header-logo
HZVV legt hoofdtrainer Rick Mulder vast tot zomer van 2024
Zaterdag 27 November 2021

HZVV legt hoofdtrainer Rick Mulder vast tot zomer van 2024

HZVV legt hoofdtrainer Rick Mulder vast tot zomer van 2024

Hoogeveen – Zaterdaghoofdklasser HZVV heeft het contract van hoofdtrainer Rick Mulder met twee seizoenen verlengd. Dat betekent dat de oefenmeester nu vastligt tot de zomer van 2024. ‘Ik voel me erg thuis bij deze club en ben ontzettend blij dat ik het vertrouwen krijg om door te gaan’, reageert Mulder op de contractverlenging.

Door in een vroegtijdig stadium met de trainer in gesprek te gaan, heeft de Hoogeveense club heel bewust gekozen voor rust, duidelijkheid en continuïteit. ‘We zijn erg tevreden over het functioneren van Rick’, zegt TC-lid Marcel Schoemaker. ‘Dat blijkt uit de duur van het nieuwe contract. We investeren duidelijk in de lange termijn.’

Rick Mulder is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van HZVV. Hij volgde in 2020 Gert van Duinen op, nadat hij in zijn eerste seizoen bij de club indruk had gemaakt als trainer van het tweede elftal. De oefenmeester koppelt ambitie aan ervaring. Hij was eerder onder meer actief in de jeugdopleidingen van FC Emmen en FC Groningen.

Onder zijn leiding eindigde HZVV in het afgebroken seizoen 2020-2021 op de vijfde plaats. Op dit moment staat het elftal, met twee wedstrijden minder gespeeld, op de zevende plaats in de Hoofdklasse B. Afgelopen weekend werd overtuigend met 5-1 gewonnen van Noordscheschut. In aanloop naar de competitie gaf Mulder aan heel benieuwd te zijn waar het plafond van zijn spelersgroep ligt.

Naast zijn primaire werkzaamheden bij het eerste elftal toont de trainer zijn betrokkenheid bij de club door bij de thuiswedstrijden van het beloftenteam naast interim-trainer en TC-lid Flip Vellinga plaats te nemen op de bank. Daarmee speelt hij in op de situatie die is ontstaan na het vertrek van Nexhat Berisa als trainer/coach van deze ploeg.

Vellinga roemt de tactische kwaliteiten van Mulder en spreekt zijn waardering uit voor de manier waarop wordt samengewerkt. ‘Rick is niet alleen een erg goede trainer, maar ook een fijn mens. Hij is bij HZVV de juiste man op de juiste plaats.’
 


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

HZVV VR1 De Weide VR1 zaterdag 5 februari 15:00
Helpman Jo19-1 HZVV Jo19-1 zaterdag 5 februari 12:00
Hoogezand Jo17-1 HZVV Jo17-1 zaterdag 5 februari 13:15