header-logo
HZVV Old Stars zesde bij Almelo City Cup
Zondag 11 Juni 2017

HZVV Old Stars zesde bij Almelo City Cup

HZVV Old Stars zesde bij Almelo City Cup

Hoogeveense zestigplussers eindigen als beste Nederlandse club

Almelo – Waar niemand op gerekend had gebeurde toch. De Old Stars van HZVV zijn tijdens het internationale toernooi om de Almelo City Cup met 32 deelnemende ploegen op een verdienstelijke zesde plaats geëindigd. HZVV begon zonder enige verwachting aan het goed georganiseerde walking football toernooi naast het stadion van Heracles, maar presteerde uiteindelijk zo goed dat het de beste Nederlandse deelnemende club werd. De eerste vijf plaatsen werden ingenomen door buitenlandse clubs, waarvan drie Engelse teams.
De tweede editie van het grootste walking football toernooi van Europa om de Almelo City Cup werd georganiseerd door de Gold Stars van Heracles. Het toernooi voor spelers vanaf 55 jaar kon niet in het stadion van Heracles gespeeld worden, omdat er een nieuwe mat werd aangelegd. De nieuwe mat is een combinatie van kunstgras en echt gras. Daardoor moest de organisatie uitwijken naar de velden van Oranje Nassau Almelo, die vlak naast het stadion liggen. Het tweedaagse evenement begon donderdagmorgen met de presentatie van de 32 deelnemende ploegen uit Engeland, Duitsland, België en Nederland. Op het gemeentehuis van Almelo werden de teams gepresenteerd en de locoburgemeester van Almelo sprak de voetballers toe. Na een wandeling door de straten van het centrum van Almelo kregen de voetballers van HZVV een rondleiding door het stadion van Heracles. De Old Stars van HZVV waren ingedeeld in een poule bij Borne blijft fit, NAC en Grimsby Mariners. Het team van HZVV bestond uit zeven spelers van HZVV en drie van Vitesse ’63. Het was de eerste keer dat HZVV Old Stars aan het grote internationale toernooi deelnam en de ploeg ging dan ook zonder enige verwachting de strijd aan met de tegenstanders.
 
De eerste wedstrijd was tegen het volslagen onbekende Borne blijft fit. De HZVV Old Stars zetten een goede organisatie in het veld neer en na negen minuten stonden de Hoogeveners al met 4-0 voor. De wedstrijd duurde twintig minuten en werd onder stralende weersomstandigheden gespeeld. Uiteindelijk beet HZVV het spits af met een klinkende 5-1 zege en de eerste drie punten waren binnen.0
 
De tweede wedstrijd was tegen NAC uit Breda. De Old Stars afdeling van de kersverse eredivisionist speelde een slim spelletje en liet HZVV het spel maken en gokte op uitvallen. HZVV kreeg enkele kansen op de voorsprong, maar een onachtzaamheid werd de ploeg fataal. Een vrije bal werd half ingeschoten en glipte tergend langzaam langs en door enkele benen en rolde in het doel, waardoor HZVV een onbevredigende 0-1 nederlaag leed.
 
In de derde en laatste wedstrijd van deze poule moest HZVV winnen van Grimsby Mariners. Na ruim een kwartier stond HZVV met 3-0 voor en moest nog een knap doelpunt toestaan: 3-1. Dat betekende dat HZVV als tweede in de poule eindigde achter poulewinnaar NAC en zich geplaatst had bij de laatste zestien.
 
Donderdagavond genoot de ploeg van een diner in Preston Palace in Almelo en werd er daarna een feestavond gehouden. De volgende morgen was het weer vroeg dag en was HZVV in een finalepoule ingedeeld bij Massemen uit België, ADO Den Haag en De Foresters uit Heilo. De nummer een plaatste zich bij de eerste vier en de nummers twee gingen voor de plaatsen vijf tot en met acht. De eerste wedstrijd op vrijdagmorgen werd een wedstrijd, die in een vervelende sfeer werd gespeeld tegen Massemen. HZVV kreeg nauwelijks kansen en de Belgen wonnen met 1-0. Het was zaak voor HZVV om de volgende wedstrijd tegen De Foresters te winnen om kans op een plaats bij de eerste acht te behouden.
 
HZVV speelde een degelijke wedstrijd en boekte een 3-0 overwinning en dat betekende dat het in de laatste poulewedstrijd tegen ADO aan een gelijkspel genoeg had om tweede te worden. HZVV kreeg wel kansen op treffers, maar HZVV deed wat het moest doen en speelde met 0-0 gelijk, zodat de ploeg tweede werd en zich plaatste voor de strijd om de vijfde plaats en dat was een resultaat waar niemand bij HZVV vooraf op gerekend had.
 
Terwijl het de hele morgen regende moest HZVV zich vrijdagmiddag zien te plaatsen voor de strijd om de vijfde plaats door van Senior Army Genk te winnen. HZVV won met 1-0 door een strafschop en dat betekende dat de ploeg van de trainers Jantinus Mulder en Jannes Hofsteenge voor de vijfde plaats mocht gaan. Dat was een wedstrijd tegen de winnaar van vorig jaar Herne Bay uit Kent in Engeland. Deze spelers spelen in een walking football league en dat was ook te zien, want HZVV kwam er niet aan te pas en hield soms met kunst en vliegwerk de nul vast, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Iedere ploeg nam drie strafschoppen vanaf de middenlijn in een leeg doel. HZVV miste een keer, terwijl de Engelsen drie keer scoorden en verdiend de vijfde plaats bereikten.
 
Voor HZVV was de zesde plaats van Europa een aangename verrassing en daar waren de Hoogeveners bijzonder tevreden mee. Van de negentien Nederlandse clubs leverde HZVV de beste prestatie en liet betaalde clubs als ADO, FC Utrecht, Heracles, NEC, NAC, Werder Bremen, Wolfsburg, Go Ahead en FC Groningen achter zich. Het toernooi werd gewonnen door het Engelse HAV met het Duitse Iserlohn als tweede.
 
Op de foto: De HZVV Old Stars zijn blij met de zesde plaats tijdens de strijd om de Almelo City Cup.

(foto: David van der Laan)   
 

 


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

HZVV VR1 Drenthina VR1 zaterdag 28 april 15:00
Buitenpost Jo19-1 HZVV Jo19-1 zaterdag 12 mei 13:00
DZOH Jo17-1 HZVV Jo17-1 zaterdag 12 mei 10:00