen.

Bij HZVV werd in de F-pupillen al snel duidelijk dat er eigenlijk niks leukers was dan voetballen met zijn vriend Milan Ronkes. Samen met Milan en nog enkele HZVV jeugdspelers werden ze in de E-pupillen uitgenodigd voor de selectietrainingen van de  KNVB en vervolgens SC Heerenveen. Daarna volgden er trainingen bij FC Groningen en FC Zwolle. Uiteindelijk werd hij uitgenodigd door FC Zwolle (later weer PEC Zwolle geheten) om in de jeugdopleiding te komen.

Dat betekende een jaar eerder dan gepland afscheid nemen van de basisschool. Groep 8 werd gevolgd op CSE Landstede Zwolle. Dat betekende 's morgens op tijd uit bed om met een grote sporttas de trein van 7 uur te nemen naar Zwolle. Een leerzame periode vanwege de intensieve combinatie voetbal en school en je staande houden tussen op dat moment vaak sterke en veelal grotere tegenstanders.

Bij PEC Zwolle mocht Noah 6 seizoenen in de jeugdopleiding spelen, van de D-pupillen tot en met de B-junioren.  In het begin 4 en later zelfs 5 keer per week trainen. Veel mooie wedstrijden tegen de jeugd van andere BVO's, waaronder Ajax (met Kluivert en de Ligt), Feyenoord en PSV.

Kampioenschappen, prachtige wedstrijden en internationale toernooien meegemaakt, maar ook lastige periodes met blessures en periodes waarbij er geen basisplek was. Topsport is een harde wereld. Iedereen vecht voor zijn plek. Vriendschappen waren er en zijn er gelukkig nog steeds, maar op het moment dat het om wel of niet spelen gaat, gaat iedereen voor zich. Veel jonge spelers die bij de amateurclubs worden gescout spelen daar op de "10-positie". Bij de BVO's worden deze spelers veelal omgeturnd om op andere posities te spelen.

Noah heeft echter nagenoeg in alle teams als aanvullende middenvelder op 10 achter de spitsen gespeeld met af en toe een andere rol op het middenveld. Dit was en is nog steeds zijn favoriete positie.

Aan het einde van het tweede jaar in de B-junioren werd duidelijk dat er afscheid genomen moest worden van PEC Zwolle. De bekerfinale op het hoogste niveau tegen Feyenoord B1 was een mooie afsluiting van een prachtige en leerzame periode. Waar er in eerste instantie nog interesse leek te zijn van FC Emmen werd het toch HZVV. Door de jaren heen waren de contacten met HZVV nog steeds erg goed en kwam Noah op zaterdag waar het mogelijk was bij HZVV om wedstrijden van het eerste te kijken en zijn vrienden te ontmoeten. Eigenlijk was er geen reden om niet naar HZVV terug te gaan. Een familieclub waarbij de terugkeer voelde als een warm bad. Zijn broer Milan speelde inmiddels bij de selectie van HZVV. In de A1 voelde hij zich vlot weer helemaal thuis.

Inmiddels heeft Noah de tweede seizoenshelft wekelijks een training mogen meedoen met het eerste elftal. In de bekerwedstrijd tegen Olde Veste 1 maakte hij zijn debuut en speelde hij samen met zijn broer Milan in de hoofdmacht van HZVV. Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen mogen Milan Ronkes en Noah hun capaciteiten tonen aan de nieuwe trainers van het eerste. Wie weet waar dat allemaal nog toe leidt.

Milan Ronkes
Met 2 voetballende broers en een voetballende vader werd de liefde voor het spelletje Milan Ronkes met de paplepel ingegoten. Op peutergym bleef hij op de bank zitten tot de juf uiteindelijk een bal uit de tas haalde. Dan pas kwam Milan van de bank en kwam er een lach op zijn gezicht. HZVV had nog geen Kaboutervoetbal en wachten tot zijn 6e jaar was geen optie. Milan wou niets liever dan achter die bal aan rennen en werd in seizoen 2003/2004, op 4 jarige leeftijd lid van De Weide. Een jaar later mochten jonge F-jes wel lid worden en kwam Milan in F8 van HZVV onder trainster Annet Bolk. Samen met o.a. vriend Noah ten Brinke ging hij naar F1, E3, E1…. Milan en veel van de jongens uit dat team werden gescout door s.c. Heerenveen, de KNVB en PEC Zwolle, wat veel leuke en leerzame middagen opleverde. Noah mocht in Zwolle blijven, Milan viel af maar ze hielden contact en voetbalden nog veel samen. Met mooie hoogtepunten zoals de finale van het straatvoetbaltoernooi op de Dam in Amsterdam. 

Milan ging van D1 (Mike Kelly), C1 (Ramon Tigelaar) naar B1 (Mike Kelly). Hij werd gevraagd in seizoen 2015/16 het toenmalige A1 te helpen in de nacompetitie om degradatie te voorkomen. Na een zinderende finale in Zuidwolde lukte dat, waarna er een prachtig seizoen A1 volgde. Een heerlijk bevochten derde plek met opnieuw nacompetitie maar nu voor promotie! Milan scoorde dit seizoen 46 competitiedoelpunten.

 

(Foto: Wim Ten Brinke)


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

HZVV VR1 SC Klarenbeek VR2 zaterdag 26 mei 15:00
HZVV Jo19-1 FVC Jo19-1 zaterdag 26 mei 15:00
NEO Jo17-1 HZVV Jo17-1 zaterdag 26 mei 15:15