header-logo
HZVV houdt PEC Zwolle goed in bedwang
Vrijdag 7 Juli 2017

HZVV houdt PEC Zwolle goed in bedwang

Hoogeveen – HZVV leverde tegen eredivisionist PEC Zwolle een prestatie van formaat door tegen de ploeg van trainer John van ’t Schip de nederlaag zeer draaglijk te houden. In een fantastische ambiance met 1500 toeschouwers was de verdienstelijke 0-3 eindstand in de rust al bereikt. PEC speelde met twee verschillende teams en na een redelijke eerste helft speelden de gasten een zeer matig tweede bedrijf en was HZVV in fases zelfs gelijkwaardig. De thuisclub kreeg vier goede kansen op een treffer, maar dat succesje kon HZVV zich net niet schenken.

HZVV kon met opgeheven hoofd het veld verlaten, want de kersverse hoofdklasser hield PEC goed in bedwang en kreeg zelfs meer kansen dan vooraf op gerekend was. In de eerste helft kreeg de eredivisionist zo’n tien kansen, maar benutte er slechts drie, waarvan de eerste na ruim twintig minuten ook nog op ongelukkige wijze viel. HZVV kwam combinerend nauwelijks over de middenlijn en was een keer dichtbij een treffer. PEC had het vizier duidelijk niet op scherp staan en vooral spits Stef Nijland miste enkele goede kansen. Na rust verscheen er een ander elftal van PEC binnen de lijnen en dat presteerde beduidend minder. HZVV bleef goed overeind en gaf slechts twee kansen weg. Zelf schiep het drie goede kansen en achteraf was er toch enige teleurstelling bij HZVV dat er niet een doelpunt was gemaakt. Bij PEC was er ook teleurstelling over het feit dat de ploeg niet ruimer afstand had genomen van een hoofdklasser. De stemming van HZVV-trainer Gert van Duinen was na afloop tweeledig. ‘Aan de ene kant ben ik tevreden dat we onze verdediging redelijk dichtgemetseld  hadden. Aan de andere kant hebben we toch goede kansen gehad en was het gewoon jammer dat we het publiek niet op de banken konden krijgen. We hadden op 1-0 kunnen komen, maar de inzet werd net van de lijn gehaald. We speelden een goede tweede helft en gaven heel weinig weg. Eigenlijk heerst bij mij het gevoel dat we een goal teveel tegen hebben gekregen. Na rust hebben we goed de nul gehouden en alle spelers verlieten het veld met een glimlach.’

Nadat HZVV na een kwartier de kans kreeg via Arjan Akkerman om op 1-0 te komen had PEC al drie kansen gemist via Bram van Polen, Youness Mohktar en Stef Nijland. De kopbal van Akkerman kon PEC-doelman Mickey van der Hart ternauwernood keren. De eredivisionist was zoals verwacht de betere ploeg en HZVV kon ‘de blauwvingers’ 23 minuten van een treffer afhouden. De voorsprong voor PEC kwam ook nog ongelukkig tot stand. Het schot van Adham El Idrissi tikte Hidde Streutker aan, waarna Mark Bruintjes scoorde. De ban was gebroken en drie minuten later lag nummer twee al achter Streutker. De voorzet van Mohktar schoot Stef Nijland knap binnen. HZVV herstelde zich goed en hield PEC een kwartier bij haar doel weg. Het was dan ook jammer voor HZVV dat vlak voor rust Erik Israelsson toch de 0-3 ruststand op het scorebord bracht. Voor HZVV waren er wel mogelijkheden, maar de nauwkeurigheid ontbrak.
Na rust bracht John van ’t Schip tien nieuwe spelers en alleen doelman Van der Hart bleef staan. HZVV-trainer Van Duinen wisselde vijf spelers. Voor Zuidwoldiger Wouter Marinus werd zijn ‘thuiswedstrijd’ een drama, want na amper vier minuten moest hij afhaken wegens een hamstringblessure. PEC was na rust meer in balbezit, maar speelde slordig en mocht zelfs van geluk spreken dat het geen tegentreffer hoefde te incasseren. In het eerste kwartier was PEC nog wel gevaarlijk via Rogier Benschop en Younes Namli, maar doelman Luuk Dorland redde twee keer uitstekend en maakte een goede indruk. HZVV was gelijkwaardiger dan voor rust, speelde goed mee en liet enkele knappe aanvallen zien. Arjan Akkerman had pech dat zijn tegendraadse kopbal maar net naast rolde. PEC speelde in een te laag tempo en grossierde in foute passes en HZVV verzuimde daarvan te profiteren. Verdedigend stond HZVV goed en langzamerhand groeide de hoop op een treffer van de thuisclub. Nieuweling Lorenzo Valente was daar dichtbij, maar hij mikte over. De mooiste aanval van HZVV zag het publiek kort daarna. Valente stuurde Marlon Luchtenberg weg, die breed legde op Kelly Joao, maar Van der Hart kwam net op tijd voor PEC. Zo ontbrak de kers op de taart voor HZVV dat veel vertrouwen kan tanken door de goede prestatie.
 
HZVV-PEC Zwolle 0-3 (0-3)
23. Mark Bruintjes 0-1, 26. Stef Nijland 0-2, 39. Erik Israelsson 0-3.
Scheidsrechter: Huisman. Toeschouwers: 1500.
HZVV: Streutker (46. Dorland); Manusiwa (46. Neumann), Bangura (46. Hosseini), Hup (46. Breukelman), Zomer; Akkerman, Luchtenberg, Valente (46. Mulder), Fidom (68. Valente); Joao (81. Manusiwa), Popovic (58. Ronkes). 
PEC eerste helft: vd Hart, van Polen, Marcellis, Sandler, Ehizibue, Reinders; Mohktar, Israelsson, Bruintjes, El Idrissi, Nijland.
PEC tweede helft: vd Hart, vd Pavert, Kvida, Bakker, Schenkeveld, van Ark, Namli, Hauptmeijer, Marinus (49. vd Berg), Parzyszek, Benschop. 
 

Bekijk de foto's op onze facebookpagina


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

HZVV VR1 SC Klarenbeek VR2 zaterdag 26 mei 15:00
HZVV Jo19-1 FVC Jo19-1 zaterdag 26 mei 15:00
NEO Jo17-1 HZVV Jo17-1 zaterdag 26 mei 15:15