header-logo
Competitiehervatting A-categorie uitgesteld
Vrijdag 17 December 2021

Competitiehervatting A-categorie uitgesteld

Competitiehervatting A-categorie uitgesteld

Afgelopen dinsdag 14 december is er tijdens de coronapersconferentie bevestigd dat de huidige maatregelen tot in ieder geval 14 januari worden verlengd. De nieuwe omikronvariant zorgt daarnaast voor extra onrust. Hierdoor zijn er nog veel onzekerheden over wanneer de competities kunnen worden hervat. Op dit moment ziet de KNVB het vervolg van de competitie als volgt voor zich. Veldvoetbal Met de verlenging van de huidige maatregelen is nu al wel duidelijk dat in de speelweekenden van 15 en 16 januari en 22 en 23 januari in de A-categorie niet zal worden gespeeld. Op zijn vroegst zal het weekend van 29 en 30 januari als inhaalweekend worden gebruikt voor de wedstrijden die vóór 29 november gespeeld hadden moeten worden maar zijn afgelast, met uitzondering van de 2de divisie, 3de divisie en hoofdklasse bij de mannen senioren. Deze landelijke klassen spelen in januari 2022 sowieso niet.

HZVV 1 zal daardoor op z'n vroegst op 5 februari weer in competitieverband in de hoofdklasse uitkomen. De prioriteit ligt bij het uitspelen van de competities, eventueel met een aangepaste opzet van de nacompetitie. Vanwege de inmiddels opgelopen achterstanden, zal de speeldagenkalender aangepast worden. Alle scenario’s worden hiervoor de komende weken uitgewerkt.

De najaarsreeksen van de jeugdcompetities in de A-categorie worden eerst uitgespeeld en gaan pas daarna worden heringedeeld voor de voorjaarsreeks. Hopende dat er geen nieuwe maatregelen na 15 januari komen, kunnen in de B-categorie 2 alle wedstrijden in het programma gewoon doorgang vinden. Hierbij geldt wel de regeling zoals die nu ook geldt: indien een team niet wil spelen, dan gaat de KNVB daar coulant mee om.  
Zaalvoetbal In de B-categorie 3 in het zaalvoetbal kunnen op z’n vroegst vanaf 15 januari wedstrijden worden gespeeld, de geplande wedstrijden vanaf 17 januari blijven daarom gepland staan in afwachting van de besluitvorming van de overheid.

1 betreft het 1e, 2e, VR1, Jo19-1, Jo17-1, Jo17-2, Jo15-1, Jo14-1 en Jo13-1
2 betreft alle overige veldteams
3 betreft alle zaalteams van HZVV


Terug naar het nieuwsoverzicht

Komende wedstrijden

HZVV VR1 De Weide VR1 zaterdag 5 februari 15:00
Helpman Jo19-1 HZVV Jo19-1 zaterdag 5 februari 12:00
Hoogezand Jo17-1 HZVV Jo17-1 zaterdag 5 februari 13:15