header-logo
Coronaspelregels per 6 november a.s.
Donderdag 4 November 2021

Coronaspelregels per 6 november a.s.

Coronaspelregels per 6 november a.s.

Zoals vanochtend al aangekondigd, moeten we onze coronaspelregels bijstellen. Gelukkig hoeven we niet de spelers en toeschouwers ‘in de buitenlucht’ te controleren, wat betekent dat iedereen zonder controle ons sportpark kan bezoeken. Uiteraard nemen we daarbij wel de 1,5 meter maatregel in acht.

De wijzigingen in onze coronaspelregels gelden voor de controlemaatregelen met betrekking tot de kantine en vanaf a.s. zaterdag ook ons terras.

De overheid (lees: gemeente) heeft verscherpt toezicht hierin aangekondigd.
Vanaf zaterdag 6 november a.s. geldt dus dat de toegang tot de kantine en het terras voor 18+ alleen mogelijk is op vertoon van een coronapas, vaccinatiebewijs, een bewijs dat je hersteld bent van Corona of een negatieve testuitslag (niet ouder dan 24 uur), de zogeheten QR code.

Na overleg vandaag met en tussen alle voetbalverenigingen in de gemeente Hoogeveen, hebben we hierin een gezamenlijk standpunt ingenomen en wel: dat we a.s. zaterdag/zondag, de hele dag zullen controleren. Na controle kun je een stempel krijgen die verdere controle de rest van de dag niet meer nodig maakt.

Het mag duidelijk zijn dat we als HZVV hier niet voor gekozen hebben. De uitvoering van de maatregelen worden, zoals iedereen weet, ons van overheidswege opgelegd. Nog even los van de aanzienlijke boetes bij het niet juist uitvoeren van de maatregelen, dienen de maatregelen ook een hoger doel en zullen we samen door deze zure appel moeten heen bijten.

Het is ook daarom dat we, ongeacht welk standpunt een ieder hierin ook heeft, op ieders begrip medewerking rekenen bij het uitvoeren van de genoemde controlewerkzaamheden.

Het bestuur


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

HZVV VR1 Oranje Nassau VR2 zaterdag 11 december 15:00
HZVV Jo19-1 GVAV Rapiditas Jo19-1 zaterdag 11 december 15:00
LAC Frisia 1883 Jo17-1 HZVV Jo17-1 zaterdag 18 december 13:00